...org dalam

May 5, 2012

= biodata:incik_hasmi =

heyaaaa....

bagi menyahut seruan incik Awie...meh aku mendendangkan sbuah biodata yg digarap seikhlas mungkin *aku neh jrg giler ber-biodata...kalo resume tu pon seskema mungkin*...n diharapkan stalker2 aku jgn la salah gune yeah biodata ini...harap maklum *pitam jatuh golek2*

tgk kiri kanan takut ade org skodeng hahaha
btw..lari topik jap...pasal biodata neh..aku dulu ade la satu scrap book...aku neh kinda hoarder (pangai pelik suke simpan brg lame yg dh rosak or xdiguna sbb syg)...tpi tadela kronik sampai penuh dlm bilik aku ngan bebarang cemtu kan..

so aku neh suke la simpan tag kedai ke...resit..or just ape2 yg boleh dilekat dlm scrap book tuh..for sure semua tuh ade kisah nye sndri..kire cam personnal-gallery-dlm-scrap-book la...tpi neh sume berubah bile mbr classmate aku mase tuh suke g belek buku itteew...bajet ingat diari aku letuuu *tunggu kaw aku jumpe kang aku siku manje pipi tuh* pestu dier g tulis biodata dier..iyelakan..bebudak sekolah..kalo nk cuti or pas exam mesti mintak biodata kengkawan...karang bley keep in touch takpon anta kad jemputan kawen..eh...

neh scrap-book aku yg aku still smpan..

neh muke depan..siap ngan penanda lagik haha

ade kalendar dpt dri program "mari masuk U"


ade cartoon dri mbr aku yg reti melukis - Man
neh plak bupday card yg xsempat nk bagi..aku simpan je
okeeeh...berbalek kepada tugasan tadi...neh la biodata aku...mari merepek hohoiii :D
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
nama hasmizam abu talip...adela dpt byk name xrasmi dari zaman tadika sampai la sekarang...sekati korg la nk panggil ape haha..paling xmenahan tu aku penah kne panggil "senyum" mase orientasi form one oleh sorg brader senior neh merangkap abg ipar aku skrg...penah kne nickname "nyo" sbb tmpat asal aku byk gune word nyo ituu...penah kne gelar "jepon" sbb ade scar kt pipi kiri *bukan sbb gado tpi sbb nakal mase kecik*...penah kne gelar "nor" sbb satu grup ngan budak2 yg ade nama first nor...so far aku lgi senang org panggil "has" je sebab hasmizam tu terlalu formal *mcm dlm pos office takpon balai polis takpon interbiu*
buat keje gile2
umur taun neh baru 23...yeaaah..sape jeles? since lahir disember so kiterg (disember-ian) boleh deduct umur setaun n nampak muda setaun hahaha...tpi still xpuas ati sbb xnampak mcm umo 23 since skrg sekelas ngan bebudak bwh 23..ngeee...

asal sadong jaya, sarawak..yeaaah im sarawakian sepertimana korg eh tgk bawah header aku..aku neh org kampung...duk tepi sungai ade boya...takot? hahaha...sadong jaya neh kat Sg Batang Sadong..tataw plak kalo ade relate ngan Putri Saadong kan...*gugel kejab*...kiterg neh muara sungai..kalo hulu plak Simunjan...
btw...sadong jaya neh mcm 1jam lebeh dari Kuching..kalo sanggup long distance sile la dtg yeah...

pelajar yeaap...aku student lgi...kat Vision College, Kelana Jaya..mesti xpenah dgr kan? actually org sekitar kenal kolej aku neh sbgai tempat diagnostik..ntok ultrasound baby ke..nk wat general xray ke..mammo pon boleh tpi mesin mammo bru sampai...tu la ape yg aku blaja...amek Diploma in Medical Imaging...*ngantok....*

hobi err...aku tadela hobi yg ttp..tpi so far aku kuat berjalan..aaa...maksudnye jenjalan la..g mkn2 ke...g tgk2 tmpat org ke..since dh kt semenanjung kn? gunela peluang tu leklok bak kate mak aku...so yeah...aku suke merantau..cuci2 mate kt tempat org..hehehe..n aku suke makan kalo tu boleh dikira hobila eah...n masak..korg letak je aku kt dapur...tgk la ape aku boleh masak selagi dapo xterbakar..sekian

n skrg minat plak ambek gambar *bukan camwhore*..cume dslr tu dok pinjam kt org haha..mane mampu beb..mahal tuuu..

