...org dalam

Aug 7, 2012

- ketupat goreng -

heyaaaa

sedar xsedar minggu neh dh start maen lagu raya la plak...lucu tgk macik macik melopong shopping raya dihiasi indah memori lgu raya...aku besyukur sgt la stakat neh blom dgr lgi lagu dendang perantau...kalo x memang aku dh tonyoh speaker yg dok hambur lgu tuh...I is taching okai..lagu to memukau air mata sgt..naseb la engkaw merantau ye..

so sekarang memang mood nak raye..bgi aku mood tuh memuncak la kalo kt umah t..ngan muke ketat kne pakse tolong kt dapur buat kek sehari suntuk sampai leper bontot..kang xtolong kene tazkirah last last kne tolong jugak..atleast boleh pomot kat org "neh aku buat la giler..." so terserlah la aku anak yg menolong sbb risau kene tazkirah..lame xkene ni so mungkin banyak idea mak aku nk tazkirah

okai..ekceli bukan nk ckp pasal raye pon..lambat lagila...so based on tajuk entry..aku nk tunjuk la ape aku mkn ntok berbuka arineh...berbuka la sangat..muahaha...alhamdulillah dpt rezeki katenye..penat import dri terengganu..kalah sata pacik murah meriah kt bazar...

tadaaaa...neh la aku dpt..sebaik si azwati neh bawak..sbb aritu dh kate nk kasi..kalo mungkir tdi memang aku gilis dier ngan ayam golek kt tgh bazaar tuh...so dh dpt tuh aku perasan la ketupat dier tuh frozen..tpi dh dimasak..aku biase ketupat kne mkn pepanas..bru setim

so dier ckp la suh goreng..aku tapenah plak dgr org goreng ketupat...walhal nenek suke buat kalo raye...kelupis namenye..lebih kurang same rasa tpi yg aku buat neh beminyak lebih sbb xreti nk goreng cemane..garing sampai rangup or sekadar nk tayang muke kt dapur n panaskn gune minyak..
so aku try..siap gigih beli rendang daging lgi sbb kne la ikut petua org yg kasi ketupat..kang murka xpepasal cirit birit..eh hahaha..so dh siap goreng segala aku try la mkn..sedap la jugak wlupon beminyak sgt n aku mmg terasa sedih sekejap sbb bru aku hargai perassan rindu nk mkn ketupat nenek aku buat mase raya..
justeru..target awal pagi raya is menggeledah umah nenek cari ketupat...sile bawak beg bersama anda sbb pasti lumayan buffet lauk raya umah nenek..tu la nenek aku...kalo raya mmg macam macam dier nk buat..lupe diri kalo tgk segala yg terhidang...so sebagai cucu dari kelab taat so memang muke ni la menjengah umah pepagi tanye "nek..nak mkn"

okai tuh saje...saje buat entry nk lepas rindu merepek dlm behlog sekangkang kucing neh..apepon selamat berpuasa....tinggal bape minggu je lagi...malaysia boleh~lah!



...sekian mekaseh, yg original

3 org ngereco:

bukankosong said...

kalau yg kelantan punyer manis

makan mcm tu je tanpa serunding atau kuah kacang

anak cik talip said...

hooo..aah..kiterg plak masin sket..tpi kalo nk makan cecah gula takpon susu pekat...selera memasing...tpi boleh mencuba..haha

Asilah Zainudin said...

ok, dah boleh ngereco..lagi..hihihihi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?