...org dalam

Jul 8, 2012

= kita VS cinta =

heyaaaa

okai..lengkap 5 hari aku berpartime..memacam la dh berlaku sepanjang aku meroyan kt situh..t la aku citer secara lanjut sbb ekceli entry neh pasal mende laen hoho...so somehow terdetik idea pas tgk customer beromen dlm outlet,mybe hotel dh naik cukai service kot...pestuh tgk drama gegadoh pasangan macam esok nk g nikah secara resmi...memacam la...

belom lgi yg tahap adek adek tuh...segala nk berangan soul-mate walhal spm blom habes lgik...alahai...dunia2..nk bermanja-manja tuh silela g rakam n tgk balek..loya x mcm kiterg yg ngah muntah hijau dok perati gelagat korg? mementang la kiterg neh x sesangap korg nk beromen depan khalayak ramai semata bgi pre-porn percuma kt org2 yg naif dan berbudi bahasa cm kiterg? waaah *flip hair*

somehow aku pon dedulu pengalaman bercinta takle hebat sgt sampai sanggup tulis "kan ku rentas lautan api begelora dgn naga" dlm surat cinta siap tabur bedak wangi bagai..aku biase-biase je...skrg pon mls la nk berfeeling sgt sbb dah puas lunyai makan hati so bek kite perbaiki diri pestuh belajar mngenali diri ngan haargai ape yg ada...wah *mode fadhilah kamsah tetibe*

so arineh aku nk citer pasal cinta...bukan cemana nk ngorat awek meja depan atopun pakwe ketak kt threadmill sebelah...tu budak tadika lgi teror dri aku taw...so sile rujuk tadika berdekatan segera...entry neh aku nk kasitaw satu kajian yg dibuat oleh spaniard....sape spaniard? ce belek buku teks sejarah..ade byk kt situ...so meh la kite tgk jenis jenis cinta berdasarkn kajian derg...

#1 Eros
neh jenis yg besepah byk...mksudnye yg terlalu stereotype...kapel yg dlm golongan neh biasenye doplohpatjam begayut..pestu msg nk memanje..pestuh kengkawan derg mmg tawu sgt peel kapel neh..so jgn la berlaku zalim ngan tunjukkan muke loya keh kalo tgk derg ngah bercengkerama...nk lgi best korg tgk la drama melayu pasal cinta...sekian
#2 Pragma
neh plak jenis yg berpelajaran..err..mksud aku berpengalaman...derg mencarik cinta berdasarkn spesifikasi tertentu...kalo derg kuar first date,siap bwk borg interbiu...nk kene selidik bebetul bakal kapel..kalo tekurang sket memang rijek on-de-spot la jawabnye...senanye derg nk carik oeg yg sesuai ngan derg je..high-demand la katenye
#3 Banquet/agape
neh plak golongan yg bercinta atas pengorbanan...waah trus kuar tema titanic..awuuuum...derg neh lgi suke merendahkn diri derg dari segi perasaan,hasrat takpon harapan derg demi org yg derg syg..sbb myb bgi derg cinta tuh berbaloi kalo dgn pngorbanan...somehow manusia neh akan tertarek ngan ape yg org laen sanggup buat demi mereka..kan? 
#4 Mania
bahasa pendeknya : obses...derg neh asalnya stalkeryg dh upgrade...so berani la nk try rezeki mengorat kn..so derg neh akan mudah jeles...mcm psycho ade jugak la..bahaye woo..silap2 dsebabkn cemburu haaa nah kaw tangan sekeping...
#5 Ludus
neh plak hasil dari playboy-playboy berstatus player tetap zaman berzaman..derang neh memang master dm flirting sbb mmg beruntung besar dpt muke menggiurkn....waaah...untungla...untungla...jalan memane pon pagad pandang....g kedai baju tokey pandang...g jamban cleaner pandang..eh? so derg neh lebih suka suasana flirting dri relationship tuh senanye...skrg ramai je playboy..tpi beringatla playboy diluar sana...jodoh anda mungkin dlm senarai...watch out ur horn..it might poke u back
#6 Storge
neh plak kisah cinta yg dtg dri persahabatan..bak kate org sekarang...first kne cop mohor friendzone...pestu jdi plak kapel...derang neh bukan jenis desperate nk bercinta tpi derg lgi prefer oyg yg kenal derg bebetul..yg paham ape yg derg suke..ape yg derg xsuke...yg tawu buruk baek derg...so biasenye kengkawan je yg mcmneh..n somehow org berani mati je yg sanggup propose kwn sndri..silap2 ilang kawan doe...
okai..tuh la antara jenis jenis cinta dimuka bumi neh...neh bukan je cinta sesama manusia tpi dgn tuhan dan mahkluk-makhluknya yg laen..dlm kajian para para spaniard yg tade keje iteeew..derg dpt rating tertinggi dari eros...pestu diikuti ngan banquet *ombooih...korg...i is jelly* pestu yg paling skit dpt sambutan is storge...kan? betul x ape aku ckp tdi haha....n jgn ingat korg tapenah jatuh cinta kt mbr sndrik..ketuk pale bru taw..

so korg cepat2g belek korg depan cermin..cari korg yg mane...aku nyer....aku nyer...adela hahha...maneleh kasitaw...so itu sajeee nk mengumpat mlm neh...enihaow selamat hari isnin semua..aku plak keje lagi esok...kalo korg rajen dtg la paradigm..jumpe je aku tegur la...aku layan je siap bgi signature eh?
bye



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?