...org dalam

Oct 25, 2013

= terjumpa jalan pulang =

heyaaaaa

*housekeeping housekeeping*

geez...lama xmasuk meroyan kat sini...rindu jugak zaman2 rajin gigih dan girang membelog...apepon itu dulu..ye dan dulu...zaman2 sebelom laptop terformat sendiri

*lap lap air mata pas taruk eye mo*

apepon sajaaa singgah...singgah nk usha balik smua yg ada disni..memori...mcm ni...dn mcm tu jugak...

apepon gigihkan diri, tetap degil unutk a[a yg diri senri nak dan jangan takut menoleh selepas berjaya

boleh cik tipah?

boleh johhhh
*some say we made from both side; those dark side and those bright..its merely our choiceto choose where we could be standin and hoping that we already be our best as we want to be*

okai..babai semua...





...sekian mekaseh, yg original

Jul 31, 2013

- kita -

Heyaaaaa

Dah sebulan aku cacak kat sini, kalo kawen ni dah sepulau anak cucu aku kot...kot la...*confident*

Dan dah sebulan jugak aku korbankn separuh apa yg kau persoalkan, dan apa yg aku tahu dan aku ada yg masih buat aku tersenyum suatu ketika dulu...

those guys mend a sword from a rare black metal from the soil itself

Dan dalam sejuk pagi buat aku tahu, kat mana2 pun kau boleh tersenyum, walau sesinis mana, kau tetap ada alasan itu

Dan bukan semesinya aku bukan jdi alasan saat itu, aku lega

Mungkin jalan kita menjauh, bukan kita yg membina masa, kita hanya berlalu dan sentiasa merasakan kita sejajar

Sekurang2 nya itu yg kita nak, dan bukan kehendak mereka yg mengelilingi kita

Kita dan degil kita, kita masih macam dulu, dan kita bersebab cuma tiada yg tertutur

Baris2 rapat tersimpan dan hanya terngiang bila masa mencetus, bukan yg selalu ditutur masa2 janggal

Merely a word flew from a lonely heart, when no ones ever wonder how to fill it with, or to place it on it rights

Aku ok jer

Yup...selagi mana kami bukan chasing pavement....





...sekian mekaseh, yg original

Jun 15, 2013

- angin -

Heyaaaaa....

Selamat behujung minggu ah, cik jah cik kiah cik senah sibik bersidang arini, aku jugak terkebil kebil bosan...harap xpuas tali ampaian sbb byk database nk kne apdet....

Neway aku nk try jugak apdet gune tab haaa...sia sia kau mengulo aritu gigih payubujang menapak ke AEON semata nk bli tab

Okai...that was me...gigih xbertempat

Motep tajuk angin? Ntah la....

Babai semorg *sambung mengintip cik jah cik kiah cik senah*




...sekian mekaseh, yg original

Jun 12, 2013

- cebisan -

heyaaaa....

got something to share...hanya persoalan diiringi jawapan humble, well sometime penjahat pun bosan buat keji je...

one fine day,someone tnya aku, "kenapa dia mcm tu?"
aku yg barus abes tegelak menjawab "kau nak aku sambung mengumpat atau bgi feedback positif?"    

yup, kalo bagi feedback yg poyo poyo nih aku senang je nk buat, tpi mostly aku hormati pandangan aku sendri terhadap sesuatu, why dont benda yg mcm mengumpat keburukan tuh kita buat mcm sesuatu yg ringan dan santai, just a clumsy tought, a fairly feedback pasal someone untuk dijadikan pengajaran and a bit of humour? kan?

then aku sambung mengarang ayat poyo aku, atleast aku bunyi mcm poyo  

" dia ada kelebihan, xsalah kalau dia gunakan kelebihan dia terhdap benda yg dia suka, or senang cakap benda yg dia nak...itu xslah...mungkin dari dia sendri merasakan benda tuh dia harus guna...so dia guna...beruntung dia sebab tahu apa kelebihan dia..."

member aku tuh terdiam

"kalau aku pun ditempat dia aku akan guna jugak apa yg aku ada, mostly mungkin sbb mcm mnghargai apa yg Tuhan dh bagi...kan? tpi...ya disini ada tapi.."

mungkin cara dia amat naif...bilamana dia merasakan dia dalam kalangan yg boleh dikelaskan sebagai yg elok dipandang, dia hilang kawalan...menjadikan alasan itu sebagai punca pemuas kehendak dia selama ini...dan itu pun bukan salah dia...benda kalau nak jadi memang jadi,begitu jugak sebaliknya...maksud disini atas persefahaman oleh kedua dua mereka yg boleh berdikari.

mungkin juga dia merasakan kelebihan dia penghalang untuk mencari apa yg sebetulnya dia nak...lantas apa yg datang terus duterima pakai tanpa memikirkan untuk suatu jangka masa yg panjang....dan yg diterima pulak semakin bertambah saban waktu..sehingga disalah tafsir siapa yg teratas

akhirnya, yg benar benar tercipta terasa pulak dirinya dipelbagai gunakan...walau naluri masih memihak tetap jua diruntun bila setiap kali penambahan bilangan...hanya kerana sayang alasan nya, semudah disebut semudah menambah pilu sendiri

ini masih tak salah

silap nya disini tiada penegasan dari mana mana pihak, walaupun puas sudah kami yg disekeliling menjadi musuh mulut tpi hati tetap mekar untuk dihiris...mungkin dri dia sudah cinta mati...tak...cinta yg mematikan

berbalik kepada yg elok tadi

mungkin juga seronok menjadi sang mentari, pemanas hati yg memuja..makin dipuja makin panas...makin tinggi dikepala...beruntunglah dia yg selalu cerah...yang selalu panas

aku cemburu? ya...naluri asal lelaki adalah cemburu

bertahun jugak berlalu, berpuluh jugak hati yg merintih..mungkin itu satu perjalan bgi dia,tpi alangkah mudahnya dia xsedar, ada yg betul betul meraih kasih...namun diketepian hanya kerana kekurangan untuk segala kelebihan yg lain...cuma yangjenuh dipandang adalah mereka mereka yg dalam kalangan beperwatakan sama...semestinya naif dan baik baik

dan ya...inilah jawapan...

seharusnya kita berharap...semoga yg terpilih itu sememangnya yg tetap dihati...kerana sekarang sudah selangkah untuk perasmian

selamat malam semua

p/s: bapak lama x apdet lahai lahai



...sekian mekaseh, yg original

Mar 26, 2013

- cubaan -

Heyaaaaa...

