...org dalam

May 16, 2012

= senarai cikgu2 yg ohsem =

heyaaaa....

haaaa...sape tgk google nye page arineh mesti da tgk doodle kt atas tuh..ntah ape motep derg letak burung hantu plak kan...nape la xletak wikipedia ke...freedictionary ke...nbdi.com ke...tu cikgu jugakle kot *sumber rujukan* kiterg sekarang hahaha...

so arineh sumer la cikgu bangga le sbb derg diraikan oleh anak2 murid derg..malah satu dunia okeh buat cmtu..murid2 neh plak suke je kalo skolah tade P&P...tade homework maksudnya parti liar...er...dgn cikgu...kt sekolah..ok

lead singer neh cikgu..katenye

aku dulu2 pon same je...cumenye aku neh syg kt beberapa org cikgu je..antara sbb aku syg kt derg is derg byk tlg aku, didik aku pestuh derg dh buat somethng yg aku taleh lupe...cikgu mcm ne lah yg pelajar perlukan skrg..sbb derg bukan dtg sekolah sbb nk kerja n dpt duit tpi derg nk berjasa ngan student tuh...

since korg penah skolah kn mesti la mcm2 jenis cikgu korg jumpe..kalo dh tgk usia skrg..kalo ingat balek,mesti gelak sorg2 *ampun wahai rumate2 ku..kwn korg neh normal lgi*..aku selalu cmtu..dlm tido pun aku gelak kalo mimpi pasal kesah dulu2*ok kronik..*

aku neh dulu tade la nakal sgt pon..cume masuk form six tu la mmg naek tanduk naek ekor sbb mse tuh ramai mbr kawtim haha...gile rindu aku ngan korg semua haha...kalo form1 sampai form 5 plak aku duk sekolah agama..asrama penuh lgi..ok segan *tutup muke lari sembunyik blakang pintu*

neh mase form 6..geng pengawas tpi pengganas senanye hahaha

so neh la antara memory yg aku still ingat sampai sekarang..ape2 pon trimas la kt cikgu neh semua..jasa korg hanya Allah yg Maha Esa je mampu balas...


sekolah rendah :
pacik aku jdi cikgu mase aku tahun 3..so segala insiden2 kat sekolah mesti kene report ngan mak aku direct je...balek umah pon tumpang beliau...so mmg tak boleh la nk tunjuk stripe kn kat sekolah..aku pon terlantik jdik pengawas..so pengawas taleh nk nakai2..kang kne siku plak ngan guru besar...slamat hari guru Cikgu Nordin....
cmneh kot cikgu skolah rendah seingat aku hahaha uncle aku x ok...
sekolah menengah ( form1 - form 5)
neh plak aku duk skolah asrama..sbb jauh sgt dri umah katenye...ok..neh la antara cikgu2 yg aku memang tabek hormat tahap cium kaki cium tgn...

