...org dalam

Jul 30, 2012

- bukan hero -

heyaaa...

arineh tibeeeh nk merepek plak pasal something...bukan pasal hero mero sbb citer betmen bju sendat dh kuar tpi pasal cemane kite nk bela diri kalo digoda ngan godaan berupa kekasaran tanpa rela..wah..acemane tuh? aku bet rata rata korang termasuk aku *confident* mesti xreti besilat segala...apetah lgi nk berkungfu sakan terbang cecelah pohonan bebuluh mlm2 buta skodeng awek? takpon penduduk asal dari water tribe teror kemahen water bending segala? tade kn? *high five*

so..sebagai manusia yg hanya reti makan bagun dan tido mcm aku neh mmg bahaye kalo g luar sbb skrg laki pon boleh kne rompak ragu rogol..eh? taw *awww benci mak! hahaha* apetah lgi pompuan yg lemah gemalai mak inang..lagila menggiurkn peragut segala..kalo kene ragut je takpe...kalo kene yg laen? so berwaspadalah...tgk side mirror okai kalo bejalan sorg *kalo ade*

neh ade fews tips yg aku dgr dgr cemtu je dri classmate aku yg mmg malas nk join taekwando sbb yuran club yg mahal dan sore xgagah ntok jerit "haaah haaah" kalo prektis..so ntok mngelakkan digangu-gugat kalo kt luar beliau belaja la seni bela diri tanpa senjata..dh mcm masuk komando

#1 ibu jari adalah jari yg kurg daya grab...so kalo org pelok ke ape ke..just pull out ibu jari dier..ingt..org yg buat korg cemtu harus tade belas kasihan..harus diganyang cecukup supaya beliau serik ntok seumur hidup xberibu jari
#2 bawah kerongkong "adam apple" adalah kawasan yg terdedah..kalo ade org kacau sile cocok or rodok ngan jemari halus korg kt situ..harusla si penerima pedih hulu hati ala gaviscon...sile gelak kaw kaw pastuh

#3 neh tips aku amek dri kawan aku...jika anda pelari pecut negara dan mempunyai suara yg berpitching tinggi...sila la menjerit kalo anda mula dikacau..menjerit mcm esok takde..biar perasaan takut ngan terkejut korg tuh bertukar jdi kekuatan nk menghentam si pengacau...

okai..tuh je yg aku ingat...pastuh aku try tgk kt yutube plak..ropenye ade seni yg mcm neh..senang je nk blaja..tapayah byr memahal nk blajar taekwando ke silat ape...neh even yg mak nenek aunti pon boleh buat...memperkenalkan...JUJUTSU dri negara jepon

- melepaskan diri dari shake hand

-melepaskan diri dari pelukan dari belakang

- cara "belt drop"

- neh plak grab shoulder

- neh kalo org tibeeeh nk pelok dri belakang kat leher

- neh plak pelok ktbhagian dada

okai..dh banyak yutube aku tempek hahaha..mcm susah je kn? tpi kalo rajen prektis memang kalo org yg dh kene penangan korg mmg serik nk idop dh...ingat...bende simple camneh mungkin jdi pnyelamat diri kite kat luar tuh..skrg bukan leh caye..even kt bazaar pon boleh kene..kene ape? kne tipu air x manis..so korg g smackdown owner stall air tuh
so di ramadhan yg mulia neh..marilah kita mengumpul pahala dgn beribadat dan menghentam segala penyangan yg cube nk kacau korg kt luar tuh..ingat...jgn cemas sgt...kalo cemas takut sesangat sile azan *tips aku dpt mase join adventure paranormal arituh..azan boleh menaikkan semangat bgi yg islam sahaja*

bayeek..sile la study teknik tu semua yeah..silela carik partner kalo nk try...pastikan beliau tuh ade nyawa sembilan takpon  memang lahir dah ada urat dawai besisemoga info neh berguna..aku pon xreti sgt sennye..tpi tawu sket sket..so share je la kat sini..okai..sampai sini sajeeeh...babai *hampar tilam*



...sekian mekaseh, yg original

2 org ngereco:

Erna EER said...

HAHA, sgt sampai penyampaian incik hasmi ni =)


epysilence.blogspot.com

anak cik talip said...

hi sedari erna eer..sebagai pendidikan diluar kerasmian neh..harap membantu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?