...org dalam

May 27, 2012

- paradigm mall -

heyaaa...

last week byk perubahan kt kelana neh...semua gara2 paradigm dh bukak..aku plak sebok study..waaah sebok katenye...debu paradigm blom lesap lgi dh sebok jugak gegeh usha2 kt situ..lame wooh kiterg tunggu mall neh bukak...kan aritu sebok org ckp constructin tertangguh sbb blue print jdik ijau eh...

first of all jam...tibeeeh kn bwh flyover depan KJMC jam...mungkin sbb eksiden atawpon ade apek tilam silap drift takpon ade pemandu malaysia yg berkualiti tinggi tersilap jalan...xdinafikan keefisien jalan2 shortcut yg paradigm neh bina mmg canggeh..kalo ngah tahan hajat besar tu mmg mau putus urat leher menahan kalo silap shortcut...


mereka yg tengah berlatih gune tacskrin...kagum katenye
so arituh aku jdik jurupandu yg seringkali disalahanggap sebagai seorg yg mengundang kesesatan sdgkn aku berada dijalan yg lurus hahaha..btw nice eh shortcut tuh sbb bley je ke jln bahagia tanpa u turn kt bawah flyover ( agak bahagia berita neh ) atopun u turn kt depan lrt kelana jaya kalo kite dri ss7...xpaham? hentak pale kt dinding please...

kedua...umah dekat plak ngan mall...dh le byk mknan yg tempting kt situ * kecuali ciken raisee..harap maap haha * tpi still adeje peminat ciken raisee yg memujuk nk mkn kt situ jugak...wayang pon ade..GSC katenye tpi bukak bulan depan...13 ariblan...sile dtg yeah..manetaw jumpe ahahaha


die hard fan ayam ciken raiseee...


situ ade cha time...ade hot n roll..auntie ann *hell yeaah*...xpayah gigih2 g sunway belaka semata nk mkn mende2 alah neh...neh la makanan ruji aku semasa ngah stress di mall hahaha...balek umah kang mesti nyesal sbb dh puas mkn sumer buand dlm toilet..x aci...grr..

ketiga...dh boleh tido elok dimalam yg hening lepas tade dh bunyi "mall siap pahat berbunyi lagi"...kalo sblom neh mmg la nk berak pon sakit hati sbb dihantui bunyi foreigner mengumpat dlm bahasa ibunda, diselangi hilai tawa mcm bru reti gelak* ape seronok kot skru2 tgh mlm buta * blom lgi bunyi bulldozer ngan crane drift sana sini * F1 pon cuak tgk *...

keempat...owh..kami jumpe mr.magician yg super annoying sbb mampu mnyebabkn kiterg terkujat ngan skill majik beliau..boleh plak kne tipu siang2..tpi really la kiterg xsangka sbb bley tgk org buat majik card hohoho..apepon brader tuh harus la mintak kje jdi promoter sbb peramah sgt seperti dihari rayaaaa....

brader baju merah tuh


kad majik beliau

so far selamat menjadi ahli keluarga kelana jaya yeah...selalu la buat sale ntok kiterg..amat dihargai hohoho...n derg ngah sebok lgi nk buat 3 lgi tower kt blakang tuh..blom siap mcm yg dlm pic yg korg leh tgk tuh...enihaw skrg kiterg tunggu Tesco bukak sbb tasanggop nk belari2 anak g Giant seberg tu semata nk beli belacan cencaluk weh..

terbang ke Giant semata kerana cencaluk
tips..
-kalo nk parking jgn parking atas..gune parking bawah..kang korg kne naek sampai level3 kot bru bley parking...parking bwh je..molek sket eheee...
-kalo sesat tuh sile la ke kaunter pertanyaan..jgn menjerit ye..hanya bawah doblas taun dibenarkan menjerit hentak2 kaki...diatas doblas taun akan dibagi kaki percuma
tarian kesesatan di mall..dijamin kebernasan
-shortcut underground tuh belum fully bleh pakai tpi entrace kt jalan bahagia dh beroperasi sepenuhnya...happy drifting..
-kalo tataw mane parking..ade security guide korg...rebutla peluang bemesra ngan derg selagi khidmat derg dibayar oleh pihak mall ntok bertugas menjaga keamanan lalu lintas sekitar paradigm
-bhgian blakang kat starbuck tuh ade fountain taw...bley la cuci2 tgn kt situ n feeling romantik campak2 syiling hajat...tu pon kalo tanak kne tazkirah ngan pagad yg memang ensem
-jalan dua hala *asalnya* dah jadi sehala n situated kt tepi kiri paradigm..sape yg selalu gune jalan situh jgn plak memandai redah salah jalan okey..konfident boleh mengakibatkan muke kebas slepas di hon sekilo dua..* kami dh kene..anda bile lagi? hahaha *
-still ramai pekerja asing disitu..rata2 still buat construction kt bhgian belakang mall..so jangan la dedah2 ye..awok tu g mall..bukan g Miami ok..derg tuh manusia..tak tgk tebal kat badan derg tgk plak tebal kt handbag hohoho
-kalo korg nak naek public ok je..kalo dari ktm subang korg bleh amek bas ke LRT kelana jaya t623 kat depan carefour...pastu pit stop kt tasek selepas jejantas..kalo dri kl plak amek bas kt LRT kelana jaya pestu amek bas ke damansara/kelana square/sunway...semua lalu depan paradigm...kalo abg bas tuh ckp taboleh
 korg ugut nk kopek pintu bas hoho..

ok tuh sajeeeh...babai sumer...nk tido weh...penat exam woo *lelambai*



...sekian mekaseh, yg original

4 org ngereco:

Awie Omar said...

kalau buat peta mesti senang sikit aku cari hehehe

anak cik talip said...

hahaha..lol peta...hohoho dh mcm direktory hehehe..xsusah pon senanye nk masuk situ..kalo dtg reroger..

Awie Omar said...

SISTEM UNDIAN
NTB2 akan menggunakan sistem undian untuk menyingkirkan peserta dari permainan.

Anda berada di kedudukan TOP 4 dalam CARTA MINGGUAN episod 6
yang akan dipostkan Khamis ini.

Maka itu...
Anda diminta memilih salah seorang dari mereka untuk disingkirkan dalam
episod 6 nanti. Mereka berdua berada di kedudukan tercorot dalam carta

Hairy
http://fanomena.blogspot.com/2012/05/blog-hazwan-hairy-dlm-majalah-remaja.html

Hareez Haiqal
http://elefunz.blogspot.com/2012/05/good-luck-korang.html

Umumkan keputusan anda dalam kotak komen
entri NTB2 - Episod 5
sebelum Khamis - 31/5/2012
Terima kasih :)

NisaAdnan said...

tarian kesesatan yang awesome. haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?