Ini cubaan sahaja....cubaan membehlog dri newborn baby hewhewhew...

So far awyeeeah!




...sekian mekaseh, yg original

Mar 21, 2013

- SPM kite kite je -

heyaaaa

arineh semua sekolah sekolah menengah milik gomen ngan buku teks yg dri dulu xpernah nak nipis selain isi kandungan yg sama patern ngan makin tebal; kuarkn printed awal result SPM...aku saspek jammed la depan sekolah walupon hari2 jammed jugak diwarnai ngan hon hon jenis mak bapak xreti menyabar drop anak kt sekolah...
so yeah...mohon sapa fetish budak sekolah menengah dan sahih ada fesbuk derg, jgn online ini mlm sbb confirm korg menyesal xsudah ngan gedik santai derg merungut pasal result..ye dik..kome semua dh bebas...bebas sternoclavicular joint dia! x ckup ngan iteeew ade jugak yg show off dia pandai ngan straight 38 A dengan harapan dpt like segala comment org puji dia...sedeh hidup

hahaha...

aku..zaman aku SPM dh jauh ke belakang..ingt lagi setiap detik nk SPM...masa tuh aku still kt sekolah yg bukan asrama penuh tpi semua student wajib duk asrama dan hanya dikecuali kan jika anda ada sedara yg berpengaruh samada cikgu ataupon warden so anda boleh consider nk duk luar, sbb hostel bosan ceharom. masa tuh jugak kiterg diwajibkan...diulangi diwajibkan amek 12 subjek yg ntah mana satu berfungsi dlm hayat ini...mnyesal~

so mmg redha pasrah tabah la...selain tuh aku plak duk aliran sains hanya sbb aku mmg xreti akaun tuh semua sbb dh terasa zaman2 sembelit masa buat lejer KHB form 3...mampu? pening pala nk paham so kene la yakin nk tukar subjek masa form 5...dan itu pada tahun 2005...adik2 skrg aku bet ngan main balakng umah genggam playdoh sebelah kiri sebelah kanan ngah nyonyot dlm mulut...comel!

mase tuh jugak aku dpt offer g tuisyen al-bukhari...ok tuisyen khas ntok student terpilih katenye...yg miskin yg papa...dan jugak yg comel di hati..hah cmtuuuuh...ok joke...mmg ntok student terpilih je..so since student laki xramai yg pandai so aku kene serap jugakuntuk cukup kuota seramai 20 org..which means 10 laki 10 pompuan...and yeah albukhari hanya offer 5 subjek je yg dicover...baki 7 subjek tu ko pulun la sndri kat hostel..gitu

so jadual study (adeke masalahnye?) terganggu..mana taknya, class dri 8 pagi sampai 2 ptg..pestuh albukhari plak malam dari 8 sampai 11..ko ngt aku robocop x tidur n study bende lain?aku kuar albukhari pas 2 bulan pertama, xsanggup nk subs dh...kering kene bash ngan penolong pengetua a.k.a macik tua yg merepek mcm2 depan aku...mls nk layan...so aliran keluar ceramah free tuh cepat..janji aku senang nk study

masa dekat2 nk SPM plak aku redha ngan certain subjek...antaranya bahasa arab ngan matematik tambahan...kalo arab tuh ntah la..serius aku xmengaku kesilapan aku sebagai student kalo cikgu ya dh la menyandang jawatan penting dlm PIBG pestu masuk class mcm boleh dikira dgn jari kaki dlm stokin pastu ko mengajar mcm formula kimia aku tgk tulisan jawi....mcm dia mengajar teori..cuma perasan arab2 sikit...sungguh fail dua2 pihak...aku dan cikgu aku..tpi dia lelaki yg baik..sorry cikgu (lupa nama...duh!)

cikgu math tam aku plak seriusly ada masalah kesihatan, or lagi senang aku ckp obes...dah la class tingkat 3...ok xdinafikan sekolah gomen xde lift ok...so manual menapak..n kalo cikgu ni dtg class mesti semput...pastu mengajar pun terpaksa duduk ngan kondisi dia..aku kesian jugak tpi lgi kesian diri aku yg xpaham org ajar math hanya dgn duduk...tpi cikgu ni la terbaik...ada satu benda dia tolong aku sampai aku taleh lupa jasa dia, muka dia..dan segala yg kiterg ckp pada hari tuh...aku syg cikgu ni...serius

then tiba masa SPM

aku bukan pandai...jdi study masa esok nk test menjadi kebiasaan..so sbb class kiterg sains so dpt jadual paling awal test n plaing lambat habis since subjek jarak jauh jauh...n mostly satu subjek satu hari...n pengalaman tabest masa  paper bio sbb aku g lepak umah mbr n lupa nk balek awal..merasa kecoh berlari ala2 hero ke dewan tmpt org kumpul sbb lambat..tpi itew cool aje...
pling aku suka masa paper fizik...aku minat fizik lepas kes kene tampar ngan buku, tadela gangster sgt mcm budak2 yg merokok ngan conteng tatto guna stabilo...soklan fizik yg kuar aritu pun mcm aku selesa nk jawab dan bersemangat...masa abes tuh pun aku da bincang ngan mamat poyo teror fiz pasal satu soklan berkaitan cemana nk detect air dlm botol tu penuh ke separuh ke or lebih (ingat lagi soklan tuh)..so mamat tuh selambe demo cara dia jwb tpi aku bidas sampai dia terdiam...*takbur kejab sbb boleh menakburkan diri dari mamat yg takbur dri dulu2 itu hahaha*

dan paper paper lain mcm biasa jooh..cuma xde adegan menagis org baling2 kosi sbb stress...mungkin masa tuh belom ada FB kot...xde la meroyan sgt

damn terkutuk lagi...

