...org dalam

Jun 23, 2012

- tuto : prank PC yg simple dan elegan -

heyaaaa

aritu kn...anak kakak aku secara xsengaja terlanggar lappy aku mase dier ngah girang gumbirang berjimba sakan depan aku...mana xmengamuk aku pastuh bile tgk tibeeeh screen lappy aku jdi mcm tablet sbb tejatuh melintang kt lantai...yup...wallpaper ngan icon sumer rotate 9o darjah...aku ase nk terjun gaung sbb tataw camne nk edjas...aku begitu bimbo dlm hal2 lappy neh..sebaek free je aku dpt..

so pas memohon tenaga tunjuk ajar dan bantuan dari pihak berkenaan...aku dpt balek..rupenye just klik itu ini then tadaaa...kembali kepada normal..yg skit atinye aku plak kne boom ngan mak aku sbb kecoh satu rumah tgk lappy jdi cemtu muahaha...org is takut okai..kang tadapat hapdet behlog, ade org buat rusuhan plak kat jalan gambir...eh

so arineh aku buat sedikit tuto pasal memprank lappy org laen level super-mighty-bimbo....ala...bebudak pon boleh buat..tpi sape yg tataw nk edjas balek memang gempar gempita sbb kne tawu dlu setting mane yg dh ditukar..muahaha...sounds fun? meh chekidaud

cara 1 :

-print screen ( prt sc + ctrl ) wallpaper lappy mbr korg then paste kat app paint...
-pestu rotate 180 degree...wallpaper tuh akan jdi upside down
-set jadi wallpaper
-pestu right klik kt desktop -> view -> unklik show desktop icon 
-neh akan menghilangkan segala icon kt desktop...pestu korg klik plak auto hide taskbar...neh akan mnyebabkn taskbar derg taleh dklik hahaha
-pestu right klik desktop-> screen resolution -> tukar orientation tuh jdi landscape (flipped)
*so wallpaper akan jdi mcm desktop mcm yg asal tpi icon taleh klik sbb tu kn pic wallpaper je senanye*
-so pointer akan jdi terbalek..kalo move keatas kt screen akan jdi kebawah..lolol...yg paling best kalo korg tukar lappy nyer screen jdi tablet hahaha..try buat...
cara 2 : 

yg neh best kalo korg buat kt pc yg org byk gune pakai..terutama kt library ke ape ke...neh ntok membolehkn certain website tabley load kt tenet..contohnya fesbuk..kalo korg berangin tgk student asek gune pc library semata nk berfesbuk *contoh library kolej aku*..boleh la korg amalkan mende neh muahaha

-pergi kat local disc (C:)
-pestu  windows
-pestu system32
-pestu drivers
-n last skali etc
-pestu korg carik host n open with notepad...
-pestu kt bawah note tuh korg tambah yg neh plak *contoh gune fb weih..jgn mengamuk plak muahaha*

127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 http://www.facebook.com

-so fesbuk taleh nk load kt pc tersebut...muahaha kejam kn? kiter suker kiter suker...boleh diaplikasikan ke mana2 website yg laen..

cara 3 :

neh memprank nk gune shortcut yg korg buat sendri..kalo nk memastikan keberkesanan korg kene la gune sirtcut yg korg tawu org pasti akan klik *contohnya shortcut ntok game ke,messanger ke...takpon mozilla nyer shorcut kt desktop*

- korg buat shorcut dlu...mouse right klik -> new -> shortcut
-pestu korg taip kt dlm shorcurt generator iteeew yg kt bwh neh

C:\windows\System32\shutdown.exe -r -t 01

-r ntok restart ....-s ntok shutdown...-t 01 lak mase so kt sini stated yg dier akan restart on de spot..ntok lebih mengaum effect tekujat dier muahaha

-pestuh korg bgila name shorcut tuh yg korg nk prank kn tdi...so aku gune "skype" muahaha
-yg penting korg kene pastikan yg shorcut original didelete or tempek kt folder laen..mcm aku...aku delete je segale shorcut sbb shorcut aku tempek kat taskbar...senang...
-pestu korg crik la skype nye icon...neh korg kene bukak folder ktner korg save skype nye software ke hape ntah
-pestu korg klik je...biasenye icon neh .exe....t dier suruh pilih icon mane korg nk pakai hohoho..pestuh apply...tadaaaa
-okai..dh siap muahahaha...*gelak jahat*...t kalo shortcut tuh kne klik dier akan restart on-de-spot..oh indahnya...

cara 4 :

mane2 yg ade pc tuh lgi best..tpi neh mmg level paling basic la kalo nk try...contoh nk prank mak ayah korg sempenan ulang tahun kawen derg ke...kakak korg yg xreti sgt ke...sape2 je la yg maseh newbi dlm dunia perkomputeran *...wah*...asal derg paham yg kalo screen biru kt screen tu maksudnye tabagos..tu dh memadai...ok shall we proceed?

-first korg carik pic kt intenet mcmneh
-pestu korg bukak Microsoft Office Powerpoint....
-pestu paste pic neh kat situ then besarkn ntok muat2 kt screen...
-pestu start presentation...pastikan fullscreen okai...
-cabut kabel mouse ngan keyboard..sbb tu trick neh taleh diguna kat lappy..nak cabut keyboard ke ape? tp ngan syarat biarkn mouse ngan keyboard kt situ..jgn sembunyik dlm bju plak..xmuat ye adek2
-pestu biarkn sampai mangsa prank tdi tgk..harusla gempar dh kalo hentak2 keyboard tade effect pestu klik2 mouse pon same...
-yg best tuh...mintak bayaran kt derg kalo nk korg atur mende tuh..sbb sah2 hanya "pakar" je bley atur kn? so hanya perlu sambung kabel ngan esc presentation...tadaaa dh siap boleh la korg menikmati kekayaan hasil penipuan..keji yg amat huahaha
cara 5 : super senang

nah..korg save pic neh then set kan jadi wallpaper..confirm menagis nk carik mane satu cursor dier punyer muahahahaaa

okai..itu saje ntok kali neh...jgn plak korg buat selalu kt kwn korg...xbaek menganiaya kawan..kang kne pelangkung sekilo dua..merasa senget btg idung..apepon yg korg buat jgn lupe cmne nk edjas kepada asal..kang masuk metro plak sbb kne hempas ngan PC hahaha...selamat bergumbira...

p/s : bende neh teramat menghiburkan ketika korg ade esaiment or fyp..pedajal kwn ntok ilangkan strees..muahahaha



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?