mula blogging taun 2008 *tgk kt first entry kejab hahaha lupe senanye* mase tu mude n baru becinta...*kelasss baru becinta terus bukak blog ahaha~*..aaaa ok citer lame tu..shadap!..ekceli blog neh aku tinggalkan bersawang sbb mase tuh xreti nk buat html sumer tu...nk blaja tag2 semua lagi la xreti...tibeeeh mase masuk diploma kiterg ade class computer..esaimen nye wat webpage...so kne gune html sumer kn..since aku dh blaja nk prektik..bru aku teringat ktner penah tgk html tu sumer...so aku bukak balek la behlog aku neh..bapak raja sepaider duk besawang free...pestu start rajen hapdet ntah ape2 since tade org bace n bosan sbb tade fb n sbb utama is : aku gile ambek gambar org n tataw nk simpan mane n mls nak kopipes dlm pendrive setiap dri derg yg nk pic tu..so aku kasitaw..."amek kt belog i jeee hahaha"

blog pilihan dulu2 mase mule reti kenal dunia blogging neh aku suke bace behlog mamat sorg neh tpi dh kne remove..mase tu pon sbb blog dier slalu kasi link donlod mp3...wah..pestu randomly la bace behlog org..so far sekarang aku lgi suke bukak 9gag.com....boleh layan gelak sampai berbuih putih..oh ya..aku pon ade tumblr...memang fun la...boleh lupe daratan kejab...so kalo tu dikira behlog aku pilih yg due tu la..eheeee...

warna kesukaan huhu...taff question...kalo bab baju aku suke kale biru *since t-shirt terlampau byk biru - oh tgk kt DP*...kalo toileteries plak byk kaler ungu...cemane neh...kalo bab katil cadar sumer kale ijau...hahaha so tade la kaler pebret sgt...poligami nye statement hahaha...

rancangan tv kesukaan  aku paling xbley blah kalo tgk Greys Anatomy mase kt tv dulu2..memang minat n  kalo miss tu ase mcm esok tanak turun fardhu ain ( eh tibeeeh )...so skrg dh donlod *mekaseh kat incik_pojie atas jasa anda mentorrent full season sampai 8* kne la tgk sampai pitam...citer dier best la wlupon ade org ckp heavy n byk conflict..so do our life kn? citer tuh kalo nk paham kene pahamila diri anda sebagai manusia..sometime bile watak derg tu annoying dlm certain episod mesti korg tersedar knape watak tu buat cmtu sbb korg penah berada disituasi tu kn? fikir2 kn la n selamat beramal *tibeeeh mode tazkirah*
dr.torres....hardcore neh
neh mcm Izzie pon ade...mcm Little Grey pon ade
 satu barang bawak masuk hutan aku nk demand neh...kalo doraemon boleh dikira barang aku nk bwk dier la...please? *wat mate blink2* serius...siap boleh survive sampai 3 kali raye kot...mampu sgt hahaha...kalo aku nobita bolehla kan..so since diandaikan betul la masuk utan...bawak parang je la kot..satu sbb nampak cm gagah *tgk citer anakonda sape bwk parang mesti gagah kn?*..parang neh kalo kt tmpat aku satu kemestian kalo masuk utan..kire cm lambang keberanian la katenye...so far parang byk jenis so aku pilih yg pjg sket sbb snang nk buat laluan...sebagai org kampung *duduk besimpuh* setakat api ke mkanan ke dpt je dicari..parang boleh carik ke? ingat maen DOTA ke ade kedai tgh2 utan...
harap maklum..ini samurai..bukan parang..tpi style samela
okeh..tu je biodata pasal aku..agak pjg..sorry ye..semangat sbb bru hapdet behlog hahaha...chaw chinci semua *belari kaki ayam ala2 samurai-ian*



...sekian mekaseh, yg original

12 org ngereco:

iampopo said...

huuuuu...

me too like grey's ;) mihmihmih

scrap book?wow!i need to see that kinda stuff!!EPIC

[PCL] said...

Salam Orghang S'wak....pepagi lg dah ke sini bw.

Cikgu Ma said...

salam kenal...=)

waaa...smart la buku scrap tu...

Awie Omar said...

TERIMA KASIH sebab buat tugasan ni :D

anak cik talip said...

@iampopo : sebok
@PCL : hohoho agi idop agi ngelaban
cikgu ma : slm kenal..ngee..measeh..
@awie omar : same2...

iampopo said...

jom kita request utk reveal apa yg ada dlm scrap book tueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!

;)

Allya Syahirah Riff said...

ehh. samalah suka smpan buku lama2 mcm tu. buku biodata kwan pun byk. hehehe.

btw. salam kenal :)

anak cik talip said...

@allya: hohoho...high-5! cepat haha..jteeah..rugi nk buang...byk memory situ...

slm kenal jugak~

Rozuan Ismail said...

singgah dari segmen yg sama

anak cik talip said...

yeah..singah2..buat mcm blog sndri..eh? hahaha

Allya Syahirah Riff said...

congrats dpat imuniti!! biodata mmg terbs :) dengki awww :P

anak cik talip said...

@allya : rejeki neh ngeee...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?