...org dalam

Jun 16, 2012

- hari ntok cik Talip -

heyaaa....

awal kiterg semua bgon arineh..semua bekpes ramai2 sebab abg aku ade ngan anak pinak beliau...so umah memang mcm bunyi bilik enjin Titanic pecah...aku pon tbantut nafsu serakah nk meneruskn niat dihati nk beromen ngan tilam bantal...ase nk goda ultraman supaya fire bibir derg kasi senyap sket...

kemeriahan berganda
so lepas bekpes tuh abg aku kasitaw kt mak aku yang arineh ari bapak since dier ade 2 org budak kecik yg tkinja2 doplohpat jam seronok tataw kenape...penat wooo tgk derg..aku dulu kecik kemahen comel dan bersopan santun *puji diri ngan confident*...
bapak aku neh plak selambe badak je menguap pestu ckp.."alahai..ari bapah kalo anak tuh bebetui ingat hari2 la ari bapak..." pestu dier blah sambung tgk kartun ngan cucu-cucu dier..kiterg neh tekebil2 mcm tupai berak kapur...mkn dalam ayat org tue sorg tuh...hamek kaw...

bapak aku mmg cmneh...bende2 cmtuh dier xjenis yg nk celebrate..even birthday...sbb tu kiterg neh kalo bepdey buat mcm bese2 je..kalo nk sambut....smbut la...sbb dier neh org kampung style dulu2...bukan org kampung zaman rambut kembang kak ogie je sambut bepdey party segala...kot..n same goes to hari2 sambutan laen yg xmelibatkn cuti umum...

ntah la bapak aku...myb dier mls nk pikir mcm tuh..myb dier bukan bapak tipikal yg mcm boleh dicontohi kt iklan2 tv...so sbb tu la kiterg tade la nk wish slamat ari bapak kt dier..tpi still kiterg just wat cara laen..masak sedap2 je..mkn besar ke...parti liar ke..eh..

 so tuh la bapak aku..muke mcm ahlong kutip utang tpi suke layan berita..jenis jarang nk marah2 mengamuk ngan kerenah kiterg dan selalu kantoi fail kalo nk melawak...xmenjadi katenye...pestu kuat mkn masin  *high-5!*..n seorg petani moden yg bergaya, seorg juru elektrik x bersijil, seorg kontraktor yg kaki komen n komplen, seorg mat rempit berwibawa, seorg suami ohsem kepada mak kiterg, seorg ayah yg xpenah fail mengimpress kiterg dan seorg atok yg lgi bebudak dri cucu-cucu dier..
  
selamat hari bapak...encik Abu Talip

...dari kami anakmu2 yg nakal dan degil..tpi kami tetap yg terbaek!

p/s: bapak aku jenis xsuke begambar...so tade pic dier haha..



...sekian mekaseh, yg original

1 org ngereco:

Allya Syahirah Riff said...

style lah ayah hang!! hehe. pape pun terima seadanya kan. hari2 pun hari bapa juga :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?