...org dalam

Jun 6, 2012

= when Bella meet Thor =

heyaaaa....

sape dh tgk citer neh? mesti dh kan..korg kn haptudet...bru je kuar trailer korg dh camping depan GSC semata nk jdi org pertama tgk katenye...bgus neh...okai...since pelakon dier memang mudah dicam sejauh 3 km so aku referkn derg sebagai Bella=snow white, Thor=the huntsman ngan ravenna=the Queen....boleh?


overall...since citer neh adaptasi dri konsep "once upon a time...bla bla bla..kiss kiss kiss pestu kawen"..so mubi neh laen sket...twist dier cume mengenengahkn cik queen yg jahat...harusnye citer neh diberi name THE QUEEN, the Huntsman dan kemudian baru the Bella...

Queen Ravenna oleh charlize theron

citer dier pasal sebuah kerajaan yg asalnye mcm ala2 zaman robinhood tpi tibeeeeh ade fairy segala since ade kuase magik jahat kn...so mcm ikut asal citer snow white kn..Bella neh jadi princess tpi mak dier meninggal sbb sakit...so mase bapak dier besedih tuh tibeee ade kuase jht dtg mnyerang negara derg...perang nyer perang rupenye askar jahat tuh jelmaan dri kristal...dri kuasa jahat the Queen...

so Queen neh menyamar jdi org tahanan n trus diselamatkn oleh raja a.k.a bapak Bella since Queen iteeew santek...pas derg kawen trus raja tuh mati tersungkur di mlm pengantin baru...pestuh Bella kne penjara sampai dier jdi remaja belia yg santek...

encik Thor a.k.a the huntsman...

pestuh Bella plak bley lari dri istana tuh atas bantuan makhluk dri dunia magis...then Thor ditipu dgn ganjaran berupaakan dihidupkn kembali bininya diarah untuk mencari Bella di hutan kegelapan *wah xmenahan...*...bile Thor jumpe Bella boleh plak jatuh cinta kn..katenye Bella neh mengingatkn bini dier yg dh tiada di alam nyata...

agak romentik lgi dri twilight

pestu William *mbr kamceng Bella mase kecik tpi terpisah mase istana kne serang* plak join geng penjahat yg mncari Bella...tujuan dier nk jumpe Bella...bile dh dpt trus dier mcm menagih balik segala cinta2 Bella kt dier tpi ternyata Thor ttp menjadi pojaan hati bile hanye comolot dri Thor je dpt meneteskan air mata Bella trus merungkai sihir cap Apple oleh Queen yg perasan cantek...
untong le kaw Bella oi...kasitau Edward kang
pestu Bella g kumpul tentera n serang n rampas takhta ayah dier balek....then dier menang...yay *tepok tepok*...pestuh dier ditabalkan jdi pemerintah yg baru tpi still sampai ending tataw dier pilih sape...si William cinta monyet zaman kecik2 or si Thor...ke ade part 2?
Bella
a bit pasal citer neh....

-owh...aku suke part neh...ade babak "mandi susu lagi...." hahaha..sungguh la acting charlize theron hebat giler...sape penah tgk citer monster ade x tomboy tuh..dier la...hebat kn dier..memang bengis la wajah dier lam neh..effect mekap tuh siap dri remaja begetah sampai nenek tua si bongkok 3...all hail ollywoood~
tema nak hitaaam je tpi tibeh sesuci susu
-ropenye Queen neh kire cam balas dendam la katenye...sbb derg kne serg ketika dier kecik n mak Queen neh bgi power iaitu kecantikan ntok membolehkn anak dier ade mase depan...so si Queen neh g dok goda king segala pestu rampas takhta derg...naisseeee...

-ade scene Ravenna show off black magic dier ngan gagak...waaah...eye-garsm sangap!...pling best tuh mase dier balek ps meracun Bella...pergh...siap minyak2 itam lgi sbb cedera katenye...osseeeeeem!

-cermin hajaib plak kali neh adalah bertemakan talam emas...pestu kalo kne summon akan kuar la brader emas dri situ...pestu ckp mcm darth vader...hooooo...spoookey...
-kalo nk tgk citer neh alasan kukuh mesti nk tgk si Thor hahaha..seyesly dier memang tacing dlm citer neh sbb sungguh menyentuh kalbu perasaan dier terhadap Bella hahaha...Bella still mcm biase..kalo bab2 cinta neh sile refer Twilight..same je ekpressi dier hohoho...so Thor boleh dikategorikn sebagai pelaris citer neh..hoho

-aaa Thor pon free hair eh lam citer neh..tpi kusut masai sbb katenye dier duda mati bini..harusla selekeh tpi tetap berbajetkan hero so tetap la mnduga single2 kt luar tuh...so tade la rambut santek mcm avenger
-motep Queen nk bunuh Bella sbb sumpahan mak Queen tuh terungkai oleh darah org yg paling cantik..masalahnye Bella? asenye Thor lgi santek kot *flips hair*
charlize emosi kejab ngan adek dier, Finn
-so citer neh byk jugak adegan kne potong sbb nk bgi ruang si Bella buat ekpressi wajah yg lgi berkesan...aku ase 7 dwarf tuh lgi ade air muka kot..Bella nanges pon mcm bekal eyo-momo jeee...
-ade ura ura ckp derg neh tiru konsep mcm satu anime jepon tuh..sile bandingkn sendri sbb korg  bley tgk haaa...kan...ade komen?
anime Princess Mononoke by Hayao Miyazaki
citer neh bolehla...sekadar nk tgk buang mase ujung minggu dri skodeng gosip umah jiran bek g tgk...ade gak pekdahnye cuci mate tgk Bella *muntah hijau 3 baldi*...but yet dier nye effect magik si puan Queen tuh memang meleleh air idong...power sesangap....lab u charlize theron....

last but not least...ayat power Thor mase nak cemolot dlm suasana mabok tapi harus stay rementik okai....
“After I lost my wife, I became myself again. And that is how I feel when I’m with you.
 You remind me of her. Your bravery, your spirit…”

okai..tu sajeeeeh....babai *lelambai dri balcony istana katenyeee..*



...sekian mekaseh, yg original

2 org ngereco:

FaizalSulaiman said...

si queen lagi cantek weh!!! haha

btw SWATH best sebab ada Charlize Theron! Mengharapkan dia tercalon Oskar musim depan!

nice review!!

anak cik talip said...

hahaha yeah...asenye she will menang a-lot kot..asenye la...hope so

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?