...org dalam

May 9, 2012

= know no di yutube =

heyaaaaa....

arineh sungguh harmony sbb bgon lambat since tade class...owh esok ade lab *menggelabah sbb blom prepare* so kalo sape nk join kiterang mngelabah kt umah neh..meh la singgah

neh derg ngah stress
neh plak kalo aku yg stress nk exam
aaaa....n sedikit depression sbb junior kt umah neh dh start belek2 notes derg...nk exam dah...haih semangat kude la korg...ape barang...btw minggu depan derg dh start exam...toyol *kiterg sebot ninja* habes2-saan!!

entry kali neh pasal satu grup *kot*...dlu back to few years sblom neh..agak pehmes la derg neh kat sekitar kuching *kot kuasa dua*

retis kn..kejab je terus pehmes...so meh chekidaud lagu beliau


know no : kmk syg gerek kmk


lgu neh dlm bhasa sarawak....so aku siap bgi yg  ade ltrik skali so senang la korg nyanyi skali...*cemu ade certain part tu silap lirik..myb sbb penulis lirik tu eksaited sgt kot...*

so?  amcam? aku kalo dgr lagu neh best jugak..tpi somehow tegelak sbb dgr bahasa ibunda sndri di-rap kan...kinda lucu n bangga sket...ohooh

mende neh dh lame dh..n aku pon bukan minat sgt kt rap tpi neh nice sgt..org ckp ape? dekaaaaat sangaaaaat kat haaaaaati...giteeew

neh ade lagi satu lagu derg...kazen aku punye la minat giler lgu neh sampai ringtone lagu neh, alarm bgun pagi pun lagu neh..gile ape? tang time alarm trus angkat tepon "hello..??"

know no : akhir cinta liya

huhuhu

so yg neh plak dier xgune dialek tmpatan..n  campor sket engriss...kinda catchy...pestu overall pasal org bahagiaaaaa bershintaaaaa

so neh la rutin aku kalo nk balek kampung kn...kne biasekan dri dgr2 balek dialek2 ibunda...ini berikutan insiden aku slalu la kne bahan ngan mak aku kalo becakap ngan beliau kn mesti terkantoi la bahase semenanjung...abes la abes la abes la *lari sorok diri blakang cermin*

so kalo nk balek tuh aaku prektis ckp sarawak..since aku org kampung so ade sdikit kelaenan dri daerah bandar....

hey..ingat senang ke nk adjust speech? haha susah wooo...even kt kolej pon dedulu tpaksa kaver bahasa swak..bukan aku malu ngan bhasa sndrik tapi aku tanak la kan..pelik wooo bile tibeeh nk kuar ayat bhsa sndri didepan org yg xpaham..its rude ya know!

cume nye kalo tang urup "R" je aku kantoi sarawakian..tu takpe since they'r the one yg notice kn...*sambel mandi sambel prektis nk lembutkn lidah sebut R R R R R R R ramma rammam ma...gaga ulala...err? *
oopppss...tlepas ckp *kaver kaver kaver kaver*

dlu mase aku msuk skolah kat area Matang Jaya*pendalaman jugak tpi kne lalu Kuching...so kire study kt kwsan Kuching* aku terikut ngan dialek banda so bile balek umah tu slang "O" aku hilang...segan jugak la kne bahan ngan mak aku ckp "....yaaah...alu besusei kedak urang kuching sidak oii hahaha"

aku segan
tarian segan : zelda
sbb tu la kakak aku siap bpesan lgi mase first2 dtg sni (semenanjung)..ade 3 bende ko elakkan dri melakukannya ngan muke konfident

#1 jgn silap cucuk tiket LRT tu...dier ade tanda segitiga....kalo x malu woooo kalo baris panjang
kekdahnye mase nk nek LRT first time...
#2 jgn makan ikan patin a.k.a ikan yg xpernah ko tgk sepanjang ko hidop
#3 jgn terckp bhasa ibunda dgn org laen...kang laen plak jdi *tkut pkir plik2 sbb derg xpaham*

sbb tu jugak la kalo org paksa aku ckp sarawak mmg tabley..aku tibeeeh blur...giteeew...same goes tu org yg tnye aku ape maksud word neh..ape maksud word tuh..sbb certain  word yg aku tau tade maksud senanye...derg dicipta sbgai pemanis ayat *ye ke?*

so kalo nk dgr aku ckp sarawak...sile la suruh mak aku call hp aku...konform korg dgr dgn panjang lebarnya kami besusei *berborak*...

aaaaa...btw xlame lgi nak balek swak...sape2 ade nk pesan ape2 ke? kek lapis sarawak ke? ikan terubuk masin? umai *errr?*? pua kumbu? paste laksa sarawak tuh ke? or korg nk gambir? *kekening kekening kekening*



...sekian mekaseh, yg original

6 org ngereco:

iampopo said...

study awol juga nnti tade la streess :) nway gudluck to junior ;)hahahaha

seronok ada bahasa laen yg pakar -.- mesti seronok!


nk kek batik mak!! hek3...
eh nk ikut laaaa :(

anak cik talip said...

er....banyak santeeek

NUR FAHIMA ABDUL RAHMAN said...

salamm :). hi anak cik talip :)

anak cik talip said...

@nur fahima : hai partner in crime hahaha :D

Awie Omar said...

ada sorang kwan sabahan kat ofis cakap biasa je, bila cakan hanpon ngan bini terus tukar dialek sabah. apepun GIF memang tak boleh blah

anak cik talip said...

@awie omar : haha slalu mak la call tpaksa la mod tukar balek hahaha...neh cerita based on GIF hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?