...org dalam

Jul 1, 2012

- alkisah : kiwi -

heyaaaa

arituh aku bertumblr aku teserempak plak ngan video neh..aku ingat sesaje derg buat demi nk beranimasi apekebendentah so aku usha la sampai abes vid tu...tasangke weih..manly tears haaaa....err tajugak..tadela tacing mcm tgk winter sonata *nk jugak citer korea sedih* okai...cume pilu sekejab...sbb tersentuh ngan ape yg aku tgk bru je td...tpi bukan sbb sedih tgk animasi yg simple tuh..tpi pengertian yg aku paham dri situ...

so far korg tawu kn kiwi dh pupus...adelah org buat joke xberakal katenye beburung kiwi tuh pupus sbb aktiviti harom derg neh...ape aktiviti harom derg? tu kene tgk video kt bawah neh dlu...so kiwi neh ade misi katenye...tpi bile misi tuh selesai dier akan berada pada tahap yg lain..ape tahap tu plak?...saje nk kasi sepraise...tpi in the end kiwi tuh berasa bahagia...sbb akhirnya dier dpt atasi kelemahan dier...dgn cara dier sendiri...

so tanpa membuang masa meh la korg play vid kat bawah neh..amaran...sile jgn sedih ye..buruk rupanya hoho...so tgk vid neh bebetul sampai korg juling...sbb penting taw...

so? ape pendapat korg? still tapaham? try maen over and over sampai korg pitam sbb aku ase vid neh sungguh bermakna skali walupon dier simple n tade effect kebabom mcm iklan lucu thailand...kalo still tapaham jugak meh aku seligi kasi lancar sket urat2 kat pale tuh...sile izinkan dgn rela dan tabah hati

korg tawu kan kiwi neh taleh terbang..even ayam katik *yg memang sahehnya xdigelar dgn kerap sbgai seekor burung* boleh terbang dgn kepura-puraan teknik melompt yg disalah anggap terbang...but sadly kiwi neh yg sahehnya dgelar burung...taboleh terbang...alaa...mcm monyet..mane leh terbang kn? tibeeeh...so boleh dikatakan la yg kiwi neh sbb org slalu panggil dier burung dari dier wujud sampai pupus..mesti teringin nak terbang..betul x? mcm dh sebati dlm diri kiwi tuh sndri
so kiwi neh demi nk rase cemane feel terbang tuh sanggup la buat teori merepek neh...korg leh tgk dlm vid tpi amaran keras disini...neh hanyala perlambangan or bahasa brader johnnya "for fun" jer...so dont take it serious...alahai bru nk kabo...so sementelah usaha si kiwi neh menanam pokok *memaku senanye* then terjun tiruk...akhernye dier dpt feel cemane asenye terbang even maut menanti beliau kt bawah tuh...
so ape yg kite leh dpt dri vid neh plak? cepat jwb..sape betoi aku bagi stok choki2 cukup ntok 3 kali raya hahaha...ok gurau melampau...bgi aku...kiwi tuh sanggup berkorban demi ntok mencapai hasrat dier..tpi tgk dri sudut yg positif sket..takan la demi nk mencapai sesuatu nyawa mesti jdi galang ganti ye dak? maksud dier nk mention yg kalo korg nk dptkn sesuatu korg kne berusaha...walupon ianya mustahil n satu dunia ckp korg taboley nyer...tpi once dh buat korg akan puas dgn hasilnya

sama cam kiwi neh...satu national geographic ckp dier taleh terbang..pestu kiwi neh try terbang dri kaedah laen..so once dier dpt buat "penerbangan solo" tu...dier puas..sampai manly tears okai...wlupon confirm patah leher jatuh bawah curam...tpi dier sanggup hadapi semua tuh demi mencapai impian..agak ekstrim..sile jgn tiru..
so tepuk dada tanya hati....sejauh mana kita sanggup berkorban demi merealisasikan impian mustahil yg kita hanya mampu mimpi je dan semata nk buktikan kt org sekeliling yg korg senanya bukan se-noob yg derg sangka? sejauh mana kita sanggup berusaha dari terus berangan dan tenggelam dlm impian dan angan angan yg kita lgi senang cipta dari buat?
 what would you do...gain success but lost a lot thru it? 
will you keep going..if part of you is missing?



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?