...org dalam

Nov 29, 2012

- cakap kecil kecilan -

heyaaaaa

phew...semalam xsempat nk tempek yuhtube neh sbb sibuk nk wat entry xsemengah pasal OT tuh so kene jugak menempek #repwed arineh....n semalam pon sibuk study katenye sbb dikhabarkn ari neh ade assessment...sudahnya mood semua lari bila tade plak patient yg memenuhi kriteria kami yg memang kritis dlm mencari bahan assessment, dtg serah diri nak buat spine xray..walhal biasa kemahen derg berduyun2 mcm semut...praktikal kali neh kene cover spine ngan pelvis je..laen dh buat mase prektikal kt htar dulu.... so arineh plak dpt byk bebudak xray tgn kaki sbb jatuh...best jugak layan borak ngan derg neh..nakal tpi comel dan ceria..macam aku dulu dulu *rainbow puke*
pestuh dpt plak kes cervical spine tdi  tpi trauma..mmg tak la kan..hengat kiterg neh mampu nk peform buat assessment kalo dpt trauma patient? susah woo...siap ngan cervical collar lgi..ngan darah lgi..ngan patient nya fresh2 baru dtg dri eksiden...pestuh mamai lagi...kiterg dh bet nk pakai patient kuros je kalo nk buat assessment...senang nk tgk tulang temulang ntok mngelakkan cut off segala..markah woo..tpi ternyata tade org kuros tdi....hampa kejap..balance tinggal 6 hari sebelom last day..sebaik cik katty sentiasa x bz minggu depan...

okai..berbalik ke vid yuhtube arineh...meh la layan lagu neh..aku suke plak dgr tpi tu la..kalo tgk bebetul vid ngan lirik dia..ada something la maksud grup neh nak sampaikn..setiap lgu derg pon cmtuh..tpi yg neh lgi catchy kot...n vid dier pon ohseeeem..jelly jelly..apepon layan la dulu..
hahaha anda mindblown? mcm comel plak mamat 5 ekor tu belari2...mcm teletubis...tpi still ada story yg tersirat dri mana2 drama melayu shahdu air mata duyung sekarang ni...masterpiece...tpi tu pendapat aku..pendapat korg tempek la kt komen box itu...aku tempek je ape aku suka dgr...xsuka g makan doyan sana...jgn tercekik sudah
apepon dh lewat mlm ni...esok nak masuk CT plak..kalo aku rajen t aku ceciter plak adventure aku kt situ...maklumla akukn budak baik baru nk belajart..kalo salah tolong tunjukkan..tpi susah nk bercamwhore situh t sbb dokter ramai..termasuk dokter kuros tinggi dahi licin yg menjadi dambaan classmate aku..apeda derg neh...sexcited plak tgk dokter tuh...walhal brader PPK lagi mengaum dari segi rupa..eh eh hahaha..
babai semorg...... Z_Z



...sekian mekaseh, yg original

Nov 28, 2012

= bukan kisah PPK penyayang =

heyaaa....

weeee...rajen kn? rajen kan hapdet behlog...sile jgn puji...apepon..mmg la..sini je nk lepas geram penat prektikal...neh pon asek nk dmm je kalo mlm sbb asek ujan je pepetang..haish..kalo la diam kt...kt errr jap..bumi mana xditimpa hujan? ok fine..hujan itu rejeki...alhamdulillah..hachooo..

apepon neh plak sambung kisah dari semalam...hari ke dua menempek bwk muka tamalu g naek OT muahahaha...
asalnya aku ingat tade kes sbb mase borak ngan akak Devi confident ayu je beliau ckp "hah...arineh huntongla kaw tade kes OT...kalo x mesti dh mati beku mcm semalam..." ok dialog tu ditokok tambah..jgn caye okai..akak Devi menjaga bahasa orgnya...so aku girang gumbira kejap gulik2 bawak table bucky sambil sambil bersemangat waja nk kumpul kes dan sauk kes...sneaker bekal pon siap kne pow ngan sahabat2 yg sah2 kaki pow...ye la..tade OT tayah la bawak bekal lagi kn...

