...org dalam

Jun 12, 2012

= aku, mimpi dan angin itu =

heyaaa

aritu aku bermimpi lgi..ye kali neh bukan mcm pertama kali mimpi akil baligh trus nanges2 seharian sbb kne leter kotorkn cadar..tidak...buat pertama kalinya mimpi membuatkn aku tersenyum lantas malu2 tupai bile tesedar tapi senyum sampai ke telinge

mimpi tuh aku berada kt padang mne ntah..yg aku pasti aku sorg je..mse tuh petang since aku confident tade bintang ngan soundtrack ala2 meteor garden *flipshair kekuat*...awuuuum

hah..sape peminat gile kentang citer neh? kenai kan?
mase bediri kt situ aku ase tenang dgn angin yg berlalu..mcm dibuai2 ketika aku maseh lgi seorg baby yg montel dan mngujakan setiap yg memandang *insert lgu adibah noor here*...itulah perasaan syg yg beribu-riban jauh lgi suci dri downy hello kitty...

so aku hanyut dlm dakapan angin tuh wlupon aku tawu dier sekejap sajeh tpi aku pasti akn aku rekod secara HD ape yg aku feel mase tuh..rase mcm nk nari pusing2 sebab happy mcm dpt durian runtuh FELDA hendaknye..so aku tersenyum lebar sambil menutup mata rapat2 ala2 iklan mee sedap i like itt *rhyme*

cumenye...aku tataw dri mane angin tuh dtg..angin tuh tibeeeh je nk berlalu celah2 aku then menyamankn untuk beberapa ketika...aku pun mls nk pkir since kalo dh sesantai tuh ko dh kenape nk stress pkir kn dri mne angin tuh dtg...
tpi still since memang sifat nye kuat memikir *tgk urat leher ye kekawan* so aku ingat mungkin angin neh dtg dri celah gunung...dri gurun kontang..dri lautan mati..dri air terjun takpon dri kipas lappy aku...oh lupe nk off laptop...yg aku pasti angin neh membuatkn aku dekat dgn sesuatu...

sometime kite anggap angin neh xpenting pon sbb kite tawu kite bley rase je n kite taleh tgk..tu kalo angin yg slow..kalo angin yg kuat mcm ribut..puting susu..eh puting beliung..takpon El-Nino...haaa sape tatoot? titeew tatott taw *plok bear kekuat*
tu la..kite xendah pon senanye angin tuh..sbb kite tawu..once dier dtg kite just sit back and enjoy...kite just ambek feel...n dont feel bad...sbb lepas dier berlalu..kite tetap xrasa rugi sbb its nothing to do with ur life..kite bley go on pestuh...sbb kite tawu...sentiasa ada angin dimana saja kite berada..
tpi korg beruntung..korg dpt rase angin lgi..cmne ngan org yg duk kt kutub hah..kalo kene angin bley suspected denggi sbb trus demam xbangon2...ade org dpt angin yg kuat..so korg beruntungla kalo dpt angin yg menyamankn ketiak..sbb ade sesetengah tmpt tak berangin taw..contohnye pohon beringin ditengah mlm...kalo berangin jugak sile pecut dan beristighfar bebanyak mohon pjg umur murah rezeki...
so aku just layan je angin yg bertiup tuh..sometime meleleh gak mata since suker sgt kn...n aku langsung xrisau dh..sbb aku tawu..angin tuh hanya berlalu..dan ianya bersebab..n yg aku pasti aku tabley nk ubah ape2 since aku bukanla berbaka avatar Aang...

dan disatu sudut aku ternampak kamu..dgn kopok cheese!

p/s : terima kasih sebab memberi aku peluang beramah mesra  dgn angin itu...
im happy jyeeaaaaaaah!



...sekian mekaseh, yg original

5 org ngereco:

bukankosong said...

kebetulan malam td aku mimpi naik kete sekali ngn Lisa surihani

*malu

anak cik talip said...

hah...seb bek xmimpi yusri skali hoho

iampopo said...

guna ayat2 metaphor ke ney~
T_____T ada translate version x?

nooraasilah zainudin said...

lama sik dengar berita.kenak menyepi?

anak cik talip said...

@iampopo : hah..silela memahami sendrian berhad
@cikgu silah : heh..aku indah menyepi..kawu tek gney? hahaha aku da jak...fb dh delete..ya kali xda bunyi gilak..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?