so pas abes SPM paper last tuh kiterg d buat ritual tahunan student abes SPM...bakar buku notes blakang hostel..gile kaw nk bawak balik, byk tuuuuu....so kiterg dibenarkn bakar buku..kalau tgk tepi sikit ada la yg duk mencangkung bakar ubi la, msk air nk buat megi la...terasa komando duk hostel ni...cuma xde la six pack ngan urat tegang kt leher pastu half naked buat pumping then patah 2 katak pestu telan..tade..tu mitos

kiterg plak g balas dendam kaw2 kat hostel...amek kapur kasut yg botol tuh terus g conteng besar2 kt lantai..."nama warden yg paling kerap dikutuk" f**k!...hahaha..berkat x berkat belakang cerita...muda2 ni amarah didahulukan, kepuasan diutamakan...pestuh dah puas buat seni tahun3 bestari tuh kiterg g bakar locker kayu plak...sampai berasap penuh satu bilik sbb pengudaraan x cun kt bilik tuh...sebaik kiterg survive idop kt hostel ngan pengudaraan cmtuh..sape ntah arkitek, lukis plan guna kaki kah? so dah tiba masa main fire extinguisher!

esok nya kiterg cepat2 blah dari hostel..sebelum pacik2 pekerja am jumpa hasil seni kiterg...aku saspek derg mesti bekal pil penenang kuda sbb derg sihat je sampai sekarang...pestu masa cuti SPM tu aku dtg balik kt sekolah sbb dpt offer letter keje kt kantin sekolah! hahaha official ok perlantikan...masa tuh jugak ada awatan dari PM merangkap si Pak Lah..dtg ke sekolah semata nk speech ngan tanam pokok...

so...tu je la memory SPM yg aku ingt...masa tuh xreti lagi bershinta so xde la korg nk dgr kisah jiwang study sama2 kt lib...pestuh dpt kejayaan bersama sama dan seterusnya see-you-di-IPT *ni tajuk nasyid paling pehmes kt sekolah..matilerr* pestu mak ayah bgi green light bercinta bagai...kaaan..so far nk tgk cemtu tgk la drama melayu...sila sila...
apepon result aku xde la gempak sgt sbb xkuar tv kn...tpi aku betul2 puas hati dgn apa yg aku dpt...xde la aku terasa kalo org ckp aku bodoh..t boleh la aku sound "eh aku dpt sejarah SPM A taw...."...alaa..tu pon lecture Malayasian Study aku xcaye..nampak sgt ke aku bodoh? seingat aku ni nampak TAK MATURED je pun hoi adoi nye puuuuuun~!
yg paling aku taleh lupa adalah pesanan sorg cikgu aku neh..cikgu sains aku form 3...aku ckp dia aku akan amek STPM aliran sains tpi dia dok reply kt aku "melayu kita ni xkan pergi jauh kalo belajar sains..."...aku plak terpinga..abes tuh yg ko ajar sains pasai pa? gomen tolong sangat la take action..tanak la cikgu yg xde kualiti camni...benci taw
dan cerita aku terhenti disini....kita sambung dgn pesanan penaja

btw adik aku SPM tahun depan..kalo dia boleh beat aku, aku banjer dia la kot..harapnya camtulah...jgn nk manja sgt dia tu (mmg hobi debik adik sndri sbb degil mcm telinga plastik)

okai semua..entry yg panjang menggarap segala memori yg terlintas..ntah kenapa ni semua xpadam2 lgi kn..mungkin dh jdi default aku...so who ever yg tahu org terlibat dlm kisah ni n korg sentap bontot, sila komen kt bawoh agar aku remove part korg...ye la..korg kn kaki sentap...phui...pegi main barbie kt sana

babai semorg,  hadapi dengan senyuman!



...sekian mekaseh, yg original

Mar 19, 2013

= bantuan =

heyaaaa...

skemanya sebagai blogger yg malas tahap bolehdiragui kerajinannya ari nih aku menjengah behlog yg sadis ini...tpi lagi sadis aku yg kehilangan segala benda dlm lappy akibat insiden restore factory setting..amek kaw...byk woo pic2 dlm tuh...mana nk dijadikan bukti dh kalo semua pic takdooook!

apepon tu bukan penyebab aku turun nk mengarang entry berbaur kesedihan gara2 kesilapan teknikal pihak lain...penat dah aku mengaku silap sendiri apesal org lain boleh kenit kenit mata kalo buat silap...nk suh aku tanggung jugak salah tuh? ingat comel la tu...bak sini kunci buldozer aku gilis cardiophrenic angle ko

so agaknya bukan aku je hangin ketiak basah ngan pihak yg satu neh...rupanya satu badan pendidikan xpuas ati..walhal derg sedar tindakan boleh diambil sbb dh mcm mencabul (wah propa kaw..) hak2 student yg naif...ok tuh junior aku jeh k...kiterg dpt hak kiterg iaitu voucher buku satu mesia!!! hell yeaaah!...so tkejur jugak dgn keluhan derg xdpt voucher yg sama..sebab?

sbb kolej dh siap2 offer nk belikan buku ntok derg...dear kolej..bukan kiterg tanak bli buku segala tuh tpi mcm xberbaloi..kalo yg compact aku ok lgi tpi ni mcm xkenal kalo dh bku prosedure sampai rege 250 myr..hade? blom lgi ngan beratnya..tahun ni je kamal kedai buku tu dh boleh g abu dhabi bisnes unta kurma plak

so kiterg yg last sem nih dpt plak voucher tuh..terasa jugak derg xpuas hati seraya terus pihak berkenaan pasal voucher tuh..tup2 dpt info yg pihak kolej taleh kacau voucher tu sbb tu hak student..ni koleh dh siap nk bli buku dh plak kn..dh la buku tu aku bet pkai ntok satu subjek je..dh la melambak kt lib ngan lipas kering kt celah2 gara2 x dipakai langsung

ok tu cerita lain

cerita aku plak...voucher aku jdik cmni...timkaiaaaaaa...
aku tawu le IC aku ryhming tpi jgn la buat silap kt voucher yg fragile ituh..pastuh aku tnye ni valid x..depa ckp kensel joooh t kedai buku terima..seingat aku kalo yg tahun sudah taleh kensel kalo salah tulis..ni lima2 depa tulis salah...bek ko biar kosong je manusia S.E.N.G.A.L...ini rage!...pestu dpt plak info dedak uitm ckp kalo salah tulis kensel je then betulkan then mintak chop kolej..byk la keje aku..mohon aku jdi kerani je kt opis...chop chop sepetang..