tpi ternyata semua itu dusta pabila tetibeeeeh ade patient gatal nk pasang plating aritu jugak..so kene seru naik ke tingkat empat ituuuuu...sebaik satu kes je...
kali neh plak aku naek ngan akak2 laen plak..aku konpius jap nama mereka sbb hampir sama..t la aku inpom yeah..pulak...apepon kiterg bertiga kali neh..terasa ramai...apepon aku terus je g bilik juruxray..yg best kat serdang neh derg siap ada bilik khas ntok juru xray..walupon bilik tu xsemewah siap katil berbintang2 takpon ada pantry sendrik...cukup la ada kosi panjang yg boleh diromen kalo penat kat OT..so mari bersyukur...dh tu depan pantry yg spernah kosong tuh..aku pon segan walaupon nk lalu ok...adeje org makan2 dlm tu..kenduri arwah kot..hmm
kali neh kiterg port baek kat bilik 5...kat situ ade la dokter laen plak..muda lgitu..ngan dokter cina semalam...tpi smlm beliau observe je..kali neh join plak buat plating kt radius..surely kali neh agak makan masa...sbb mcm rumit siap kuar segala tool box..aku tgk je dri jauh sbb tkut kang terpegang benda sterile tuh sume...nk amek pic neh pon curik2 taw..dh mcm kucing nk curi mkn whiskers...awww rindu kucing..
 *berdedikasi bekerja berpasukan...pergh*
 haaa...meriah kn? aku jugak mabuk dgr playlist derg lagu yg sama..bruno mars lagik...kiterg plak jdi tukang shoot je...kne ikut arahan dokter..kne tekan butang setiap kali dokter ckp "shooooot"...tu je la..pestuh layankn aje dokter tuh nak cemane image dia...nk senget la..nk lateral la..nak AP la..nk tebalik la...nk pusing sini la..
*akak2 radiographer in action*
 *neh plak C-arm in action*
so mase ngah tunggu dokter tu tekorek2 kat tgn patient...aku dok soal la akak tuh since dh mcm otai kan..dokter pon dgr je ckp dia..contohnya plating tuh ada harga dia..ikut kuality mana yg patient nak..pestuh kalo plating ke skru ke..kne cabut after several years..sbb xbgus kot besi dlm tulang..tkut t dh elok sembuh retak plak sbb hentakan...pestuh kalo image kat monitor gelap kne naikkan kvp value..sbb kat c-arm neh tebalik ngan general xray...c-arm besi ngan tulang jdi gelap..kalo general besi nampak putih...
 *equipment nak buat plating ngan tension bend wire*
so kalo buat TKR ke..ILN ke..nak pasang illiazarof ke...memag seronok la tgk dokter2 neh macam mekanik..betukang segala..ketuk sana sini..drill itu ini..tpi derg ditolong oleh scrub nurse jugak...tdi ade plak brader scrub nurse tegur aku..siap memaklumkan yg aku neh kurus..terkedu aku disebalik lead gown...rupanya geng derg yg buat petisyen agar elaun kiterg dinaikkan...so kiterg yg merasa..mekasih seniaor KSKB...pestuh lead gown kene haijek ngan dokter yg xsemengah plak..merasa thyroid aku terbakar tdi..
pas abes kes kiterg terus turun..total hour 3 jam aku berdiri..lenguh siap letup2 dh lutut...tpi xsesejuk semalam sbb aku curik2 pakai stokin haha..sebaik crocs yg ada nama AYOB tu fit..kalo x mesti kantoi aku pkai stokin..mau kne hukum pancung berdiri kalo kantoi nih...xsanggup aku tgk jari kaki masuk dlm kaki..korg tataw cuba bayangkan aje...kang aku demo semua pitam masuk ICU...

okai semua..tuh je ntok arineh...t sambung lagi...apepon jaga diri lah ye..bawak kenderaan elok2 hatta anda naik LRT..tu kne jaga bontot tkut wallet plak kene raba..babai...



...sekian mekaseh, yg original

Nov 27, 2012

= bukan kisah surgeon =

heyaaaa....

weee..sedar xsedar dh masuk minggu ke4 kt serdang itu...xterasa saat2 yg berlalu sbb memasing sangat rajin, tegas dan berdedikasi dlm menyauk kes kes org lain...terutama si din..haaa...sekali hadap monitor abes kes org disauk secara pukal walhal xbuat...din..t aku tumpang copy muahahaha

