...org dalam

Apr 20, 2012

= makan di marche =

heyaaa...

aritu kan...*bile ntah hahaha*...aku ngan cik yad *geng kaki jalan2 carik mkn*jenjalan la cecuti memate kat curve..bapak lame xdtg situ...

so apelagi..mcm xcukup tanah la nk pepusing...meriah jugak curve neh...aritu le..

so mase pusing2 tu teserampka la ngan kedai neh..bukan ape..aka jage pintu tuh peramah kemaen...actually dier bkan jage pintu..dier tukang greet org dtg..bagi stamp card n tunjuk seat...

dn lepas tu si yad neh plak ckp..."owh..lame xmkn besar"...terus le kiterg masuk kedai tuh...seriusly memang ohsem..

btw..mse enter tu..korg leh tgk kt tepi pintu ade warning...rule la kirenye...pling kelas warning dier adalah

"taleh amek gambo"


penah kaw tgk restorant cemtu? *geleng2 pale sambil sapu minyak yuu yii chap limau*


punyela plek rule restorant neh..tpi ttp nk tunjuk degil siap tayang lagi dslr *bukan hak milik aku* depan derg hahaha..

owh btw...kalo korg masuk derg akan bagi satu card..name dier "marche quest card"...fungsi dier kalo korg order *korg kene g stall sendrik n tunggu makanan siap* t ade la card tu dichop oleh stall terbabet..
tu card dier..siap t&c lagi
so byk choice la dlm tu..semua ala2 omputeh *tang negara mana tataw hahaha*

so apelagi..trus la kuar nafsu buas tgk makanan kt dlm tuh...ntok appetizer *jadah ni? hahaha* trus amek cheese cake...*tu dessert la kn? dulik*
tempting walupon simple
pestu air amek yg strawberry nyer..tpi ade campur soda..n derg xtaruk ais taw..derg sejukkan dgn taruk gelas tu dlm ais...kelass
air stoberi ini lupe plak nk tnye resipi
si yad neh plak amek mushroom soup...ok sumpah pekat n ase mcm anda ditabur2 dgn cendawan dimuka...
khusyuk makan
then amek plak pasta n yad amek ayam siap ade mash potato....roasted kalo xsilap..n derg neh ade signature ntok setiap hari..so korg leh try suggestion derg...
ayam roasted...boleh la tahan
pasta tu sepinggan rm 25 cemtu kot
ok..shredded cheese tu topup sendrik ngan ase tamak haloba

n paling best..spageti tu in-house okeh...sungguh2 aku dok layan derg buat spageti kt tepi tuh..ha..depan2 korg derng pintal2 semua...ke aku yg termasuk ke dapur sbb tu bley tgk mcm2 hahaha

actually neh pon snap curi2 nye pic...sbb tgk pelancung kt sebalh sonok camwhore kn..so kiterg pon amek la gambo..tadela kne halau bagai kn kalo langgar rule cemtu..

btw..design kedai dier cantek la...agak romantik n best kalo nk mkn2 sambil mengumpat..oh indahnya...

btw toilet dier ohsem...
keadaan dlm marche...ade lembu ijau
muke kenyang...hahaha
ok..dah puas snap sana sini *banyaaaak la sangat hahaha* kiterang pon balek...

kalo masuk ikut pintu depan..kuar dri pintu blakang...n kt situ la korg serahkan stamp card tdi tuh...


perut nipis lagi...hahaha
okai..tu je...saje nak kabo kesah di marche neh...kedai dier best...dtg la..nak deting takpe..jgn bawak budak2 kecik je..sbb tkut t derg cultural shock n terkinja2 mcm xpenah tgk org...

have fun :D



...sekian mekaseh, yg original

1 org ngereco:

iampopo said...

bila laa dpt pergi sini :D
mihmihmih...
sesuai ek kalo nk date2?
best2

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?