pestuh try plak usha popular paradigm..sbb buku yg aku aim da kt situh..saja nk tunjuk diri peramah katanya lepak la borak jap ngan akak cashier tnya pasal voucher...hah sekali aku ditunding kt memo tepi tuh..tu bukan memo okai..tuh adalah sesuatu yg lgik besar dri board peraturan peraturan penggunaan taman permainan kanak kanak taman perumahan felda chennai! sikit lagi nk dpt tubal patency..eh?
haaaa khen....akta ada 14 so mmg dh 5 minit harapan aku nk bli bende selain buku terbakar dgn garingnya..manataknya, bahasa mudah..kene ada 80% buku and 20% selain buku...musykil kt sini kalo aku spend 100 je kt situ? dpt bli pemadam patah 3 tu la sebagai 20%...sila bawak kalkeleter saintifik boleh tulis nama tuh

so kensel dh popular..bek try kedai buku lain...alang2 expired sampai bulan 5 katenya...biar aku sampai ke sempadan thai semata nk berbelanja dgn voucher buku...biar..biarlaaaaaah

apepon tuh je nk merepek..bukan hal penting pon...bukan kisah artis baru nk up dgn drama kt abu dhabi, bukan pasal kiram 3 nk pollow twitter...bukan...ni kisah aku...

babai semorg..get a life!

p/s : nk beli hardisk..penat dh live streaming..x syioook kalo layan mubi mbr sebelah duk layan loading yougeezzzz..sungguh hauk!



...sekian mekaseh, yg original

Mar 8, 2013

= the take over =

heyaaaaa

mcm kne freeze plak dh blog neh..mmg aku skrg ngah serabai sekrg...makin nak abes mkin byk yg kne pikir..nak je aku jemput aku yg dimasa akan dtg tlg aku setel benda2 ni semua..hey aku penat tahu...

now migrain plak gedik mengada nk bermanja ngan aku....mula balik habit logik lagi satu neh..tidur...sometime segan jugak nk ckp migrain semata alasan ntok tidur..aah korg mna tahu..nak rasa? jgnlah...

some lucky bastard out there tau apa yg trigger derg...either bunyi, cahaya, bau atau taste bud...aku? semua kot...sometime aku xsuka bunyi kuat sbb aku mudah sgt terkejut *xboleh tgk konsert..mencik*...kekadang aku xsuka cahaya terang..sbb mmg sah2 silau aku kuat...sometime aku xsuka bau perfume yg menyengat..boleh pening..ni jugak trigger migrain mak aku..dan kekadang aku xtahan mkn pedas yg terlampau..kalo aku dpt mkn tu mungkin sbb sedap kot...pastu derita..padan muka

yep...dilema jugak migrain...so aku tido jelah...

recently aku kne balik..pas lama  x menghadap dadah2 kegemaran...kali ni mmg betul2 punya rindu...senak perut mcm kne jerut ngan endoscopic dh aku rasa...paham plak feeling pacik yg buat ERCP aritu...dan dadah pulak dh lama buang..haih

xbagus amek dadah kata org....jadi aku tahan saja

meanwhile dlm otak depa buat harlem shake...

 

aku jugak menggelupur nk tenangkn diri...mcm biasa...tilam la jdik mangsa...bantal ntah kemana merajuk sbb tak kne pelok mlm tuh..sorry aaa...sudahnya telelap mcm tu tegolek...sebaik bukan dlm wad..kalo x mesti dh "blue code"

okai...tu jeh entry kali neh..rindu korg..rabu pon aku xbuat repwed...dah masuk waktu bersama la kot...

selamat malam semua..selamat malam diri sendiri

p/s : sakit jgn nak manja sgt,...aku sikukan saje je



...sekian mekaseh, yg original

Mar 4, 2013

= HTAR #kbai =

heyaaaaa...

phew...xterasa jugak prektikal kt HTAR kali neh n jgn tnya la nape tade pic sgt sbb prektikal kali neh still mcm duu2..meriah ngan kiterang2 je..n ade la beberapa kerat student dri kolej laen...mcm...

- student PPUM..tu pun derg mcm nak xnak je berkenal kenalan..last last aku tnya sorg budak pompuan neh dri PPUM...sbb dia mcm lone wolf n ditugaskan sama bilik dgn aku so ajak la borak, aku jenis yg mmg friendly sesaje aju soklan panas.. "eh korg student PPUM yg laen tuh napa mcm tak friendly eh?" sah soklan mcm nokharom..derg sentap kejap tpi siap aku explain knapa tnay kan..rupa2nya derg neh kalo masuk prekitakl selalu kbne buli ngan senior..tu yg cuak mase kiterg tegur...

lorr..kt HTAR neh semua org friendly okai..kalo yg xfriendly tu kita buuuuuuuuu sama dia

- student kskb..neh plak mostly aku terasa dgn layanan derg dpt dri kiterg yg dianggap swastarian nih..ye la..kskbrian kn sedara kiterg jugak cuma derg well known dri kskb but kiterg plak dri swasta..maka sama je kkm kan..tpi derg selalu diutamakan kalo buat kes..kiterg plak kalo x bertindak mmg xdpt la...

tpi aku ok je senanya..boleh rest sikit (:

- student uitm...ahaaa...mcm biasa derg neh mmg friendly nk mampos...tpi kali neh prektikal ngan budak diploma seramai 4 org..aah derg mmg ramai walupon 4 org...cuma masa xlama kn kat situ..

okai..tu je la yg seingat di minda aku..but mostly HTAR mmg terbaik sbb dh terbiasa kt situ so xterasa sgt strees masa prektikal...pastu tade la nk dibuli oleh staff sgt..kje pon boleh rilek2 n tade la kne marah2 macam sem 3 dulu...kiranya skrg dh teror nk mengelat dri masalah..

apepon rindu plak dgn HTAR..hah sudeeeh


selamat berholidah batch 0710...oski ngan viva dilupa jgn oi...