so kalo ikut jadual..kiterg secara rotating akan masuk setiap bilik kt dept x-ray termasuk bilik DIRTY LINEN atas tugas extra sebagai PPK x rasmi xterlantik dept xray buat sementara waktu..kami ni (bukan kamini jayaselan) baik budaknya..kami amat mengasihani PPK terlantik dan bergaji itu dalam membiarkan beliau untuk menjaga kaunter pendaftaran sbb kiterg mana reti buat keje register..kami kasar org *tunjuk urat leher*
so arineh turn aku plak naek OT a.k.a operation theatre...tertempek kat tingkat 4 dan aku plak kne amek lif yg jauh sbb tade access card kalo naek/turun sorg2...tpi sebaik akak Devi yg anggun menawan tpi selalu kecoh kecoh sbb lupa, angkut aku sekali sauk naek ngan dia..siap tunjuk mana tempat tukar bju scrub yg kaler biru iteeew ngan bilik juru xray sekali...mekaseh kak Devi oi...n tugas kiterg nek OT hanyala handle C-arm n shoot xray ntok dokter dokter semua...
*dari tingkat 4...siap ada taman ats bumbung okai...deco deco kejab*
pestuh trus la kiterg berlari manja manja kat hallway sbb dh kne call suh ke bilik 8...ade buat kypo pgi tdih..tu macam masukkan simen cair kt tulang blakang sbb kt situ ada ruang kosong..cmtu la kot..aku dtg lenggang kangkung tgk je..mase masuk tuh bilik OT lagi besar dri HTAR...dokter sume pon elok2 dan baik hati..tade marah marah..tpi sumpah la lead gown dia berat nak mampus..kalo sejam pakai ni mmg haus sternoclavicular joint aku...
pestuh diselangi ngan kes pasang k-wire kat brader cina neh...tgn beliau kne stamp mesin pestuh ibu jari je selamat...horor jgn ckp la..aku xtahan bau hanyir je...ngan jarum..mase derg cocok2 tuh aku plak huyung hayang...perrrgh..kalo aku kne cocok tuh mmg mengaum la kt satu floor...sian brader tuh...sebaik dia di alam maya...4 jari dia dh terpisah..tpi derg sambung melalui tulang guna k-wire...its drilling time!
*neh la C-arm...mesin xray yg kecik n hanya ada kat OT*
setiap selang kes..bolehla lelap mata jap..mmg xtahan ngan suasana sejuk tahap boleh bunuh beruang kutub...aku tgk jari kaki pon dah masuk dlm kaki *ok lawak medik sgt..pui*...ne pening tdi turun sbb sejuk ngan lapar...mls nk turun mkn mase lunch break sbb kne jalan jauh...laen la kalo ade nurse hantarkn gune wheelchair mmg aku berbunga hati sbb mls nk berjalan...
*hanya mampu tgk dari jauh sbb jarum byk sgt kat situ*
pestuh ptg tuh just kes inject steroid kt tulang belakang...sbb dgr kata derg rasa sakit n taleh jalan..tpi kes neh kejap je...tpi buat prosedur neh mase patient ngah jaga okai..ada yg sampai mintak urut pala sbb gatal..ok tu tade kaitan..aku senyum je tgk dokter muda tuuu..berbakat jugak dia mengurut...so tepat 4stengah semua setel so aku ngan akak Devi merangkak turun bawah trus berpiknik kat cafe...makan besar la...apa lagi...ok..what a day...

so esok kne naek OT lagik..aku ada masa dua hari je join OT..pestuh masuk general balik..g belek2 patient pas eksiden..macik2 sakit lutut..takpon macik POWPOW dari ward..pergh..tpi enjoy jugak la kot..apepon kene ihklas dan redha bak kata din..dan dan je...

apepon..neh la ntok first day kat OT...tkut jugak nk naek OT t kne suh buat homework mcm kat HTAR dulu..tu mase zaman rejim..ade homework bagai hahaha...okai...neh saje je merepek sbb ase nk dmam since OT neh sejuk sgt..esok naek lagi haih...harus try main salji kalo ada..
*misai hanyala hiasan semata mata di mulut*

babai semua...bwk kete moto leklok...jgn nakal nakal dlm kereta di lebuh raya (:



...sekian mekaseh, yg original

Nov 24, 2012

- miss me not -

heyaaaa

phew...kinda ease sunny-shiny-sunday hahaha...so bolehla merepek kt sini kn...selain dri tegolek2 kt tilammcm org cacat...ye la...behlog neh mmg tmpt aku merepek pon...tmpat mencurah idea ketika dlm toilet takpon masa termenung...neh bukan behlog pasal hapdet artis...bukan pasal isu dunia...dan bukan pasal behlog pemes yg mengampu ahli politik takpon behlog pasal apdet2 semasa...tpi hanyala pasal aku yg ntah hapa hapa kt sini...*cengkerik bersahutan*

yeah...semua org ada cara ekspresi diri..ada yg menyanyi pestu buat lagu..then buat duit sbb lagu pasal dier clash sedeh nak meninggal sekaligus naik top chart..ade yg reti melukis then jadi art person pestuh bosan melukis trus pemes buat parody mubi tayang kt yuhtube...then ulang buat lawak sama yg xlawak...takpon ade yg meroyan kt tuiter pestuh sumpah seranah bapak sndri trus dpt polower 2 riban dlm masa seploh jam..ok ekspresi diri tujuan asal nk mendapatkn perhatian dgn cara yg mnyenangkn...*angguk anggguk*

so ney la aku buat...aku merepek je kt sini..ade byk sbb nape aku berbehlog..since aku xsuke artis so tade sgt la korg tgk pasal artis mesia masuk kat behlog ni maksud aku gossip derg..please la people..artis tuh ntah hape2 gosip je melata..kalo reti belakon takpela...somehow xsedar ke yg mengagungkn retis tu dh boleh kira macam menduakan tuhan? menguchap anakku menguchaaaap*urut urut dada*

ada org ckp buat behlog neh kalo nak ramai viewer kne bagi ape derg nk baca..so tu la ramai behloger tempek pasal retis...and its all bout retis again...so mcm lebih nk bercerita pasal org yg korg xkenal...silap2 mnyebar fitnah..tu bagi aku la..mungkin derg ada alasan lgi kukuh knape nk berbehlog padal retis...well..kne admit jugak..lain org lain citarasa...but screw that..somehow terpikir gak..neh behlog aku..watpe nk cerita pasal org lain? knape nk ikut apa viewer nak? ni RUANG AKU...so aku boleh taip ape je yg pasti kalo korg xsuke korg boleh pejam mata dan korek hidung dlm dlm ok? deal? haha

