...org dalam

May 6, 2012

= mubi : the avenger =

heyaaaa...

trase nk buat mubi review jap...lame dh tgk..saje je baru nak buat..since hari neh terasa lapaaaaaang sgt..
*bekgroud lagu nasyid ingat 5 perkara sebelum 5 perkara*

jadi maskot ntok avenger ke ape? haha
n aritu nk buat awal cume tkut la behlog neh kang kne bakar sbb awal2 dh reveal ending..t sesape yg peminat marvel tu x enjoy lak tgk kt panggung katenye...xke haru tuuu...

tpi still la nk kasik 5 bintang ke 5 bulan ke...5 hengget pon ok sbb pertama kali lam sejarah aku masuk panggung *wah ayat mende ni* org tepuk tgn tgk citer neh...penah korg dengar? tgk citer titanic org tepuk tgn? tgk citer plastik melayu kaya org tepuk tgn? tade kan...

anda cam derg? bguss...anda bukan rabun cam saya....eh
antara mereka2 yg bajet hero...meh chekidaud

tony stark dier neh bapak kaye...dlm mubi neh dier sebok nk buat bangunan berjanakuasa sendrik..so mase tu ngan sebok la kn ngan design x dlupa juga makwe beliau merangkap PA...aku kagum je tgk umah stark neh sbb canggih nak mampus...kalo duk dlm tu memang abes la letrik satu bandar...tpi still...ego si stark neh mahal...tpi still bergaya...tpi usaha dier last minute tu berhasil gak bile dier berjaya hantar bom tu kedunia alien...kaguuuumm

iron man hohoh!
steve rogers watak dier neh sungguh kasihan...dh la bagun2 dari ice sedar2 je dh moden...makwe pon dh tua mereput ntah katner..sian kan...tpi tu la...terpancal wajah horny nk bekapel mase dier selamat kn sorg pompuan neh mase dier tapakai topeng..siap kene broadcast lgi dlm tv..ntah cemane ade wartawan msetuh kite pon tataw..wallahualamm...

diawal kemunculan captain america...retis neh

dr. bruce banner aku kn..tgk watak hulk neh...teringat classmate aku dulu...baran x menahan..asek nk mengamuk je...kne hukum sket trus nk marah,xkasi pinjam duit pon nak marah..cikgu lambat dtg class pon nk marah..eh..muke pon same hahaha...so far tu je...adela satu scene dier gaduh ngan thor tuh...cm bongok je...hahaha...aummmmm
dier neh nyawe ngalahkn kucing
thor demigod yg berjanji akan lindungi bumi kesayangannya itu ( mungkinkah sebab bumi ade astro kah? ) soadek dier neh xpuas ati la tgk abg dier thor neh...ade tukul kesayangan...pestu yg cool nye boleh summon..tayah g kutip pas campak2...cool kan? *tgn kat dada mata keatas* so far yg jdi tanda tnya nape thor xpakai helmet pebret dier? sape ade jwpan?
hi..sape nk terbang?
thor yg free hair...
natasha romanoff  hoh...satu2nya bunga dlm cerita neh..tpi mcm kapel si hawk eye je...ok potong stim...natasha neh dulu penjahat...tpi since si hawk eye neh xbunuh dier sedgkn dier ade misi *bukan nurse dihsopita berdekatan* dier ase terhutang nyawa..so dier join la grup S.H.I.E.L.D iteeeew..peluang msuk pilem kaaan...owh..dier neh tade la superpower kecuali body ade curve mcm supermodel...ok still ade super..supeeerrb!
auuuuuummmmm
clint barton neh si hawk eye...teror gile memanah..sume xsesuai la since lawan ngan alien..sekampung2 plak dtg..ingt men polis sentri kt kampung ape? tpi still dier leh belagak cool mcm nk photoshot buat magazine...kalo lawan ngan legolas * rujuk LOTR * mesti 3 kali raya tak abes...but kan..aku perasan mamat neh mcm vokalis grup secondhand serenade ( yutub dibwh )...adakah diakah yg berlakon itukah? 
panah kang



same? kalo x sile g check mata..aku ase same dowh....adakah mereka pelanduk? *pelanduk 2 serupa*

loki adek kepada si thor...gile glamer n ade konflik yg tabest sepajang hidupnya dlm watak marvel...so paham2 la kenape dier jdik jahat kn..kalo tade penjahat mane dtg hero ye dak? so si loki neh buat plan nk tambah glamer la kaaan...dier cube nk take over bumi...scene sengal bile dier kne belasah ngan hulk sedgkn mase tuh dier ngan berfalsafah depan hulk..yg jdik mangsa umah stark la hahaha...
lawan? tanduk kang...

nick fury org kuat S.H.I.E.L.D  neh...dier sebagai leader...ok sekian...tade sgt nk dikomenkn pasal watak dier...xpenting kot * nampak sgt aku xlayan marvel *
ketua hero yg super cool

okeeeeh....itu sajeeeeh mubi review...xsbr nk tunggu HD...nk donlod wat tgk2 mlm jumaat2 auuummmm hahaha...babai sumer...



...sekian mekaseh, yg original

1 org ngereco:

Awie Omar said...

tak berkesempatan lagi nak tengok

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?