babai



...sekian mekaseh, yg original

Feb 23, 2013

- belated -

heyaaaa...

tawu semalam (22-2-2013) bepdey sapa? mcm xfair plak ckp bepdey sbb beliau dh xde pon..bak kata member...ney la contoh luahan bernafsu sedeh pas dpt tahu benda neh semalam nye crita...apepon diala seebis dari masa kecik kita...hanya tertakhluk bagi yg kaki tv okai..

kalo idop lgi beliau mesti best rancangan pebret kita masa kecik tuh..skrg anak dia si bandi tu pon dh muda remaja...so far skrg mesti umo dia 44tahun kot kalo xsilap matematik..sila la kira sendiri..

apepon meh la kita tgk sapa orgnya

dah ingat dh?

okai..selamat berhujung minggu semua dan marilah mengimbau kenangan masa kecik bersama (:


btw sape yg x ingat mamat ni dan setiap kali dia bertanya lagi...seekor kuda itam bakal diromen oleh singa di selatan Afrika...iye
babai semorang *sambung lastik cicak*



...sekian mekaseh, yg original

Feb 16, 2013

= dari musim ke9 episod11 =

heyaaaa...

sesape fanboi grey's yg sexsited asal dgr lagu tema je, memang menunggu weih season 9 neh...aku? aku biase2 je...somehow ramai frust pas byk watak ohsem dlm grey's di"mati"kan oleh pengarah ngan si shonda ni...sedeh tahu
apepon dh masuk season 9 byk yg berubah..starting pon byk pasal trauma derg lepas insiden kapal terbang terhempas tu...dan jugak recovery and mostly Yang la yg paling hebat...sbb dia lari dri seatle pestuh masuk spital lain dgn harapn dpt lupakan insiden trauma n laki dier merangkap dr.Hunt...

okai...episode 11 nih aku asa mcm spesel sket sbb mcm permulaan ntok kisah baru kt spital tuh..pas setel si bailey akhirnya kawen ngan mamat anesthetic yg bakal jdik surgeon itu...so kisah nk kawen je dh setel satu episode haha..so meh la kita layan screenshot ntok episode 11 dari season 9


Yang dh cerai secara official dgn Hunt tpi derg makin rapat..siap Yang ckp lgi seronok hang out dgn ex-husband dari masa kawen dulu...

derg dua nih plak rapat lepas insiden masa wedding si Bailey...mubngkin masa wed tu si Avery tgk si minah ni cantik pas dia mekap justeru nerdness dia xde la terselah mcm pic kt atas..tpi sumpah dia mmg cantik ok...jap jap...nk tayang sket...
kaaaan?

ok sambung....
neh plak selit sket pasal patient laki bini kne check in sbb ada insiden tabest masa anniversary derg...kesian kt bini dia sbb laki dia x endahkn dia so bila dia nk cuba puaskn kedua2 pihak, dua2 masuk spital...utang lama tertunggak la kot hahaha

neh masa Yang bawak cookie yg spatutnya dimakan oleh Webber tpi dh dirijek sbb mak Avery yg bgi...Webber baru je mati bini so terusla mak si Avery terlebih concern...si Kepner plak dh xkontek ngan si Avery so dia korek2 rahsia dri fellows yg lain..tpi gagal..metaphore Yang jugak yg ohsem haha

Yang dgn Mer...borak tpi nampak sgt Mer nk diamkn dulu pasal dia dh pegnent sbb lepas insiden keguguran masa Derek kene tembak dulu so chances ntok Mer pegnent agak rendah..so kali ni dia nk confirm dulu baru le dikabo nye ke seluruh kampung...tpi mcm biasa Yang boleh detect dah..

Derek mcm taleh nk maafkn si Hunt bila blame ditujukn ke Hunt sbgai Chief atas insiden kapal terbang tuh...so Derek dh pun recover dri ke"parah"an dia tpi still nk blame Hunt walhal plan asal derg nk blame syarikat pnerbangan..neh Yang paksa Derek maafkn si Hunt sbb kalo Yang boleh move on lepas apa Hunt buat kt dia knapa Derek xboleh..tudiaaa

derg menang kes tuh dan pihak hospital kene byr pampasan derg dlm million something..xdengar sgt..so yg kene tempias jugak si Hunt sbb dia yg approve semua..apepon derg g mkn2 cuba nk move on dri insiden tu officially..Tores yg semangat sekali pas derg dh menang sbb dia dpt bini dia balik senanya (:

masa tuh jugak Mer announce yg dia dh pegnen...so Yang yg masak ngan pangai si Mer neh tawu Mer akan bukak cerita kalo dia terasa nk bercerita..

pestuh mak si Avery dtg spital nk jemput Webber g dinner ngan dia tpi Webber tolak sbb ngah stress kn bini mati...last last dtg jugak dia ke mak si Avery neh..ye la..byk dh memori derg pestu mak Avry siap ckp lagi akan bersama si Webber dlm apa jua hal..romantic much..hmmm

pestuh si Avery plak bertembung ngan si kepner...derg dua mcm clash pas kes is kepner x mengandung anak si Avery..paling sentap tuh Kepner siap ckp "thanks god i'm not pregnant" walhal si Avery siap2 dh sudikan diri nk kawen ngan si Kepner, incase dia mengandung..patah hati mamat tuh trus diusha oleh intern hahaha..so yeah...si Kepner "rindu"

Hunt plak kne pkir cara cmne nk selamatkn spital dri kene tutup sbb dh nk bengkrup nk byr pampasan...

ok last skali pasal neh si Wilson ngan Karev....derg dua rata2 geng lain ckp mcm kapel tpi pangai dua2 gila..sbb tuh kamceng kot..Karev sndri ckp Wilson tuh dh mcm buddies dia tpi the truth si Karev ni xpenah ada pompuan yg dia layan dgn elok sbb dia pure "touch-n-go" nyer org...ntah cemana si Wilson ni dia x terasa nk mcmtu n tambah2 lgi dia jrg ada pompuan yg betul2 nk berkawan ngan dia..sedeh la ko Karev...bekas awek semua psycho...kecuali Izzie...

okai tuh saje la pasal Grey's...t cerita pasal lain plak weih...