sbb tu la aku lebih suka bercerita pasal apa2 merepek yg berlaku..bukan sbb aku tade keje lain tpi mcm behlog neh dh personal sejak aku delete fb..phew xsangka dh lama memupuskn fb official tu dan tade la nk tumor otak baca drama2 hadek-hadek gigih mencari popularity kt situh haha...FTW aku nk layan kn? so kt sini la aku tempek secebis dari memory aku...yg aku bakal lupa seploh tahun dari sekarang..kalo anda dijamin ada memori yg hebat mcm kwn aku yg teror main chess..terror ke? mcm tade life je? hihi

adeje behloger tkut org xdtg jenguh behlog derg..justeru rating turun sekaligus nuffnang xkasi check...so? aku lagi suka kalo behlog neh tade org baca..lagi senang aku nk tulis apa2 tanpa takut ada boundary...sbb tu la sesetengah behlog yg berkisarkn kisah hidup derg prefer jadi anonymous dgn kekdah descreet siap bertopeng sembunyik kat kain batik segala...tpi bgi aku bukan kisah hidup kalo kita xkenal siapa yg jdi tukang karut kisah itu kn? tpi yet still ade je yg prefer mcmtu...cuma harus ada sedikit tokok tambh supaya cerita lagi aummmm dan menyelerakan...adabii *tetibeh*

kekadang tuh kalo rajen aku buat tuto yg pepelik tpi seriously aku suka buat tuto memasak...walhal aku tadela degree dlm kulinary art segala aprove dri segala chef2 handal-mandal dan montel dri seluruh benua tpi aku suka cook sesuatu yg pelik dan seriously mohon maaf kat sesape yg penah rasa sbb aku bet rasa di pelik haha...so pasneh kene belajar la yeah..t senang kalo duk sama weeee

so mungkin ni jwpan aku kalo org tnya behlog ko pasal apa...ya...ni la kisah hdup aku..yg digarap dri setiap detik yg sunyi dan diadaptasi dari minda yg letih mencari makna aku dilahirkan...sepanjang pencarian tuh ni la aku taburkan kisah kisah bodoh dan dongen dan fairytale yg aku buat...well aku bukan nabi..so do korg..so shut up and read..xpaham sila email dan aku direct je ke spam....mnyemak...wahahaha

apepon entry neh just nak tempek pic ni je...nampak sgt mnyimpang dri tajuk weeee....

babai....



...sekian mekaseh, yg original

= serdang dan 3 minggu =

heyaaa...

arineh nk story-mowry sket pasal musim prektikal ntok sem5 diploma pengimejan *sampai sekarang aku stress nk tawu sapa buat nama cenggini?*...so kiterg sbgai sudent tahun akhir *wah* dgn gigih dan confident nya merajin kan diri demi nk menghabeskan musim prektikal n sekaligus grad...grad katekaw..still tatau ade x majlis grad itewww T^T
apepon dah 3 minggu dah kat Hospital Serdang...yeah..mmg best jugak kt serdang compare ngan spital laen based n komen classmate yg lain yg rata2 mesti nk begaduh je ngan radiographer kt sana...haih..mmg musim emo ke acane kalo prektikal? aku belom dgr cerita kt HTAR lagi tpi aku sure mesti byk cerita seronok dan itu mengujakan awuuum awuuum..selain dari kisah sunday-couple..ini official okai..so lets it begin

serdang neh best...selain cafe nya yg pehmes ngan coleslow kegemaran Din..pestu ngan bolognese yg mahal mcm nk meninggal pestu lori macik goreng2 ngan dokter bunoh-bunohan...so agak meriah la spital tuh tambah2 lagi ngan kehadiran 5 insan kudus yg innesen jauh dikirim dari kelana jaya ntok spend time 5 minggu kat situ...ok dalaman je inesen..so jgn mudah tertipu hahaha

terasa diterima la bila first day jumpa tuan haji as in sebagai ketua department tuh so siap ade sikit briefing n beliau ada gak tanya pasal biodata katenye..memacam la soklan personal kuar..nampak sgt tuan haji ni menghargai org kt sekeliling dia...berapa kali aku kene sembur sbb xingat adik beradik umo berapa..nampak sgt lame xbalik rumah..phew...staff2 kat sane pon happening baik peramah dan sopan santun penyayang dan berbudi bahasa *ok cukup* tpi mmg xdinafikan ade sekor dua je yg mcm kerek..ok tersangat normal la kn..sbgai org baru kiterg is redah saja..bukan redha ye..