-cikgu Z
sorii sesangat sebab lupe name cikgu..tpi ade certain things yg still ingat..cikgu neh guru kelas aku mase form 1, org semenanjung, cantik*pompuan okeh*..putih..eh..melalut...ngeee...pestuh dier neh prihatin la kt kiterg..besela..bebudak kn..nakal mcm bkn anak manusia...galo sekadar gegado hentak2 kaki tuh dh rutin harian pas ckp gemoning kt cikgu...so aku suke cikgu neh sbb ajar subjek peberet aku..sains..class dir kalo dpt higher mark dpt la jajan..aku ingat lagi..satu hari tuh dier lupe taw nk standby jajan ntok yg dpt higher sains..so dier bwk aku g opis n banjer aku mkn oreo dgn dier..shahdu gile..mase aku form 2 dier pindah ke semnanjung..
muke dpt jajan sbb markah tinggi hahaha
-cikgu R
cikgu geografi aku mase form 2...neh kan zaman budak2 mls kan...so aku neh pon mls la...cikgu neh ngajar skema sgt so aku neh jenis mudah ngantok...so satu arituh dier kejutkan aku dri tido dlm class dier...mati2 aku ingat kt rumah..punyela lembut cikgu tuh kejutkn aku...pestu dier slow talk je..aku expect mesti dh kne sergah 800desibel tpi dier ckp perlahan..punye la aku taching..trus berubah...geo aku A taw PMR...
kami yang kaki tidur..maafkn kami cikgu
-cikgu Rosita Seruji
aku ingat name cikgu neh sbb dier la yg first percaya kn aku..sgt tacing okeh..dier neh cikgu Kemahiran Hidup Bersepadu...lepas tuh dier masukkan name aku jdi AJK koperasi sekolah..so aku join koperasi dari form 2 lagi..aku suke class dier sbb mcm2 best...aku join gak kelab KHB...slalu gak kiterg tlg cikgu Rosita neh...slalu gak dier banjer mkn2...mekaseh cikgu....hargai sgt...kalo duk semeja ngan dier mesti adeje tips2 dier bagi..pasal idop..masa depan..so seronok dgr..pendapat dier..
bajet muke inesen kalo kne lecture...eheee
-ustazah
aku pun lupe name...alahai..byk mkn sarang semut kot aku...yg aku ingat ustazah neh ade anak kecik sorg..warden asrama...n seorg yg sgt tegas..tpi when kite xbuat hal..dier la ustazah yg best..kalo dier tegur tu tpi bunyi cm marah..tpi dlm mase tuh jugak lucu..so kalo dier bgi lecture ngan student..kiterg gelak je..ustazah neh jugak slalu komen tulisan jawi aku..mcm tulisan pompuan je..sbb tuh dier pernah tanye yg aku neh suruh makwe ke buat homework dier? hahahaha

class agama memang hardcore sbb gune jawi
-ustat R
neh la ustat mase aku form 4 yg paling aku hormat..dier mengajar xbukak buku teks...penah skali kiterg study bwh pokok sbb class mcm boring sgt2..tade homework atopon latihan bertubi2 sampai jemari kejang tgh mlm..err...kiterg suke dier bukan sbb tuh ok..sbb sifat2 dier..arituh dier ckp taw..dier mengajar bukan sbb duit *wlupon dier cikgu cemerlang* tpi sbb tuntutan agama ngan pahala...pestuh dier tunjuk wallet dier depan class..usang, koyak sana sini..kiterg semua sentap..dier ckp..hidup kne rendah dri..ingat sape lagi kuat..pestuh dier brenti jdik cikgu sbb join MLM..oh ustat- ustat..haih~ 
sedih mase ustat tuh nk pindah..

-cikgu fizik
..bukan senang nk ingat memory lame keh..neh cikgu fizik aku..form 5...kalo kelas fizik mesti petang so satu class la mamai mcm bru pas mengganja...ape lgi kalo yg duk meja blakang tuh..meja lab kn besar siap ade singki kt tengah2 tuh..so kiterg bantai tido sdgkn kt depan cikgu ngan buat latihan ngan student laen..bile cikgu neh perasan kiterg ngan kenduri tidur ngan meriahnye kt blakang, dier g la join sekali...mbr2 aku yg len sedar awal so derg pure2 la wat keje..tinggal aku yg maseh mamai2 nk bangon..punye la bengan ckgu wong...sedar xsedar aku kne hempuk ngan buku fizik *sumpah neh betul2 berlaku*...dier ckp..kalo xsuke class dier tlg hormat la dier sbgai cikgu..sebagai manusia..pestuh aku trus berubah..fizik aku tibeeh minat sesangat...SPM dpt 3B...hooo...
insiden aku vs buku teks fizik form 5
-cikgu sejarah
neh cikgu yg byk mempengaruhi kiterg mase dekat2 nk SPM...boleh x class elit gagal sejarah? dhtu dekat ngan SPM...so cikgu neh *cina pompuan* g hukum sape yg gagal dlm class...bediri atas kerusi..mase tuh kemahen lucu sbb dh tue2 kne hukum bediri atas kerusi lagi ke? hahaha...satu class tegelak..malu segan n lucu..cikgu neh pon comel sbb dier ttp nk ckp melayu walupon pelat jauh kelaut...lepas insiden tuh kiterg yg gagal struggle blajar sejarah..SPM dpt A2 hahahaha

