...org dalam

May 12, 2012

= yutube di hari ibu =

heyaaaa....

mlm neh kn org dok raikan hari ibu...ade gak la sebok duk sebar hari ibu haram..mcm2 la dunia oi...ape2 pon hari ibu aku hari2 *jwpan poyo*..tpi sebetulnya hari2 kot aku hargai ibu aku sbb lahirkn org mcm aku..ngaaa

so far mlm neh ramai la yg bwk mak derg kuar mkn...aku gak mkn sorg2 kt sini haha...tpi takpe..mak aku mkn sedap2 kt rumah aku jugakla yg membaham megi..
makan megi cara menghiburkan hati sendiri
okeh...so mlm neh meh la kite menghang-kan lappy memasing ngan mmbukak tab yutub sampai lambat loding yeah...korg g la play lagu neh sume..mane yg xpass MUET tuh *termasuk aku la...konfiden* sile gugel ntok lirik...mic standby...

p/s : semua lagu neh pasal ibu/nenek/wanita dlm hidup setiap dari derg...

 matchbox twenty : 3 am

okeh...overall lagu neh pasal Rob Thomas yg jage mak dier mase umor dier 12 taun okeh..mase tuh mak dier menghidap kanser n ade balance 6 bulan ntok hidop...tpi mak dier fighter n discharge keluar dri spital mae umo Rob 17 tahun *kaguuum*

neh ape yg dier ckp kt satu tv show "When I was younger I wrote songs all the time and at the time I thought they were great, but recently I looked at all the songs I wrote when I was younger and this was the first song I ever wrote that looking back on I still think is good."

train : drops of jupiter

Pat Monahan *vokalis Train* tulis lagu neh mase dier depressed mak dier meninggal...pestu kan dier mimpi la mak dier...n word "in the atmosphere" tu lekat plak lam pala otak dier trus la dier tulis lagu neh...tujuan nye jugak sbb nk mengingatkan dier even org tuh dh meninggal xsemestinya derg terus lesap...derg ngah tunggu kt atas sane...*alam seterusnya*

ade org ckp lgu neh just pasal pompuan yg si Pat neh puja..sape lagila kn kalo bukan maknye sndri??

my chemical romance : helena

neh plak lagu pasal nenek kepada Gerard Way *vokalis MCR* yg bernama Elena Lee Rush...nenek dier neh la yg bertanggungjawab menerapkn nilai2 seni dlm diri Gerard...dier ajar si Gerard neh melukis...menyanyi ngan maen piano sejak kecik...tpi dlm video klip neh pasal pompuan yg mati ngan penuh tragik...


avril lavigne : slipped away

neh same gak mcm MCR....tulis la lagu pasal nenek si Avril neh...same gak mcm nenek si Geradr...hebak la nenek derg neh...tpi bce bibliography si Avril tade plak mention pasal nenek dier..cemane tuh..

tupac : dear mama

aaaaa...tupac sape xkenal...aritu kecoh pasal hologram dier...so bidioklip neh mmg menceritakan kesah dier ngan mak dier...harus la mak dier bangga okeh...wlupon anak dier mcmtuh tpi still ingat kt mak dier...muke ganster tpi dlm hati ingat kt mak tawu...



plain white t's : hey there delilah

neh plak lagu pasal si Tom Higginson dengan si Delilah DiCrescenzo...kirenye derg neh kapel n si Tom neh ckp dier adela tulis lagu ntok si Delilah tpi bile Delilah nk dgr lagu tu takde lagi...so lgu neh hits mase Delilah dh tade hubungan ngan si Tom...so bile Delilah dpt tawu lagu neh ade so dier stress ngan eksaited

augustana : i still ain't over you

neh plak pasal Dan Layus pasal bini dier, Nina Layus yg dh class..yg mengharukan plak dier stiap kali perform mesti mention bape lame dh derg berpisah pestu siap tukar ade serangkap lirik tuh ...punye la syg mamat neh ngan Nina..sbb derg berpisah? mesti la bukan mcm dlm drama tv tuuuu...please la~ hahaha


elton john : candle in the wind

lagu neh dedicate ntok Princess Diana of Wales...n mase dier dikebumikan pon Elton siap perform lgi sbgai mngiringi upacara tuh..sape je xkenal Princes Diana? huuu..korg neh...kemahen gempar satu dunia...tpi skrg kecoh pasal anak dier bru kawen..meh berharap the best je ntok family derg...*go royal go royal*

okai tuh sajeeeh..yutub pon dh berasap neh...selamat hari ibu semua...to my mum, Pn Hamimah Adey...andalah wanita paling ohsem yg dlm hidop ini...



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?