kekadang kalo pepagi masuk awl tuh selalu la kiterg take over keje PPK..eh bukan take over...mmg buat keje derg..ken punggah segala kain ngan hospotal gown yg dh dipakai tuh hantar ke bilik untility kotor then amek yg baru letak kt setiap bilik..dh jdi mcm rutin sampai PPK dah boleh berehat sbb kiterg sgt menggemari keje neh walupon xde diajar kt kolej..so maapkn kiterg la kalo kekok sgt nk angkat kain baju semua...dh mcm bibik lenggang2 bawak bakul penuh baju bat cuci kat sungai...suke suke
serdang neh canggih..semua sistem tade dh guna film as in semua pakai sistem plat *DR*...bahasa senang nye suma gune computer..shoot xray dan baaaam! image trus leh view..so tade la lambat sgt kalo nk tgk image..kalo spital yg pakai sistem film tu mmg jenuh dagu la tunggu film processing...so kiterg kira dpt buat kes dgn cepat dan lincah sekaligus agak kurg penat selain nk angkat film case yg mmg sah2 berat makin2 yg 14x17 iteee...sumpah wrist aku lenguh..ye la..kite mane buat keje kasar kasar cenggini..medi mahal okai hahaha fuuuuu
kalo yg DDR *salah satu bilik xray* lgi canggih..mesin semua control pakai remote...kiterg yg baru tgk neh mmg agak sakai since kiterg study gune mesin xray zaman peperangan raja raja dizaman silam dulu..koman dan table bucky pon slalu rosak...slalu stuck dan mnyebabkn assessment fail...pestuh yg paling sonok tuh ade satu bilik khas ntok buat chest je...vertix bucky tuh boleh ejas up down then xray tube akan ikut skali atas or bawah..ok sgt jimat masa dan sanggih manggih..boleh kata futuristikla katenye
xdilupa jugak sistem intercom yg selalu kiterang main dikala kebosanan naik ke kepala...terasa jdik deejay RTM walupon seko2 sore mcm buaya...mesti puas staff kt situ tgk kerenah merepek kiterg..kolej tade semua benda nih okai hahaha...so kite layan selagi ada...
selain duk kt general adeje bilik examination laen..mcm CT scan, Ultrasound, MRI, Floro,Mammo dan ade lgi yg aku blom discover..maklum la mls berjalan sbb spend byk masa kt general n kumpul kes..aritu aku ikut jadual kt MRI tpi eskep sbb ase tade function masuk dlm tuh since ramai plak nokter nokter dri cyberjaya dtg menempek reramai situ...emosi kejap aku..terasa rendah diri *sigh*
kalo bab patient plak mmg sadis sampai stress..sedih jugak tgk org sakit..memakin yg freshly eksiden tuh..ngan segala mcm bau..kne la tebalkn hidung sikit..kalo diabetis je aku xtahan..aritu dh mengelupur nk muntah...mohon maaf awal2...agaknye sekotak mask boleh abes sehari sbb kiterg je haha..ade mcm2 kisah ngan patient..ngan auntie Torres tuh, macik sadis, macik resah, pacik ketakutan dan macam2 lagi...
neh plak marker aku...bak kata lect aku marker neh macam identification seorg radiographer..sape yg kretip derg akan potong lead tuh jadi R dan L ikut suka derg..t kuar kt film org tawu la sapa yg buat exam tu based on R atau L yg ada kt film tuh...kiterg neh bli je marker neh..so mmg semua nampak sama..so aku tukar la ribbon dier sbb mcm xbest...n bgi aku kalo buat sndri lgi bermakna n lgi kita jaga bende tuh..ingt senang ke nk jahit hah? hahaha

aaah...btw ade kakar radiographer sorg nk bli aritu...aku ade satu ni je kak..nak bagi marker akak aku jahitkn yg baru..wah...bisnes
kekadang aku naek wad jugak..buat mobile xray..neh best sket sbb boleh jenjalan tpi syarat kene sorong mesin mobile xray yg tersengguk2 ngan berat tuh..sebaik auto..tolak sket dh boleh gerak sndri..so mmg masuk mcm2 wad..dari baby sampai la ICU...kne amek xray derg sbb derg taleh nk turun ke dept...so kalo buat tuh yg segannye kalo part nk kene bgi signal nk shoot xray tuh..."xray shoooootinggg!"..kne sebut kuat dan lantang..pestu ramai la akak2 nurse duyun2 lari2 berlindung blakang kite yg bawak lead gown tuh..comel kn? hahaha
okai..arituh kne tegur ngan akak sorg neh..nama dirahsiakan t dier pehmes sgt sbb kne pomot haha..so dia tanya kvp mAs igt x?..aku jwb x sbb kalo paki sistem computer mmg tak penting sgt sbb bende tuh mempengaruhi contrast ngan density image yg boleh diedit kat com..so aku mmg xpentingkn benda tuh..aku lebih consentrate cmne nk amek image yg cun center ray dia..kalo center ray lari mmg ter"cut" la part yg korg nk...dokter pon cerewet makin org2 ortho..derg kalo nk mesti buat satu2..no diskaun2
apepon cukup seronok la kat serdang neh..xsebizi sgt HTAR n senang nk belajar...radiographer laen pon peramah..siap jempot makan dan suke menghalau kiterg kuar kalo waktu lunch break...aritu kne sakit perot pon ade akak sorg tuh bagi pil ngan suh g pantry buat teh...ade je hospital yg tak benarkn student masuk pantry taw..tpi kiterg boleh...special x? sile jeles lelaju
okai..tuh saje entry ntok kisah prektikal aku yg xseeberapa nk gempak berbanding kisah nokter nokter cyberjaya yg prektikal di hospital yg sama..satgi korg duk belek2 tube mmg aku shoot xray free jeh haha...dendam kesumat hahaha...

