...org dalam

Jun 12, 2013

- cebisan -

heyaaaa....

got something to share...hanya persoalan diiringi jawapan humble, well sometime penjahat pun bosan buat keji je...

one fine day,someone tnya aku, "kenapa dia mcm tu?"
aku yg barus abes tegelak menjawab "kau nak aku sambung mengumpat atau bgi feedback positif?"    

yup, kalo bagi feedback yg poyo poyo nih aku senang je nk buat, tpi mostly aku hormati pandangan aku sendri terhadap sesuatu, why dont benda yg mcm mengumpat keburukan tuh kita buat mcm sesuatu yg ringan dan santai, just a clumsy tought, a fairly feedback pasal someone untuk dijadikan pengajaran and a bit of humour? kan?

then aku sambung mengarang ayat poyo aku, atleast aku bunyi mcm poyo  

" dia ada kelebihan, xsalah kalau dia gunakan kelebihan dia terhdap benda yg dia suka, or senang cakap benda yg dia nak...itu xslah...mungkin dari dia sendri merasakan benda tuh dia harus guna...so dia guna...beruntung dia sebab tahu apa kelebihan dia..."

member aku tuh terdiam

"kalau aku pun ditempat dia aku akan guna jugak apa yg aku ada, mostly mungkin sbb mcm mnghargai apa yg Tuhan dh bagi...kan? tpi...ya disini ada tapi.."

mungkin cara dia amat naif...bilamana dia merasakan dia dalam kalangan yg boleh dikelaskan sebagai yg elok dipandang, dia hilang kawalan...menjadikan alasan itu sebagai punca pemuas kehendak dia selama ini...dan itu pun bukan salah dia...benda kalau nak jadi memang jadi,begitu jugak sebaliknya...maksud disini atas persefahaman oleh kedua dua mereka yg boleh berdikari.

mungkin juga dia merasakan kelebihan dia penghalang untuk mencari apa yg sebetulnya dia nak...lantas apa yg datang terus duterima pakai tanpa memikirkan untuk suatu jangka masa yg panjang....dan yg diterima pulak semakin bertambah saban waktu..sehingga disalah tafsir siapa yg teratas

akhirnya, yg benar benar tercipta terasa pulak dirinya dipelbagai gunakan...walau naluri masih memihak tetap jua diruntun bila setiap kali penambahan bilangan...hanya kerana sayang alasan nya, semudah disebut semudah menambah pilu sendiri

ini masih tak salah

silap nya disini tiada penegasan dari mana mana pihak, walaupun puas sudah kami yg disekeliling menjadi musuh mulut tpi hati tetap mekar untuk dihiris...mungkin dri dia sudah cinta mati...tak...cinta yg mematikan

berbalik kepada yg elok tadi

mungkin juga seronok menjadi sang mentari, pemanas hati yg memuja..makin dipuja makin panas...makin tinggi dikepala...beruntunglah dia yg selalu cerah...yang selalu panas

aku cemburu? ya...naluri asal lelaki adalah cemburu

bertahun jugak berlalu, berpuluh jugak hati yg merintih..mungkin itu satu perjalan bgi dia,tpi alangkah mudahnya dia xsedar, ada yg betul betul meraih kasih...namun diketepian hanya kerana kekurangan untuk segala kelebihan yg lain...cuma yangjenuh dipandang adalah mereka mereka yg dalam kalangan beperwatakan sama...semestinya naif dan baik baik

dan ya...inilah jawapan...

seharusnya kita berharap...semoga yg terpilih itu sememangnya yg tetap dihati...kerana sekarang sudah selangkah untuk perasmian

selamat malam semua

p/s: bapak lama x apdet lahai lahai



...sekian mekaseh, yg original

1 org ngereco:

Anonymous said...

at last ! sumthin to share about :)

welcome back

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?