...org dalam

Jul 17, 2012

- dr.marshall -

heyaaaa...

entry neh aku nk citer la pasal lecture aku sorg neh...ekceli bekas lecture aku yg tgh tenat..bukan tenat sbb tgk kerenah student dier tpi tenat sbb sakit teruk...so entry kali neh agak suam suam kuku...kalo anda ase anda nk gelak kaw kaw g la puchong mkn beger kaw kaw pestu tgk 9gag....kalo anda ase anda prihatin sile teruskan...

so tdi kiterg bertiga *mcm biase* menemui sinar kegigihan g la lawat mr.marshall kiterg tuh...asenye agak terlebeh gigih sbb mmg dh lame gile xjumpe mr.marshall..even pon kiterg tataw katner exact umah dier dan hanya berpandukan alamat yg miss lina kasi n seorg gprs yg mamai mengantuk sbb gigih keje..
so carik nyer carik kiterg pon jumpe la umah mr .mohan...dri jauh je dah tawu suasana yg suram disekitar kawasan perumahan dier sbb mase tuh mendung nk ujan..owwh effect nk sendu jugak..ekceli berita neh kiterg bru tawu dari si azwati *kne mention sbb nk kasi kredit* sbb dier ade la senior kiterg yg prektikal kat HTAR klang ckp dr.marshall dah masuk ICU..so memang tenat letuuu..and sekarang kat rumah dh sbb dokter dh discharge beliau..so pepaham yeah
dr.marshall paling last kiterg lepak ngan dier mase nk buat aktiviti kolej tuh bile dier offer nk kasi sponser ntok debat n mse tuh dier ceria sgt..eksaited kate org..rupenye tuh la kali terakhir kiterg tgk dier tersenyum lebar ngan gaya hero hindustan...sbb tdi mase dtg umah dier hnya ingat kiterg dari mane je tpi name mmg dh lupe gile sdgkn dulu muke muke neh la suke buat hal dlm class dier..
skrg dier mnghidap kanser perut..pestu buah pinggang dah rosak terus sampaikan dier kene ulang alik ke HTAR semata nk buat dialisis 3 kali seminggu...mse kiterg dtg tuh dier dijage oleh adik pompuan dier..sebak jugak tgk cemane ikatan kekeluargaan kukuh sesame derg...siap akak tu offer air minom lgi tpi dsebabkn air mata kucing buna restoren tdi still begelumang dlm perut, so kiterg tolak cara baek...
sekarang mr.marshall dh sangat kurus...hampir kiterg x cam dier sbb jauuh sgt beze mase dier mengajar dlu..kemahen ngan senyum lebar kalo tanye soklan AnP dier..aku sekali imbas mcm tgk arwah atok plak..beliau meninggal sbb kanser peparu...xmampu aku nk tgk mate mr.marshall sbb ade baby comel kt umah tuh..cam seronok plak dier tgk kiterg dtg..
aku bangga pernah belajar bawah mr.marshall...walupon dedulu rata rata student ramai xsuke dier sbb bagi esaiment melambak..melukis sana sini..pestu oral lagi..oral AnP tu..mane tak terkesima kejab...tpi atas usaha gigih dier tuh la kiterg bley skor AnP tawu...mase tuh rata rata dapat A...gile kagum..skrg tgk derg neh siap repeat lagi paper..aku mampu ckp je korg rugi xbelajar bwh cengkaman mr.marshall..

p/s : AnP adalah anatomy and psychology

tpi itula..bende dh lepas..hanya boleh dikenang je segala memori dier mengajar dulu...skrg dier dlm keadaan yg sgt tenat..sesape yg teringin nk lawat tuh sile la lawat..selagi dier boleh tgk korg...mintak maap ke sbb dlu byk buat dier tension...
okai..sampai sini saje...aku nk tido..esok class awal pagi...best kan jadual class aku..babai



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?