apepon semoga selama menghabeskan prektikal semua budak vison batch dmi 7010...jgn gegaduh plak kt dept oi..burok nama kolej t..sian wee giap..miumiumu

babai



...sekian mekaseh, yg original

= #repwed delay lagik =

heyaaa

selamat berweekend semua..sorry la tade hapdet behlog..maklom la ngan musim prektikal kn..so nk merepek meraban kt sini memang kne carik masa yg lapang...harap maklom jugak kite neh tade bibik yg berdedikasi nk cuci kain baju smua..makan minom..semua kne buat sendrik..tpi kalo ade bibik ok jugak..nk je aku suruh dier yg hapdet behlog n aku buat kje umah...nk meatih diri jadi rajen...kang tadela kene bebel lagik hahaha *tembak diri sendri*
aaa....zillions thanks to kamu yg msg aritu tanya "nape x hapdet behlog?"..ok itu sungguh terharu...saya menangis 3 hari 3 malam sampai demam...err dlm mimpi okai..talarat kalo nk buat bebetoi...
*ni melebih sangat dah ni*
so arineh dimulai dgn #repwed yg selalu ditempek hari rabu lalu berikutan masa yg sikit dn dihabiskan ngan tidu tidu tidu tidu *sebutan silent R*...ye la...ingat senang ke keje kt department xray iteeew? ingt senang ke? stress tahu...ngan patient nya...ngan bau nya..ngan POWPOW nya..adeeeeh t la ceciter...

apepon meh layan 2 lagu yg ditempek serentak seraya untuk dikompilasikn untok dianalisikn ntok difahami mengapa ditempek sedemikian rupa...ada beran? layan dn paham

okai..next yuhtube...apepon lagu atas neh pehmes dikalangan pergh-minat2 Glee sajoooooh sbb lgu tuh ade skali kene mashup dlm satu episode..mohon maaf saya kekurangan ilmu glee so tatau epi mana...sile gugel sndrik...

haaa...kan? its only me or memang intro dua dua lagu neh mcm sama kecuali the lumineeers tuh mcm akustik sikit...agak la sbb first time dgr mcm dpt detect "eh...lagu neh mcm same jeee?" so what you say? sila tinggalkn di ruangan komen..setiap komen yg bernas akan dibagi satu peluk cium sebagai penghormatan..eh gurau je..pelok cium aku milik org lain..shuh~
apepon enjoy la weekend korg...get some life, fool around, get messy, enjoy the moment, laugh hard, cry till dizzy...selamat hari ahad!



...sekian mekaseh, yg original

Nov 15, 2012

- tahun baru dan perubahan -

heyaaa...

okai sekali lagi penjawat awam dan mereka mereka yg disauk sekali untuk bercuti hari neh..ingt tak hari neh hari apa? hari ni awal muharram...permulaan tahun baru dlm islam...permulaan perkiraan tahun berdasarkan peristiwa hijrah yang nabi lakukan yg penuh dgn makna tersendri...*pasang kepiah*
*seronok dpt cuti*
so mcm biasa saban tahun org buat la wish memacam ntok dicapai..ntah sape la trending mnde neh..kan kita ada doa awal tahun? wah...warak le entry arineh...nampak xperubahan kat situ? nampak x? nampak x?*men kompang lelaju*

aku plak dedulu je la buat wish list kan ntok setaun..target dan senarai benda ntok dicapai..tpi bile beralih setahun..habok nya setel..hutang wish setel baeak tahun hadapan..nampak sgt pemalas kt situ..somehow aku neh kuat berangan...jdi wish tu kekadang xtercapai akal...gituu

aku? aku masih mcm ni...aku masih anak mak yg comot..anak bapak yg degil...adik kepada seorg abg yg langsung xtau abg dia buat apa, adik kepada seorg kakak yg selalu memohon kt kakak dier memacam dan abang kepada dua org manusia degil yg aku xsure brapa umur derg...dan diikuti uncle kepada 5 org budk kenit yg takut dgn aku sbb jarang sgt balik rumah...
but yeah...lumrah manusia yg berubah ubah mngikut suasana...aku pun begitu..kecuali rambut belah tepi ni yg menten dari sekolah rendah sbb mak aku trendsetter...tu je la yg kekal sampai sekarang kot..perangai memang lain...contohnya dulu aku mmg xsuka nk bergaul dgn org...

