...org dalam

May 5, 2012

- abgchomot -

heyaaaaa...

hari ahad yg berbahagia neh elok kiranya diselangi ngan melantak tido sampai petang dan juga makanan ringan sebagai pembekal tenaga resmi semasa berlangsungnya upacara tido di hujung minggu..owh indah~
cenggini...wat slow motion..pergh..
ekceli...selalu gak org tnye..abgchomot tu ape? xle semorg yg aku jumpe..tpi yg tawu la kan...abgchomot is kucing..yeaaah..my most beloved pet...

so meh aku ceciter sket pasal abgchomot neh...

malas neh..malas hahaha
dulu mase adek aku yg bungsu neh kecik lagi..dier minat sgt kucing...tataw la ape motep dier kn..tpi asal jumpe kucing je pelok...asal pelok je jumpe kucing...so ntok mngelakkan abes kucing jejiran patah tengkuk kne pelok dek adek aku...beliau pon g adopt sekor anak kucing dari umah nenek aku..haaa...neh nk kasitaw...umah nek aku penuh ngan kucing...kalo makan lauk ikan..sampai atas kepale derg naek..

so mak aku culik sekor...bawak g umah kiterg..mase tu kucing tu kecik lgi..tkut2 je..dtg je rumah menyorok...kalo nk mkn je bru kuar...kiterg ade tanye nape dier pileh kucing yg comot tuuu...so dier ckp cemneh...

"sbb kucing tu ade tanda hitam kt lelangit dier"

those some myth yg mak aku ckp org dulu2 tgk kt kucing sbelom bela...kucing yg ade tanda tu *mcm tanda lahir...cam taik lalat kite la kn* kucing jenis jinak..reti jaga rumah...jenis yg elok wlupon dier kucing kampung yg comot...

so adek aku neh kasi name kat dier...SITAM..sebab dier ade strip itam byk2...idung pon itam...kiterng protes xsetuju sbb name tuh mcm dlm watak filem melayu "pontianak harum sundal malam"...tpi dier nk jugak...ok *flips hair*

ade beberape insiden la ngan si sitam a.k.a abgchomot

- mase dier kecik dier xpenah tido kat luar waktu mlm..mesti nk tido atas katil n dlm kelambu...mse tu dier akan mengiau kuat2 sampai ade sesape ambek dier msuk dlm kelambu...mangsanya akula...
- suke tido kt muke org..sbb dier tawu..kalo tido kt kaki mesti kene sepak secara xsengaje mase tido...sape nyer kaki tu abes la kne hikmat cakau..mangsanya aku jugak
- makanan pebret..kek hari raya..apenye selera la menatang sekor neh...
- ade satu haritu..kiterg tinggalkn dier kt rumah sbb nk g kenduri...sampai mlm dier duk tunggu depan pintu sbb nk mkn...dtg2 je kiterg terus dier duk cecium kaki mengiau2 lapa...sian2..sanggup tunggu..
- name abgchomot tu muncul bile aku selalu la jdik hero selamatkn dier mase dier ngan perang mengiaw ngan kucing jiran..ye la..sekampung bley dgr sore..so mase gaduh tu adela kot adegan campak2 tanak ke...guling2 kt tanah ke..geget2 ekor ke...so mase tu kne mandikan bru bley bawak masuk umah
- satu lagi tbiat dier neh...xreti buang air kt rumah..mesti dier keluar kawasan pestu tunaikan hajat...
- kalo pepagi mesti dier duk depan pintu rumah..tgk bebudak g sekolah pepagi...tu la kje dier...pestu jam 8 sampai seploh tido tebongkang depan pintu
- ade satu mase tu..aku lame gile la xbalek umah kn..tup2 satu arituh aku balek...terus dier meluru melompat2 kat kaki pestu cakau...rindu aku letuuu...rindu letuuu..rinduu
- ade satu raya tu..kakak aku xbalek taw..mak aku sedih la...so then mase kemas rumah tu..tibeeeh sitam neh meloncat2 atas kusi meja sume..abes langsir kne tarik..mak ckp sitam eksaited tgk umah kemas sbb nk raye...terhibur ati mak aku kejab hohoho
- kiterg tade pic sitam sbb mak ckp kucing kalo amek gambar t pendek umo..ok no komen~

aaaaa...sekarg sitam neh dh bebini...siap ade anak...sejak bebini neh asek duk umah bini je...yg dihantar kerumah kiterg adalah anak dier...aku dh jrg sgt jumpe dier...tu la kalo kiterg bekumpul selalu la kes sitam neh muncul dlm perbualan..abg aku jela yg tersedak sbb terase kot hahaha..padan muke

p/s : wlupon sitam tu seekor kucing...tpi kewujudan dier kt rumah tu byk memberi makna...kelasss entry skema giler hahaha



...sekian mekaseh, yg original

2 org ngereco:

Awie Omar said...

entri memang ikut format karangan jenis cerita ni hehehe apapun memang truly best bangat

anak cik talip said...

@awie : hah..citer benar neh..manly tears aku mengarangnye...*tukar keypad jdi yg getah tu..kalis air mata*

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?