-guru class aku mase form 4 ngan 5
neh la cikgu paling aku syg sgt2..sbb dier byk tlg aku mase aku nk SPM..termasuk satu perkara yg aku sgt2 taleh lupe sampai sekarang...mungkin bgi dier tuh perkara kecik je tpi tuh la yg mmbentuk sape aku skrg...kes neh start bile permohonan biasiswa aku kne tolak sbb aku xrapat ngan cikgu biasiswa kot...ye..sape nk biasiswa kne la rapat2 ngan cikgu tuh..so aku mls la..sdgkn mengikut cikgu class aku layak selayak2 nye...so ntok balas dendam aku tanak byr yuran SPM atas advise cikgu aku neh...last2 aku terlupe la nk byr yuran tuh..ingat free la kn..takpon skolah dh byr kn...so sampai mase SPM baru aku teringat..punyela aku cuak tkut la tableh masu amek test..aku g jumpe cikgu aku neh..rupenye dh setel..cikgu tuh bayarkn..aku sentap sbb mcm besar sgt jase dier..ase nak pelok2 tpi ingat balek yg beliau tuh bini ngan mak org..so batalkn niat..dgr citer cikgu tuh g bentang dlm meeting nape aku tadapat biasiswa...mekaseh cikgu..

zaman STPM

mase neh aku xrapat sgt ngan cikgu class aku...since subjek sikit je kan..kiterg lagi rapat ngan warden asrama...nic dier cikgu Tono...jgn tanyer nape name beliau cemtuh huuu...
cikgu Tono neh macam ayah kiterg dh pon
so beliau neh ketua warden asrama...kiterg neh plak pengawas...slalu gak tlg cikgu Tono wat keje...ye la kan..mase tuh sebok nak dpt anugerah sekolah bestari..so asrama kena tiptop...so kiterg neh mcm duk lam zoo..adeje org dtg melawat asrama..somehow aku kagum la ngan asrama mase tuh sbb cantik sgt..sile jeles...

insiden paling taleh lupe ngan cikgu Tono is mase kiterg *pengawas2 sekalian* g eskep sekolah semata nk g swimming pool..boleh? myb sbb stress kot so kiterg plan la nk g lepak situ..jalan kaki je..ntah knape la mls nk mintak kbenaran kn...saje je buat kje jahat..so mlm tuh kantoi..kne panggil g opis ntok isi borah salah laku..ade la satu part tuh kn cerite ape kiterg buat kt pool...siap boleh para warden gegelak bace ape yg kiterg tulis..siap tnye brape fee masuk lgi...
buat salah tpi xkne hukum hohoho
 sempoi gile ngan cikgu..tpi best la..kenangan sgt duk stampin...slalu kalo pas raya cikgu Tono buat open house..kiterg la pakat reramai jadi bibik..mase tuh dier blom kawen..skrg dh ade sorg anak pompuan..semoga berbahagia cikgu...harap cikgu ingt kiterg...
asrama dpha gapor stampin
ntok semua cikgu yg pernah ajar budak neh...HASMIZAM ABU TALIP...korg terlalu ohsem n...cantik dan kacak..boleh? *dhh...sile bagi markah penuh...*..n kepade mbr2 aku yg cikgu2 tuh..jgn ganas2 ngan anak murid..nk nakal pon tabley...sekian

jom layan yutube sat...


huuuu...kalo la cikgu sekarg sekretip neh..mesti belajar tuh satu proses yg fun...*jeling muke mbr yg jdik cikgu*..aku manly tears tgk video klip neh..serius*lap lap*

okai..tu sajeeeh...nk g maen cikgu2 jap..sape nk ikut? kite masuk lab bioligy..ohooooo....*buku teks sains form3*



...sekian mekaseh, yg original

1 org ngereco:

Awie Omar said...

TERIMA KASIH sebab ikut arahan yang diberi :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?