tpi yeah...skrg ni lah aku..mungkin aku taboleh la nk jdi yg terbaik di mata masyarakat tpi lebih memadai aku jdi diri aku dan berjaya atasi kelemahan diri dari mencapai kejaan seperti semua org nak...mungkin tu la definisi kejayaan aku tpi xsemua org tahu kot...semua org nk nampak gah di mata masyarakat tpi jauh dlm hati mereka terasa kosong..disebabkn masa yg byk dicurahkan untuk memenuhi kehendak org lain berbanding diri sendri...
apepon ni khas ntok najib yg aku jumpa kt airport aritu masa balik raya...aku still yg dulu..cuma aku bukan la budak sekolah menengah yg biasa ko tgk..entah mana yg berubah di mata ko tpi bgi aku ko tetap gemuk macam dlu walupon ko confess ko penah pakai saiz s...aku bet tuh mesti bju canterbury kan? nampak sgt nk kencing aku disitu...apepon najib..tade polis boleh boroi...smpan sikit nafsu mkn tuh haha..

sekian semua..babai dan selamat menyambut tahun baru bagi yg islam...ingat...anda dianugerahkn masa untuk menjadi hamba-Nya yg terbaik..assalamualaikum



...sekian mekaseh, yg original

Nov 14, 2012

- pesta cahaya -

heyaaa...

waaa...semalam deepavali so kiterg cuti le tade g prektikal okai..agak seronok boleh spend masa kt rumah pastuh cuci2 tandas...ok terima kasih..saya hargai itu...

apepon xlambat kot nk wish happy diwali kepada segala mereka yg menyambut raya neh yg kenal aku..yg xkenal tuh takpe la..happy diwai jugak..apepon jgn kuat sgt men mercun bungapi segala..kami tatoooot...
apepon tetap jugak nk tuntut laddu dari si kamini ni..kalo x mmg aku turun ss5 tu gegar pintu umah hahaha...babai semua...*sambung kipas2 lemang*




...sekian mekaseh, yg original

= cash 2 minggu repwed =

heyaaaa

perrgh...bru teringat langsung xberhapdet blog neh...tempat luahan hati dan gosip gosip dunia fantasi semata mata...menghimpunkan segala kisah dongeng yg melalaikn dan mnyebabkn anda muntah hijau 3 keturunan secara berduet...so memang hambar la segala yg dicoretkn kt sini sbb langsung tiada ilmu pengetahuan yg dicanang canangkn...so tuan tanah sile sedeeeeeeeh
so arineh meh plak aku menebus xbuat entry minggu lepas...dh mcm skip class pestu ada homework tpi xtaw nk buat sbb xdtg class...kalo betul ni dah 3 line bontot mulus itu....ok itu xbest...

ok ok..dah merepek..so arineh nk tempek dua lagu...dri dua negara berbeza...tkut jugak ni asek taruk lgu korea kang org ingt aku warganegara korea plak..eh silap...org ingat aku minat korea plak...tade la..ai minat winter sonata jeeeeew *pelok bantal keketat nanges sedu sedan sampai demam*...ok sumpah bohong...x layan pon katanye....so neh satu lagu korea and satu lgu lgu omputeh...so nape tempek 2 lagu? sile tgk dang dgr...konsporasi sgt ni...


dan neh plak lagu omputehnya...xde sama maksud ok sbb lagu lelain maksud sekian...

kan..mcm sama kn..bgi aku la kot..apepon train lgi best sbb music lgi gempak...hahaha n tetibeh ad org men gitar segala dlm mart...siap pakai davi hasselhof lgik haha...harosla vid neh lgi up...

apepon neh je..saje ilangkn bosan sket..lame xmerepek..mcm dh normal sikit rasanya...babai semua



...sekian mekaseh, yg original

Nov 4, 2012

- sentiasa dan selalu -

heyaaa....

lama mnyepi skijap...kne amik semangat esok nk mengharungi hari hari penting bergelar student..ye...esok kne perform sebaiknya dari aku yg memang lemah serba-serbi..ntah kenapa kali ni tampak hambar...aku kurg yakin nk berpraktikal...mungkin dah dipenghujung semester
dan ya..ini yg menakutkn...aku terasa sejuk kesekian kalinya..apa ada dihadapanku bkl meragut segala yg aku ada..tiada satu pun yg berbisa selain hati yg keras hanya untuk mendongak ke atas...ibaratkn kaki terpaku tpi hanya mata yg terkebil kebil melihat semuanya melayang..semua yg menjadi pengukir senyum tawa...gelak dan tangis...melayang bagai mimpi yg panas

hanya tgn yg menggapai untuk membangkitkn aku dari dilema...dilema yg berjawapan pasti...dilema yg merubah segalanya..sebagai penerima perjuangan baru..apa yang aku ada..hanya secebis senyuman mu...yg menjadi panas hambar pagi...sebagai bintang di bumi melata...dan aku lah yg menyambutmu dri jatuhnya malam semalam