babai semorg (:



...sekian mekaseh, yg original

Feb 12, 2013

= senyum sireh =

heyaaa

phew...sorry ni haa baru balek menoreh...dah agak2 kaya tuh baru la balek menghapdet behlog katenye..hai semorang..... *lambai2 dari new york*

lots of things happen dan aku plak gigih nak mendegilkan diri..sudahnya aku terperangkap antara ketentuan , takdir dan kehendak diri...sah2 aku berpusar kat titik yg sama..xbergerak ke depan xpun kebelakang....aku kt situ je la...pusing pusing dan pusing

tu org ckp...kata hati bukan nya selalu betul...pikir beratus kali tpi kalo hati jugak diturutkan mmg beruntungla kalau menjadik..tpi itula...sakit itu hidup...asalkan pilihan hati tercapai walau sakit tak terhingga; memadai dgn senyuman kepuasan...itu aku


dan ya..masa disoriented ni la kami dilarang mengadu di behlog...tkut nanti org ckp kita psycho...tpi bgus jugak..bukan calang2 org je boleh lihat aku psycho...seriously...prefer guna alter-ego kat kalo luar...embrace your thought with my perfectness...while twisted me bursted out when no one around,you might be lucky if you have seen one..

so well...keadaan agak terkawal disini..cumanya tade la confiuse sambil ikat tali kat kipas siling, xpon guna pisau daging potong tinger, umm...awgeeeez...

apepon habitat di hari rabu harus la ada yuhtube..aku suke lagu neh..hapepon henjoy semorg *sambung kunyah sireh*
...and lupa nk ckp..t la nk ceciter siket ape berlaku a few days ago...

happy hoh-liday kat bebudak batch dmi 0710...minggu depan kita kaw kaw assessment okai..

babai semorg! in b4, kami meraikan cinta!



...sekian mekaseh, yg original

Jan 29, 2013

- stranded -

nuthing...nuthing much...aku penat sikit..no big deal btw..

...bye



...sekian mekaseh, yg original

Jan 20, 2013

= jambatan itu =

heyaaaa

mari bercerita hohoi!

jambatan itu...penentu..mungkin bukan yg pasti tpi jambatan itu jugalah penimbul kepastian, yg memanaskan segala keraguan, dan menghanyutknnya dalam arus deras sungai...agar hilang sudah segala perit panas, namun air yg mengalir boleh dtg kembali

diseberang jambatan itu, mungkin ada sesuatu yg kita semua tidak tahu, samar samar dan segala nya terlindung...hanya diri kita penentu untuk apa yg menanti, dan diri kita sering diimbangi impian dan ketakutan..

mungkin disebalik jambatan itu ada senyuman dan mungkin sebuah jalan yg terbentang

biasanya sebelum melintas jambatan,mmg harus tgn itu terpimpin dan bukan kosong, sekiranya kosong, mungkin kamu hanya mampu berdiri dua kaki, dan seandainya terpimpin, kamu boleh la melalui jambatan itu, jambatan ke destinasi seterusnya..atau lagi tepat : pelengkap perjalanan

kadang kadang..mimpi terasa indah jika masih tidur...andai tgn terlepas tatkala atas jambatan, jgn terasa separuh dirimu kaku, bahkan jgn dihilangkan hatimu,jgn diselindung sedikit pun nilai nilai kemanusiaan mu...

...kerana senyuman yg menanti,dan jalan yg terbuka luas...

masih menunggu...

dan terus dgn kesejukkan tgn yg kaku itu...mampu menyakitkan senyuman yg menunggu dan jalan yg terbuka luas...

namun senyuman masih tersenyum, dan jalan masih terbuka luas...masih teguh seperti dulu...seperti sebelum tgn yg terlepas...walaupun terasa sakit yg menitik...

mungkin terasa  mahu bertahan....mungkin terasa ingin terus memberi harapan dan segala yg ada...agar suatu hari kamu kembali seperti dulu...seperti yg senyuman dan jalan itu lihat...yang membuatkan keduanya percaya...nilai itu masih ada dibalik tgn yg sejuk kaku

dan begitu....aku juga masih percaya





...sekian mekaseh, yg original

Jan 19, 2013

= pengisian =

heyaaaa...

*krik krik krik...*

ok...merasa kaw lawak basi mbr2 aku kalo derg tawu kite ade citer hot hot tpi derg saja jual mahal tanak dgr....sudahnya buat frasa dia atas sbb jeles leteeeew hahaha...fyi aku mmg xlayan citer melayu...apa nama dia? setia hingga hujung prektikal? aku lgi suka *kriuk kriuk kriuk*...dh macam iklan mee sedap...god bless indonesia

apepon a slow week untuk aku...duk kt CTsuite..ok nama gah semacam tpi tade la sehebat keje2 dokter yg teror sgt buat IV line dikala staff nurse dh tewas nk crik venous vein...sudahnya penuh la tgn patient ngan kapas sbb kne cucuk...itu ngeri...lagi ngeri bagi dokter yg menggunakan bahasa standard ntok pacik degree level upsr itu..mind your words doctor

cmbesa..since klang masih mngamalkan sistem pemerintahan beraja dan segala nya still otai otai belaka, aku kje nye mngecop borg register je..mls nk masuk bilik CT since kolej kiterg ketara pngeluar radiologist2 yg bersijilkn diploma walhal study blom abes..penghayatan watak radiologist diterapkn masa prektikal seraya mengganoyingkn kami yg student ni jugak...aku hanya mampu senyum sinis sebelum ada someone kne lipat tiga dgn emergrncy troli itu...

in b4...lawak chinesse news paper tu sungguh xmenahan okai...kredit tu kak An yg xsengaja bergurau kasar bila menukar radas CT scan dari chinnese paper kepada chinesse news paper..chinnese paper tu absorbent ntok alas montot ok...btw support paper cina...they all telus dan pic  pon daring daring..phew

senanye arini temank kasi #repwed haha...apepon meh layan cover satu lgu neh...ori nye aku xsgt sbb mcm autotune sgt...so sesapa yg suka tu no offense..music way too universal...sekati korg la nk minat apa..cuma jgn ajak aku karok etnik kretip...mmg aku sumpah korg jdi keli goreng...muktamad!

