...org dalam

Jun 2, 2012

= Batoru Rowaiaru =

heyaaaa...

selamat bertiduran semua..untung la sape cecudle tu kan..kite neh pelok bantal sajeeeh...mampu jeles je tgk korg *asah parang*...enihow meh menukar topik sebelum aku tibeeeeh meroyan jugak hohoho

peeta melambai2...
sape peminat setia Hunger games sile angkat kening...pling2 pon korg mesti dh bace buku dier 3 keping tuh ngan konfident and effisien... aku takat tgk je pestuh menyesal seminggu...haih...neh plak aku nak tunjuk korg citer yg lgi ohsem and officially made in japan..mcm biase la kan dari novel jugak...org jepon neh memang drastik sket la produk dier termasuk yg neh...so far aku memang enjoy giler wlupon effect audio dier tak menahan sbb it was like 10 years backward...


battle royal a.k.a batoru rowaiaru

tema citer neh senang je...satu klass akan dipilih secara rawak dri seluruh jepun (part 1) dan boleh mendaftar secara sukarela (part 2)...so derg yg seramai 42 org neh akan berbunuhan antara satu sama laen sehingga ada pemenang which tinggal seorg je dan masa cuma ada 3 hari...gile kejam? tuh part 1..kalo part 2 plak misi derg nk bunuh pemberontak yg dketuai oleh survivor BR part 1 iaitu Shuya.
BR part 1...bapak annoying okeh suare pompuan neh..org berbunuhan dier gumbira sakan
part 1
hero ngan heroin...second time memadu asmara
asalnye class 3B on trip the suddenly derg didodoikn dgn gas penidur...pestu sedar2 je dh ade tracker device kt leher derg...so derg neh direkrut dlm game neh tanpa derg sedar...part 1 neh best sbb mase tuh derg membunuh antara satu sama laen...
so derg neh dibawak g pulau...fully equip ngan air n makanan also senjata yg berlainan..untung dpt parang...tpi hero dpt penutup periuk..apeda direktor..hinaan sgt...so derg boleh bunuh student laen ntok dptkn senjata yg lgi gagah dan ensem...

so dlm class neh ade computer geek...grup The Third Man *tepuk tepuk*....derg la yg g godam HQ game neh sekaligus mencipta generator yg membolehkn device kt leher derg rosak...tpi malang berbau belerang...derg tige2 mati kne headshot ngan mamat sengal yg pycho...but nice rambut afro dier...*tibeeeeeh*

so far ending dier, shuya ngan noriko buat fake la derg mati n kawada jdi winner..tpi pestu si cikgu neh ingat noriko yg menang sbb dier dh anggap budak pompuan tuh mcm anak dier n opkos nk dier je yg selamat...tpi silap...pestu mamat shuya tuh bunuh cikgu dier yg menjebak derg dlm game tuh pestuh lari dari pulau tuh ngan mamat kawada n noriko...tpi kawada mati dlm bot sbb parah belake...
pestu derang BR neh kasitaw media yg derg neh pembunuh...n trus la noriko n shuya dilabel sebagai wanted...selame tuh la derg berdua tuh ilang dri pengetahuan umum...

part 2
neh yg hangat sket n nampak teratur since derg nk beperang lawan pemberontak n news rule digunapakai...contohnye device kt leher tuh ade pair..so kalo pair kite mati then yg the other pair tuh akan meletup jugak..kne back up la katenye...so kt sini derg kne jge pair derg kalo tanak mati katak kene letup..
kali neh ade heroin sajeeeh sbb heroin neh yg g daftar game tuh..bagus nye pangai..sbb dier neh frust ngan bapak dier a.k.a mr .kitano yg mati dlm part 1 kne bunuh ngan mamat shuya tuh...n terlampau frust sbb bapar dier nyer drawings tu bukan dier tpi noriko...myb noriko neh suke kt bapak dier kot since derg suke suki g lepak tepi sungai jejilat skerim
kitano..bapak kepada shiori
so task derg kene bunuh shuya yg memimpin Wild Seven...pemberontak terhadap game neh...so derg neh beperang la tpi laen plak yg jdi...derg join grup Wild Seven neh sebab memasing ade reason katenye...since derg ngan Wild Seven tuh senasib kan...so Wild Seven neh dijoin oleh sesape je yg penah join game tuh n bermotepkn ase xpuas hati terhadap BR nye penganjur...
Wild Seven....dh mcm geng peterpan
bile govenment tgk keadaan jdi cemtuh..menteri arahkan askar campur tgn..so semua harus mati n game void..tpi derg shuya neh melawan la kan...keadaan trus jdi huru hara mcm perang but seriusly aku teruja sbb mcm nk maen paintball sajeeeh...ade yg berminat?

so end of story, shiori kitano neh mati kt tgn mamat shuya pestu shuya ngan takuma (classmate shiori) teruskan berperg while yg grup Wild Seven laen tuh melarikan diri kt satu terowong rahsia *aku musykil cemane ade baby ngan budak2 kecik eh? ade kh mereka menternak? waaaaa...*

pestu sesedar je derg dh siap bergaya ala afghanistan n truskan perjalan derg..tataw plak g mane since dh mcm2 grup Wild Seven neh buat termasuk letupkan bgunan sbgai tanda protes ngan org dewasa...aku suke part 2 sebab derg dress up mcm askar..nice unif anyway...ase mcm nak satu plak..maen rambo ngah hutan...awuuum

citer neh best la...sbb mcm biase..jgn tertipu ngan keanggunan awek jepun ye..derg reti berbunuhan sesama sendri kalo xpuas ati hahaha...so kalo korg adore awek jepun sile jgn tgk citer neh...nanti dh xsetim jgn salahkan aku plak hoho
uuuu....tatotnye..tatonye titew...*hentak2 kaki geguling atas lantai*
kredit tuk org yg mempomot citer neh..jasa anda dikenang sbb telah memaksa sy mengaktifkan sistem badan ntok mentorent kn citer part 1 BR neh hoho...so sesape yg blom tgk...korg memang slowpoke..seb bek aku dh tgk ehee..ke aku je lambat tgk? takpe...aku mmg slowpoke..buuuu...

okai..tuh saje...citer neh kalo tapaham sile la wiki kn summary..sekian~



...sekian mekaseh, yg original

6 org ngereco:

bukankosong said...

oh..yg nih, penah tgk dulu masa kat univsiti

lg kejam dr version omputeh

anak cik talip said...

yeah...jepon kalo x ekstrem x memuncak kot wuahaha

FaizalSulaiman said...

salah satu filem kegemaran aku ni weh!!!!

anak cik talip said...

eh encik faizal! hi..mekaseh singgah haha

Awie Omar said...

pernah tengok !! lagi gans dari hunger games

anak cik talip said...

yeaah haha...harus extra berani kalo nk tgk

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?