...org dalam

Jun 28, 2012

- easy & last -

heyaaa...

selamat hari jumaat sumer...woa sedar xsedar dh nk abes weih cuti sem neh..alahai..nk kene balek sane lgi..bru je bajet nk menambah lapis perut...tpi kt sane pon ade je org boleh dibawak menambah lapis perut muahaha...

so anihow mase aku lepak2 kt umah neh memacam la citer sensasi aku dgr..skandel sana sini...org baru beranak..org baru meninggal..org baru kawen..overall mmg byk aku miss sepanjang aku duk sane..well malas nk amik taw since aku pon jenis xkenal sgtjiran tetangga yg super permai..unless tgk derg ngan btg idong sndri...neh pon tdi derg sebok men teka2 nama real penghuni kampung selain dri nickname femes katenye..

so arineh meh la kiter berbrotips...tibeeh dpt ilham pepagi pas tbgun ngan sore derg pecah panggung riuh rendah bekumpul reramai..aku ingat sapela tdi bekempen nk rampas kuasa ketua kampung weih..takpon blackmarket maen oloo...haih

kaaaan..betul x..maksud aku ayat tuh..bukan pic camwhore depan lif neh..tpi somehow aku suke plak tgk since nampak cm berisi haha...anyway derg sini pon ckp aku dh berisi haha..kiter suker kiter suker..bukan senang nk tambah berat okai..kne gigih menjamu selera diri sendri tanpa rasa bersalah ngan org sekitar

so yeah..memang..aku dri kecik dididik kalo nk something kene usaha..bukan sbb mak aku xmampu tapi memang kiterg x dimanjakan sgt...kalo yg x materialistik tuh ok la...setakat choki2 tigepat btg tuh mak aku banjer la kalo tolong dier wat keje..neh pasal bende laen yg kekal lame..
mak aku slalu pesan..kalo nak sesuatu tuh carik sendri...bukan sebab dier nk kiter dpt ape yg kiter nk tuh tpi belajar ape yg kite lalui n pahami sepanjang nk kejar demi mendaatkn bende tuh sndrik..ape yg aku buat..ape yg aku hadapi..wlupon usia sgt muda...mase tuh aku blajar...brg yg susah dpt is something yg worth kalo aku jaga n lindung selagi boleh...

so after korg dpt brg tuh senanye korg akan feel puas..bukan sbb korg dpt bende tuh tpi korg dpt capai satu lagi level bru dlm idop korg...which is korg dpt realisasikn sesuatu yg sekadar angan2 mulanya tpi korg berjaya maju...so ape yg korg rase ketika tuh hanyala puas sbb dpt meyakinkn diri untuk sesuatu yg korg ase mustahil asalnya...tu la pengajaran yg mak aku nk bagi senanye..
menghargai..kaitan kah?
so once korg dpt bende tuh korg akan lebih menghargai since tu adela titik peluh korg..memang setiap org pengalaman xsame..sbb tuh klo aku ade sesuatu mmg aku jage bebetul..sbb bgi aku nk cari sesuatu bukan senang...bukan boleh bukak mulut n trus dpt..mcmtu la...hargai apa yg korg dpt...xkira la barang ataw seseorg..sbb kita tak tahu bila ia akan hilang...so hargai selagi boleh
kami x dilatih semanja panda
okai...neh je...bapak la soundtrack "cukup cukup sudah" plak playing..nyaris nk sedey wuahahahaha ...apepon t nk hapdet pasal makana lagik...selamat melayari balance cuti korg wahai student vision!



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?