layan semua...jemput jemput..buat macam yuhtub sendrik

asalnya aku tergerak nk dgr cover pas tgk PITCH PERFECT...ok aku slow poke sbb bru tgerak nk tgk...tu pon pas dpt dri org yg donlod mubi segigihnya *clap clap clap*
and certain scene dri movie tuh mnyentuh hati kami yg berjiwa lara dan jiwang karat after midnite...owh dan kami bangga dgn itu btw...apepon aku suka part ni je..the truth always hurt but from it you learn how to bleed and heal...




and yeah..seamat berhujung minggu semua...and even sekejap masa yg ada..terasa berbaloi untuk semua senyuman sebelum tidur...

babai semorg



...sekian mekaseh, yg original

Jan 10, 2013

= H.O.M.E =

heyaaa

sepatutnya masa neh dh terlena dah tpi gara2 si deni emegency nk dtg aku tunggu la..japgi jgn tnya kalo aku tido dpn pintu plak..ok

apepon arineh nk tempek lagu sket..soryy la mcm bz kaaaaaw sbb prektikal kn..tade masa nk goyng kaki segala..namepon sem last..so nafsu rajin tu membuak..jenuh tadah baldi

so meh la layan lagu dri mubi latest neh...Parental Guidance..okai bapak lucu cita dier memakin budak kecik yg ginger bongsu tuh..pangai macam ntah hape2..mungkin aku kekecik dlu cmtu..mungkin la...

apepon selamat malam semua...chalo bette..



...sekian mekaseh, yg original

Jan 8, 2013

= kisah 2 hari yg lalu =

heyaaaa
sem baru dh masuk so kiterg semua dh siap seterika muka panas2 sebab nk kene prektikal lagi dan begitu jugak aku cuma agak bernas sbb aku sterika baju je...so kali neh aku kembali ke hospital first yg aku masuk prektikal dulu which is HTAR yang gah dan gemilang dgn ke-crowded-dan umat yg bertandang disitu...cuma tade la stay lgi kt rumah yg suspected denggi tu...

baru start semalam, 7/01/13...masuk je xsangka semua dh banyak berubah..yg best HTAR kali neh ramai staff baru masuk a.k.a freshie graduated student so mmg sah2 la pangai pon still bebudak dan boleh di bawak begurau senda di pagi raya hendaknya untuk memecah kemuraman jabatan iteeew...yg akak akak pon tadela nk emosi sgt kalo kiterang buat salah..tade yg tegas2 atau buat muka kerek...ok tu bru beberapa hari...

mostly kt situ kiterg duk mengapal nama orgla..based on previous prektikal so tawu la ni bekas skandel sapa, ni kapel sapa, sapa yg dah kawen, sapa yg dah pegnen, sapa dah kuros...tpi mostly xbanyak berubah sbb still xnaek naek pangkat lgi..ni la payah kje gomen..kipas xkuat tadela nk merasa gji besar kaw...selain tuh siap siap dhplan nk kumpul kes sbb kali neh tetibe ada rule plak dri pihak jabatan...sbb derg sebelum ni main request2...tu la korg jujur sgt buat buku log...mmg xckup kes kalo ikut bebetul...sauk la sikit...kompom mcm aku nye log book..miumiumiu

so minggu first neh aku kne tempek kat bilik 5..tempat ntok xray chest je..aku mls nk kumpul kes sini sbb chest aku dh abes..derg lain dh terkial2 nk kumpul kes..bagus derg ni...so far ntok dua hari mmg menggoda tang2 part mengantuk...kekadang layan jugak la lelap walupon betongkat dagu...

apepon masuk spital yg pkai sistem filem neh mmg mencabar sket sbb peluang nk repeat tu tinggi..ye la..dh tade canggih manggih mcm serdang..sini semua manual..kne pandai main kvp mAs...kalo x mmg rentung la film iteeew..kalo kat serdang takpe..edit edit skit tadaaa...siap...tayah dh nk repeat kecuali ter-cut part yg dixray...jimat tenaga ni..

yg best kt htar neh mudah nk jumpa kes pelik2 ngan patient pelik2...so nafsu nk begosip pasal tuh mmg tinggi..tpi kiterg professional..tunggu saat yg sesuai baru bukak sesi pertandingan bercerita...konsepnya cerita yg baik harus dikongsi..bru meriah...pastu da la yg senak rahang katenyer
apepon sampai sini saj..kalo tejumpa kt HTAR tuh tego2 la..t aku bawak round2 jabatan kiterg pestu bagi shooting free..tidakkah anda tergerak nk jadi model xray kiterg? hahaha
*posing posing masa belum mengatuk*

babai semua....*sambung iron baju sendri, maid dah lari*

p/s : bosan tgk org yg suka carik perhatian...dude...world doesnt revolve around you...



...sekian mekaseh, yg original

Jan 7, 2013

- PENAT -

terasa sangat penat...dan aku sangat letih...

letih berdiri menongkat degil
letih berlari memuja senyum
letih menari mengimbau memori
letih bernafas untuk terasa hidup

practikal langsung xpractikal..buat aku lagi letih

untuk benda yg sentiasa berulang
dan
siapa aku saat itu



...sekian mekaseh, yg original

Jan 2, 2013

- #replaywed!! -

heyaaa

phew...macam biasa kami yg seksited dgn tahun baru...weee arineh adalah rabu pertama tahun 2013 dh esok adalah hari yg ditunggu oleh pemegang pemegang asb...melainkn esok jugak la hari mngemaskini buku pestu pengumuman penigkatan kadar peratusan berbanding tahun sebelumnya...ok dh melalut cm berita tv dh kite yall...apepon its a celebration!
dan kami esok ada VIVA...sebaik list name aku dpt petang...boleh la terkinja kinja study konon2nya pestu segera memohon tips bgi grup pgi iteeeew...ok berbalik pasal eksaited dgn asb..haruslee...setahun menunggu n dh siap plan nk berbaby bru dgn duit itu..muahaha...apa dia? tungggu *xsaspen xsaspen*
apepon mcm biasa la rabu tabuat wordlesswednesday so kite buatplak replay wednesday...menempekkan sesetengah lagu yg xberapa aptudet *sbb tuan tanah sangat xcool* so meh la kita layan..ni lagu semangat aku nk berviva besok..mohon la muka aku serius dgn ganasnya dan boleh perform xmcm viva yg sebelom inih...

