...org dalam

May 1, 2012

= cukur jambul =

heyaaa...

entry ini bukan berkisar pasal adat melayu yg indah iaitu cukur jambul tapi..tapi..tapi..

aritu...bgun2 je rerambut yg pjg mengurai dan halus lembut bak sutera (ok sumpah tipu ) menutupi muka ini..seraya buat flip hair 2 3 kali terus terlintas dipikiran yg berkecamuk baru sedar dari mimpi yang fana..

hi..saya avatar..anda sedang melawat blog avatar..sila tinggalkan komen kalo nk idop
"petang gunting rambut la..." ( actually dh delay mengalahkn flight Air Asia )

maka...langkah longlai diatur ke toilet..sbb nk belek2 rambut n camwhore sket *pitam*

hoh..gitew la...for sure..aku gunting rambut setiap sebulan sekali...or KKM datang kolej or mase nk balek kampung

so mcm bese..semorg ade kedai gunting pebret kan? yelaa..aku neh mane mampu nk ke saloon bagai semata nk guting rmbut..kelasss ko jaah

aku plak suke g kedai neh...satu sbb tkg gunting dier cina n satu lagi cepat..kalo cina gunting neh best sket..sbb derg bley tangkap style yg korg nak..kalo mamak ckp gunting pendek je teruuus redah..sedar2 je rambut korg sepesen *pitam jatuh tangga*

so memang officially kedai neh jdi pilihan utama ( carta hati ok...serius xmenahan haha )...QUICK CUT namenye...tadela se-quick namenye kalo menggunting tpi memang puas ati la *angkat ibujari tanda bagus*


kedai dier pkai card..dlu limeblas je..skrg naek harga
arituh pegi la kt kedai dier..kecik je kedai tuh..dlm Giant Kelana Jaya yg gah dtepi LDP...

dpt la sipenggunting encik mamat ahpek..jrg dpt tkg gunting laki...sbb kalo pompuan gunting cepat ngan kemas..mcm dh dilahirkn ngan gunting rambut kt tgn..


so dier tnyer...bape lame dh xgunting rambut? 3 bulan? ok sentap...baru 2 bln lepas ok..*sambel buat muke jeles tgk rambut aku lebat*

pestu tnye lgi...aku asal mane...sah2 muke lari dri org tempatan disitu yg rata2 membimbit anak memasing masuk membeli-belah ditempat terkemuka iaitu Giant *drumroll*

seb bek dier x ckp cine ngan aku *ok blushing sbb muke cam cine...awww* tpi penah la terjadi kn...selambe direct je ckp cine...paham pun tidak..hohoho

bese kalo masuk kedai gunting neh akan mintk derg buang layer lama dulu...gune gunting ok..bukan mesin...kalo mesin bole buat sndri gune kaki lagi...

pestu bru suh derg layer n buang sket skirting yg xkemas tepi tinge ngan tengkuk...cmtu je la aku slalu gunting..sbb tu la rmbut pjg ke pendek ke same jeeeee...

tpi arituh nk gunting pndek sikit...bile dh setel aku sndrik segan tgk dlm cermin...ya ampuuun..ensem nye...anak sape ntah *menipu tabaek ntok kesihatan*

bapak smart..mcm baru balek pulapol! nampak tinge kecik neh..abeh la kne kutuk tinge kecik..tidakkk
*jatuh gaung*
neh card yg derg bagi..pat kali dtg dpt satu free
so far kedai tu xpenah lgi terpotong tinge aku or silap gunting kan..memang memuaskn la..*sejak aku serik gunting ngan mamak huhu*

aaaa...tu je la...pasneh kalo g kuar umah memang ber-pashmina la sbb nk sorok rambut...segan segan!!

bayeeeeek :D
okeeeh..tu je nak citer...babai semua...nk g pecah cermin dlm rumah jap sbb xsanggup nk tgk rambut mengurai mayang sy yg pendek...cau chinci~



...sekian mekaseh, yg original

7 org ngereco:

iampopo said...

wow!dia dh start puji diri sendiri hansome!!
mihmihmih
seb baek atade kt situ kalo x dh suruh potong rambut depan yg mengurai2 itu!

Awie Omar said...

INFO TERKINI : NEXT TOP BLOGGER 2
Next Top Blogger 2 akan bermula esok!
Entri untuk Episod 1 akan dipost
esok Khamis 3/5/2012.
Sudahkah anda bersedia?

anak cik talip said...

bring it on!! hohoho *insert jet lee mode here*

[PCL] said...

salam singgah for de first time....pcl pun sebulan sekali mau potong rambut , kalau tak penin kepala...my fav..klu wife yg tlg guntingkan..keh2.

Awie Omar said...

Salam. Nak bagitahu je NTB 2 dah start. boleh tengok sini
http://awieomar.blogspot.com/2012/05/next-top-blogger-2-episod-1.html
:D

Muhammad Yunus said...

All the best peserta NTB 2....

http://mohdyunus89.blogspot.com/2012/05/program-integrasi-nasional-pertukaran.html

anak cik talip said...

mekaseh...mekaseh *terharu
*

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?