...org dalam

Jun 19, 2012

= F.A.T.E =

heyaaaa....

selamat berhari selasa...arineh cuaca kt kampung cerah je..lame gile x ujan sejak aku dtg neh...teringin woo nk mandi ujan...pestu kne kejar ngan mak pakai rotan sbb degil...ok dh besar panjang cenggini takan nk kene baham ngan rotan jugak kn? haiss

so arineh meh la kite bersegmen brotips...bapak lame xbuat...aku pon jrg nk camwhore sgt so tade modal katenye..tpi tdi since internet aku tibeeeh showdown so aku berpicass kejap tgk pic...okai dh tade legging mcm dlu..siap boleh auto-slide...ngeee...

kan...bak kate og melayu tipikal dedulu yg mkn budu...."kalo dah name jodoh tu, blajar sampai kenegeri cina pon, tetap kt tanah melayu yg hujan batu neh jugak ko betemu jodoh"...wah remix...tpi it still make sense..jodoh tu xkire la..asal rezeki...samada pasangan idop ke,kekayaan ke..anak pinak ke..even lulus pekse memandu dgn gilang gemilang *tepuk tepuk*

sometime aku terpikir...kalo korg tgk fairy tale ala2 princess yg lemah gemalai *okai abaikan mulan-pochahontas-fiona* mesti derg tunggu prince charming derg...aku ase ade part yg relevan kalo korg pkir dlm2 tema yg nk disampaikn...bukan part yg derg kne jdi lemah semata nk tunggu prince charming dtg lindungi derg tpi kalo dh menunggu lame tuh pon perlukan kekuatan yg jitu..kan cinderella? *angguk angguk sapu sapu*



kalo dri sudut lain..ce korg pkir..nape x cinderella g lari dri umah mak tiri dier keje kt petronas pestu ngorat tokey minyak? nape je rapunzel x naek ke langit pestu ngorat estronot? nape si snow white tak gode tokey balak pestu idup dier senang lenang sbb tokay balak pon boleh jadi charming dgn kekayaan..

sbb derg yakin..kalo menunggu ngan sabar pasti derg dpt ape yg derg idamkan iaitu prince charming. *tepuk dahi bertalu talu*..okai stop with princess ngan charming segala tuh..i is loya...so back to topik..jauh kite menyimpang sampai ke negara Far-Far Away dah...sile patah balek..*pecut kuda*

somehow konsep dier senang..kalo korg yakin tuh adalah rezeki korg...korg just bersabar skit je lgi...t kalo ada jodoh adela korg dpt bende tuh..n mesti korg hargai sesangat kalo dh dpt since korg dh lame tunggu..muncul la penghargaan kt situ..baru kite tawu nilai sesuatu yg kite betul betul impikan...


laen plak jdi kalo korg tadapat ape yg korg duk tunggu tunggu tuh...harap korg bukan ngah tunggu rapidKL okeh..mungkin Tuhan ada rancangan yg lebih bgus dri tuh..mksudnye korg akan dpt yg lebih baik dri itu..pendek kata jgn mudah mngeluh kalo korg tadapat ape2...t tibeeeh korg dpt yg bgus..mesti korg ase mcm xpuas ati sgt..mcm ade je xkene..walhal bende tuh dri dlm dri korg jugak..*tepuk dahi*

so...just think positif..hari yg cerah elok lgi dri hari yg gelap..sbb kalo gelap korg taleh nk tgk segala jalan-jalan pilihan yg ade depan mata korg...korg jugak bley nampak sapa bayang2 korg n siapa halangan korg...
okai..itu sajeeeh...esok nk wat somethng new huahuahahaha *cekak pinggang*



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?