...org dalam

Jun 2, 2012

- sahabat dan anda -

heyaaaa

amaran awal...arineh entry mcm tazkirah sket ye...sbb mood cuti neh membunuh sgt hahaha...so arineh mmg aku nk ckp pasal sahabat berdasrkn ape yg aku pikir2...tpi neh bukan la pnyelesaian...tpi permulaan kepada soalan...ohh dan inih luahan sajeee...tade pengiktirafan dari mana2 pihak berbayar yg boleh dipercayai dan entry ini boleh diragui dgn sewenang-wenang nye...

selalu org ckp...kalo nk tawu seseorg kne tgk kawan rapat dier...ye...standard la org baek kwn ngan org baek...org ensem ngan org ensem *katenye la kan...*...pestu yg jahat...errr tanak gune jahat..kite gune nakal...aaaa yg nakal dgn yg nakal...pestu yg hot kwn ngan yg hot...yg chomot kwn ngan yg chomot..ikut kasta katenye...kalo melanggar peraturan ti kne rejam ngan bantal...awww suweeeet!

kekadang org ramai xkan senang tgk org baek kwn ngan org nakal...sbb derg tkut kalo org baek tuh jdi nakal jugak...so org akan judge si baek tuh pon nakal sbb nakal is nakal...ok aku dh pening hahaha

aku sndri pon byk je kwn ngan budak2 nakal neh...tpi still aku dlm dunia aku n derg dlm dunia derg...n aku xsebot pon aku baek kn...just xcukup nakal je hahaha...sebut je ape yg  tapenah buat? merompak beskut umah jiran semasa aidilfitri? membakar tayar lori pasir? pecah amanah ketika maen UNO? dunia dunia...
ce kalo kite tgk dri perspektif yg laen..meh kite menjadi liberal dn menukar view...waaah giteeew statement...ce tgk si nakal kwn ngan si baek...ape pandangan korg plak? mesti korg ingat..owh..si nakal neh nk jadi baek sbb tuh dier kwn ngan si baek...

ok...tuh bukan persoalannya...persoalannya korg paham x ape yg cube ditonjolkan? xnampak? bak sini dahi nk kasi tesembul sebagai tanda pencerahan...

perspektif masyarakat..tuh la major problem n sekaligus major face palm...cube la kalo masyarakat tuh membina tadela jadi isu mcm neh kn...sometime bende tabagos neh kite cube elakkan sdgkn dri mende tabagos neh la kite belajar kesilapan...mcm tanak makan nasik sbb tkut berat betambah,sdgkan nasik tu mknan rasmi melayu *kekauman alert hohoho*

org takut dugaan sbb tkut xkuat nk hadapi..tpi sdgkn derg lupe ade kuasa besar yg kite boleh mintak bantuan...dugaan tuh sndri yg mnentukan siapa kita dimasa depan...berdiri atas kaki sendri n fight for ur life till bleed *perang katenye*...
so terhasilla aku..someone yg xhiraukan masyarakat...unless anda masyarakat prihatin mcm iklan tv yg duk ketuk umah sblah sbb nak anta cekodok..itu aku suke...sekiranya anda xmampu nk mengenali org jgn men-judge...itu ibarat anda bergelumang dgn kebodohan anda dan sbagai kayu ukur kelemahan ibu bapa anda membesarkan anda...

so bersahabatla dgn sape2 je yg korg nak..jgn hiraukan sekeliling...korg bukan sselamanya idop semata nk memilih kwn...give it a shot...korg takan rugi...atleast korg akan blajar something...bak kata sahabat Nabi...

"bersahabat tuh mcm pokok berbuah ditepi jalan, dibaling ngan batu dibalas ngan buah"
teori aku : org yg memilih kawan adalah org yg xsecure dgn diri sendiri..kwn2 nya hanyalah org yg berkepentingan pada dirinya...itula bbf dier katenye....

so meh la kite tepuk dada tanya diri sendri...adakah anda baek? nakal? liberal? atopon masyarakat yg kaki judge? *tetepok dada*
p/s : oh entry kali neh byk .gif dri adventure time...skrg ngah sebok menorent katon neh..baru season 1 hohohoho...mari menjadi kekanak yaw!



...sekian mekaseh, yg original

2 org ngereco:

IFA Athirah said...

dasat ar effect gmbr tu.haha :)

anak cik talip said...

harap gambar tu membantu untuk menghayati lebih mendalam..woaah ehee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?