tadaaa...silela layan


lagu dia rancak sikit so agak sebati la ngan jiwa yg masih belia remaja dgn pangai kebudak budakkan hohoho...aa...ekceli ramai jugak yg final besok ya..tgk kt temlen pun boleh detect la sesetengah yg suka meroyan kt temlen dh hilang..nak kata meninggal xkot sbb tade org brodcast tweet mintak sedekah alfatihah..so mesti ngan pulun study? begitula hendaknya

aku? study kt internet katenye...larat?
*konon study*
okai..neh je entry ntok kali neh...to daini...aku pun xsure cmne nk ajar ko ejas blog itu..kalo ko ada sini bleh la aku tunjukkan..aku pon baru blaja jugek hahaha basic tu tawu le jugaaak...apepon selamat maju jaya...gegodluck ntok yg test...yg buat model tuh buat leklok...

selamat malam semua....babai



...sekian mekaseh, yg original

Jan 1, 2013

= 2013 =

heyaaa...

pertama skali nk wish la jugak kat korg selamat tahun baru..mls ni nk msg wish segala wlupon bertubi2 kne broadcast wish new year..nampak sgt xikhlas disitu..pui..apepon mekasih jugak la kt yg broadcast tu wlupon aku mmg xbaca sepatah harom...aku delete je..resis sgt korg broadcast retis lagi aku mendelete *flips hair*...korg broadcast lgi aku delete je jaaaah profile engko...ko ingat ko retis nk menujah org dgn broadcast...bukan
 *twitterian yg jenis semua benda nk di #twtup...#twtupURUT hahaha*

apepon kali neh baru new year aku di pj accurately di kelana jaya yg tercinta sbb taun lepas teperuk kt klang sampai buat BBQ last menit semata nk menghiburkn hati...so taun neh outing je la ngan derg2 neh sbb mmg bosan mlm new year...bukak tv pon asa nk je campak kat bwh sbb bosan jugak...so kiterg plan la g mkn doyan...berikutan encik hamdan ni teringin sangat..kang x g meneman kang jadi biru plak dier...
so cam biasa port baek mkn doyan ni haaaa kat ss2...aku xtaw nk ajak sape dh sebab ramai x mkn durian ni...mungkin sbb doyan rasanya xmcm pasta ataupun lasagna..ataupun sbb durian ni tade import import so org padang sebelah mata je buah ni...takpon derg prefer durian bau CKone takpon playboyVIP...kalo kt kampung dgr je "..duuup" kat kebun terus lintang pukang carik durian yg jatuh...begitu tinggi nilai buah ni...arwah atok aku lgi la...mmg faveret dia...slepas tempoyak n bubur durian..huuuu kecur kecur

p/s : playboy VIP tu sumpah  sedap bau dia..yg eu de toilete *cemtu ke eja? lantak la...*...yg body perfume tu xsedap...boleh beli buat bunuh lipas pun elok..taruk api sekali

so kiterg dtg la ss2...tpi bukan area murni tu okay..ade area durian durian ngan tokey yg suka lelambai org...haaa situ byk kedai..korg boleh pilih nk port mana...aku pun xingat kedai mana kiterg terjah tpi mcm best plak mkn situ...org pun ramai dtg mkn...siap ada grup dtg pinjam kulit durian table lain semata nk camwhore mkn durian bebanyak...tokey tanya la...nak durian kampung ke d24...sebab harga lain lain..kalo durian kampung rm9 sekepala...kalo d24 plak 13 ke 15 eh..lupa...ni tepu ngan durian la ni...kiterg amek yg d24...maka penuh la meja ngan durian...heavenly treat
so layan2 durian ni...lgi seronok kalo mkn kat dusun...baru fresh sbb makan kt situ pun dh xfresh..mungkin sbb dh penghujung musim or dpt durian lama...d24 pun terasa mcm durian kampung...mungkin nk timbal balik la mkn lasagna takpon pasta...hahaha..tpi surely durian lgi sedap..selera kampung nk wat cmne kan..telepas rindu ngan musim durian...agaknya belom sakai lagi nk kecoh ngan crepe durian..haaa...tu bru cara urban mkn durian..tpi aku? prefer tekangkang2 kopek durian...org kampung

lame jugak kiterg duk situ..order plak air kelapa...kalo kt kampung ni byk pantang larang nk mkn durian...taleh campur mkn tu..taleh mkn ni...nk mkn durian kene minum air putih je...pastu kalo dh abes mkn tu mak selalu pesan...letak air kat bhgian dlm kulit durian tu pastu minum..nk ilangkn panas durian tu sndri..aku ikut...dah tabiat
kiterg mkn banyak woooooo...xsangka aku..terik dah perut..ilang 6pax segala..leulz...pestu balek la...tokey dah sound dah..byk derian dia kne gomol ngan kiterg..mana taknya..yg xsedap tu terus lambung buang dlm tong...yg betul2 xsedap okai..tpi yg best mkn situ..ramai cina..hardcore okeh derg ni...sikit je melayu dtg mkn...mesti derg bukan jenis yg dtg restorant terus mintak sijil halal..haih la...termasukla kiterg...aku kedai cina redah je..janji sedap
pestu esoknya kne paksa lgi ikut tgk mubi..les miserable...amek wayang jam 12.30 start...sebelom tuh maen bowling sat kat OU...sempat jugak countdown ngan strike 2 3 kali...ok tipu...pestu senak urat leher tgk hugh jackman nyanyi dlm citer tu...mcm org kne cucuk pinggang dgn shotgun...mcmtula siksanya...tpi jalan cerita best...n costume...owh ada mamat the dictator dlm cerita tuh jugak..tpi kali neh tade la nampak totey mcm the dictator..rosak selera aku makan..pui

apepon semoga 2013 mcm taun taun yg sudah...less expectation,more happier,more merrier...ulolololololololo *pecut naek kuda*...
babai semorang....



...sekian mekaseh, yg original
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?