panas itu memang sakit...pedih..denial...refuse...tpi dakapan hangat mengasapkn ruang ruang yg terbina...mungkin aku patut mencipta mesin masa...kembali ke zaman dahulu...zaman big bang dan menghalau bulan2 penjarah...supaya kau kekal dilangit malam..tanpa gangguan kosmik yg menjatuhkan..bukan sebagai penyebab engkau batu yg membara...bukan sebagai pnyebab aku bergelar tukang besi..yg mengimpalmu menjadi sesuatu
mungkin daya yg ada macam memaksa..sbb aku ingin mengimbangimu melihat lagi indahnya embun dan dinginnya salji...supaya engkau kenal erti perihnya panas dan lembutnya bayu...kerana semua itu dilepaskn semasa kau dilangit biru...dimana tempat yg kita xbertemu..hanya berjauhan dalam satu ruang yg sama...

jadi inilah aku..yg sentiasa bangun untuk menyedarimu...yg memiliki hati kecil yg mempunyai ruang ruang dan tangan yg kecil untuk mengimpalmu...jadi maafkn aku disaat ini...kerana suatu hari nanti kau akan mnyedari tujuan ini semua...kerana ini adalah satu GERAK HATI...dari kita yg bernaung dibawah langit yg xbertepi
dan semoga ruang ruang itu aku manfaatkan..percayalah..tiada siapa yg bagus dlm hal ini..kecuali aku yg mengimpalmu dari batu dan cebisan cebisan panas sehingga kini..

dan kadang kadang terasa terlalu melebih dan memaksa...sentiasa

babai



...sekian mekaseh, yg original

Nov 1, 2012

- P.A.S.T -

heyaaa...

phew....tegerak nk tempek #brotips arineh haha..mls sesangat nk buat kang kne babat dek rotan..apepon few days lagik tinggal nk bersenang lenang sblom aku jdi huru hara tkincit sana sini demi nk kejar kes...dah la nk kne kumpul byk kes dlm masa 5 minggu...YOU NO FUN!
somehow aku terpikir jugak..dah hampir 2 tahun aku kt tanah org..wlupon kekadang mls nk balek tpi tu la...semua yg dh aku buat kat sini kekadang jdi flashback..dikala hujan lebat kilat snapshot sana sini takpon pas tebangon pagi gegara macik umah sebelah pasang colok..aaah aku syg jejiran yg permai kt sini...

so yeah...bende dh berlalu kekadang apa yg kita impikan..apa yg kita selalu mimpikn saban malam..tpi jgn lupe jugak..kekadang nightmare tu pon mimpi...so reality xsemua indah..tpi sakit tu bukan penghalang untuk gembira...lgipun after certain time...masa lalu yg skit tuh tade skit dh kalo diingt balik..sbb apa yg tinggal hanya kenangan..dan bukan ada perasan takpon link lagi dgn sesuatu yg menyakitkan

so kita yg hidup ni...buangla kenangan tabest tuh..spare sket gigabyte ntok memori yg akan tercipta...since when you hold onto something from your past, and it hurt you so much..it eventually became a grunge...dan dendam tu mnyakitkan sesape je yg dtg dlm hidup korg...

so heyho..cheer up dan enjoy saki baki idop...babai semorg...



...sekian mekaseh, yg original

- akak kecoh : sesi #repwed delay -

heyaaaa....

hah! lambat lagi #repwed haha...lantak la..i is bizi tpi tawu aku eksaited (..waaa eksaited segala...hade?)  nk taruk video neh haha....
demm..olly murs ada vid baru hohoh!...aku suke tgk olly neh...sebaik kakak aku dah kawen..kalo dh aku dh suruh kawen ngan dier haha..first of all...olly neh slang british dier kuat...so mase nyanyi tuh boleh dgr lgi haha...pestu style dier..simple, nice n mcm comel hahaha...third aku jelly tgk chubby-face dia..aku nk sikit woi...
so arineh nk tempek la lagu beliau...lagipon first tawu olly murs bukan dri britain got talent (..kot?) tpi dari encik aput when accidently aku tercopy lgu neh dlm lappy beliau...busy kot name lagu tuh..so mcm best plak..so diikuti lagu lagu yg laen...

apepon hah..layan la...i present you~ olly murs : troublemaker
okai..lgu ade sikit la macam maroon 5 katenye..just part flo rida tuh mcm pemanis kot..haha..hamek kaw kene kutuk peminat olly murs..menyemak

so apepon babai semua..kne gather everything..nk prektikal dah..bek aku consentrate ngan apa yg penting..dan tujuan asal aku dtg sbb nk blajar...setel ni aku boleh buat benda lain...boleh move foward hendaknya

so goodluck to me dan sesapa kt luar tu yg xbernasib baik (..kita sekapal)...hey...after a hurricane come a rainbow *pose katy perry*....Assalamualaikum...



...sekian mekaseh, yg original
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?