...org dalam

May 27, 2012

- antara bintang dan bumi -

heyaaa...

harineh kite brodkass dri NASA..pihak berwjib yg merosakkan zaman kanak2 ribena aku dgn mnyebarkan dakyah menipu-je-kojenyer pasal alien, ET dan risalah xresmi kenape andewer supermen kale merah menyala dan garang aummmm...

mesti kite suke tgk bintang kan...yeah...unless anda mmg berhobikan mengira bintang takpon bajet korea ngan lelepak tepi padang tgk meteor *flips hair*

but yet still akak yuna mention "terukir dbintang tamungkin ilang syinta ku padamoooooo"...
tpi kite kene ingat..bintang neh jauh..layakla ngan keindahan sinar nye memalam..berbnding bulan..sinarnya indah tpi permukaan berkawa..itu yg kita nmpak n itula jugak yg kita tak suka..sbb tu melayu pun cakap..hanya pungguk rendukan bulan...
tpi tu la masalah bntang..memule kemahen kan gah bersinar dri jauh sudut angkasa..tpi hakikat still ade imperfection yg kite tanampak...hanya sinar yg mengaburi bintng tuh sendri..

tpi bila one day bintang jatuh kebumi..masa tu la kite sedar...kcik besar bintang pujaan tuh...licin ke kasar surface dier...mampu nk menyesal?

ade yg menolak..ade yg menerima..sbb mase tu la bulan akan tibeeeh menjadi pujaan...pungguk dihutan pon kelaparan

bintang hanya indah disudut angkasa...so sesetengah bintang indah dibiarkan mcmtu...biar kita terus berfikir akan keindahan bintang..mungkin layaknya mcmtu...biarla bintang indah dlm ingatan tpi tetap kesunyian disudut angkasa

ada bintang yg still berusaha meraih perhatian dari bumi dari jarak deat...bintang neh bergerak mendekati bumi diikuti cahaya malapnya yg boleh membawa kejatuhan...ada yg mmpu terlancar jauh...ade yg terhumban mnyembah bui..risiko menjadi perhatian

sesetengah benda yg kita anggap indah biasanya jgn dicari...biarla ia mcmtuh..jgn dikejar..sbb kalo dikejar ia akan menjdi laen..bukan sepertimana yg kita ingin lihat...

untuk mencari benda yg indah itu senang..tpi untuk memastikan ianya layak dimiliki ataw tak adalah satu cabaran...tersilap pilih...tanah bumi menanti untuk menyambut kita...
"dont promise me the moon or the stars, just promise u will stay under them with me forever"
okai...nk sambung moonwalk *sarung estronot suit*



...sekian mekaseh, yg original

4 org ngereco:

bukankosong said...

en dan cik bintang

yg mencantik malam :P

anak cik talip said...

nk lgi meriah meh pasang bunga api hoho

Awie Omar said...

motif citer bintang ni ngape? mesti ade sesuatu ni hehehe

anak cik talip said...

haha hanya jauhari yg mngenal manikam :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?