...org dalam

Apr 19, 2012

= jenjalan part 1 =

heyaaaa.....

arituuu...maksudnye taun lepas...bulan seploh cemtu...mls nk taruk tarikh bebetoi sbb tanak buat kontroversi hahahaha...katenye!

aaaa sambung ayat~ aku jenjalan le kt penang...sj nk tgk negeri org..ye la...slalu kuar je dlm tv sbb nk buat jambatan baru kn..untungla org penang...sarawak bile lagi nk buat jambatan? sian plak tgk ferry asek hanyut dlm arus kemodenan *waah - ckp gaya menteri*

the rest of the story? kite story telling ngan pic yeah...harap maklum..
ini aku..taun lepas..peliknye haha

neh tiket bas...mase tu baalek mlm sbb senang tido n sejuk...nk tgk view jambatan pulau pinang yg pehmes tu pon santek
mase tunggu bas..camwhore saje
since kepenatan...xsempat cam shot sane sini..neh roti banjir..pedas! x abes
keesokannya trus g bukit bendera...tpi tabest sgt sbb derg tgk renobet..uhuuu

neh entry dier...xingat la masuk bape byr..
dlm tu adela mcm mini muzium..display sket ttg sejarah bukit bendera
n nek tren..yeahuuu
 tren tu sungguh2 lajuu...mcm xsempat nk tgk kiri kana..maklum la bru naek kn...harusla eksaited kejab~
dh sampai kt atas!
replika tren lame...
 n dekat atas tu adela food court...tu pon tersembunyi sket sbb derg tgh bizi renobet kan..n situ ade gak jual cedermata dan hati...banyak duit bole la beli *ikut irama pantun ye*
abc yg sedap...
 btw...kat atas tu ade gak banglo lame yg derang jadikan hotel...adela byk tmpt best boleh besiar2 sambel pegang tangan..ok awak rementik..mampuleeee..
depan kuil...tepi kuil neh ade lembaaaaaah
meriam...replika or betul2 nye?
neh bangunan tataw...n taleh masuk...
neh la hotel tdi tu...kalo mampu boleh la masuk buat baby..eh!
neh stage tmpt org amek pic ngan ula...kampung aku ular tu dibunuh2...untung ula kt sini hihihi
mase neh tghari...tpi kt ats neh redup n sejuk..


 pestu pegi lak singgah jap tepi jalan *seriusly xingat* nk mkn katenye...lucu plak teringat gelagat macik jge kedai tu asek panggil name anak dier fullname kuat2 sampai budak tuh malu2 hahaha..
 mlmnye plak g depan queensbay mall sbb nk mkn jagung bakar! sedaaaap!
neh xingat ktner...mybe ares jual pasembor kot...ape..padang kota ke ape ntah haha
tadaaaaa.... *lap air liur*
 pestu g mandi manda...eh jenjalan je tgk pantai haha.. *tkut sunburn*
lalu je senanye
kebun derian...eh durian
sape tawu neh ape? mcm grand kn? mampu?
yg neh ditutup sbb kencing tikus
dah sampai...pantai telok bahang
restorant n jungle ektivity...kot
bru tgk air laut hahaha...

cantek kan? subhanallah~ *ustat pilihan la sangat*
datang jejauh nk basuh kaki semata~
 then g the next beach...miami bay *sumpah name dier kelass*
 tpi pantai neh crowded sket pestu kecik je tmptnye berbanding pantai telok bahang...kalo nk dtg ngedate sampel menyumpit burung merpati bolehla...

takpon mengusha life guard yg bertugas *pitam celah batu*
peringatan tu...bace...
singgah 2 pantai..tpi still kering...gunela Downy

dh puas tgk org dedah2 tepi pantai...singgah plak mkn PASEMBO...
 pasembor neh mcm rojak..cume mahal sket le..n korg bley pick nk mkn ape..t dier kasi potong n serve ngan kuah..sedap gak..sbb bru first rasekn...n mkn plak kene tepi laut...aiseeeeh...

pestu g pasar malam...aku memang hantu pasar malam..best...sbb boleh mkn apeje..hahaha

 pestu..mase nk balek tu...gla tempat org jual jeruk...
boleh rase sikit..siap boleh beli campur2
 then..cukupla hari lawatan ke pulau pinang..pihak yg terlibat aku ucapkan ribuan terima kasih...

 p/s : cerita ni banyak sgt cencored...sedih mengarang citer camneh



...sekian mekaseh, yg original

2 org ngereco:

iampopo said...

dimana gambar peberet :D xletak >.<

ehem2..byk sgt censored?
buuuuuyahhhhhhhhh

anak cik talip said...

hahahahahahahahahaha...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?