...org dalam

Nov 28, 2012

= bukan kisah PPK penyayang =

heyaaa....

weeee...rajen kn? rajen kan hapdet behlog...sile jgn puji...apepon..mmg la..sini je nk lepas geram penat prektikal...neh pon asek nk dmm je kalo mlm sbb asek ujan je pepetang..haish..kalo la diam kt...kt errr jap..bumi mana xditimpa hujan? ok fine..hujan itu rejeki...alhamdulillah..hachooo..

apepon neh plak sambung kisah dari semalam...hari ke dua menempek bwk muka tamalu g naek OT muahahaha...

asalnya aku ingat tade kes sbb mase borak ngan akak Devi confident ayu je beliau ckp "hah...arineh huntongla kaw tade kes OT...kalo x mesti dh mati beku mcm semalam..." ok dialog tu ditokok tambah..jgn caye okai..akak Devi menjaga bahasa orgnya...so aku girang gumbira kejap gulik2 bawak table bucky sambil sambil bersemangat waja nk kumpul kes dan sauk kes...sneaker bekal pon siap kne pow ngan sahabat2 yg sah2 kaki pow...ye la..tade OT tayah la bawak bekal lagi kn...

tpi ternyata semua itu dusta pabila tetibeeeeh ade patient gatal nk pasang plating aritu jugak..so kene seru naik ke tingkat empat ituuuuu...sebaik satu kes je...
kali neh plak aku naek ngan akak2 laen plak..aku konpius jap nama mereka sbb hampir sama..t la aku inpom yeah..pulak...apepon kiterg bertiga kali neh..terasa ramai...apepon aku terus je g bilik juruxray..yg best kat serdang neh derg siap ada bilik khas ntok juru xray..walupon bilik tu xsemewah siap katil berbintang2 takpon ada pantry sendrik...cukup la ada kosi panjang yg boleh diromen kalo penat kat OT..so mari bersyukur...dh tu depan pantry yg spernah kosong tuh..aku pon segan walaupon nk lalu ok...adeje org makan2 dlm tu..kenduri arwah kot..hmm
kali neh kiterg port baek kat bilik 5...kat situ ade la dokter laen plak..muda lgitu..ngan dokter cina semalam...tpi smlm beliau observe je..kali neh join plak buat plating kt radius..surely kali neh agak makan masa...sbb mcm rumit siap kuar segala tool box..aku tgk je dri jauh sbb tkut kang terpegang benda sterile tuh sume...nk amek pic neh pon curik2 taw..dh mcm kucing nk curi mkn whiskers...awww rindu kucing..
 *berdedikasi bekerja berpasukan...pergh*
 haaa...meriah kn? aku jugak mabuk dgr playlist derg lagu yg sama..bruno mars lagik...kiterg plak jdi tukang shoot je...kne ikut arahan dokter..kne tekan butang setiap kali dokter ckp "shooooot"...tu je la..pestuh layankn aje dokter tuh nak cemane image dia...nk senget la..nk lateral la..nak AP la..nk tebalik la...nk pusing sini la..
*akak2 radiographer in action*
 *neh plak C-arm in action*
so mase ngah tunggu dokter tu tekorek2 kat tgn patient...aku dok soal la akak tuh since dh mcm otai kan..dokter pon dgr je ckp dia..contohnya plating tuh ada harga dia..ikut kuality mana yg patient nak..pestuh kalo plating ke skru ke..kne cabut after several years..sbb xbgus kot besi dlm tulang..tkut t dh elok sembuh retak plak sbb hentakan...pestuh kalo image kat monitor gelap kne naikkan kvp value..sbb kat c-arm neh tebalik ngan general xray...c-arm besi ngan tulang jdi gelap..kalo general besi nampak putih...
 *equipment nak buat plating ngan tension bend wire*
so kalo buat TKR ke..ILN ke..nak pasang illiazarof ke...memag seronok la tgk dokter2 neh macam mekanik..betukang segala..ketuk sana sini..drill itu ini..tpi derg ditolong oleh scrub nurse jugak...tdi ade plak brader scrub nurse tegur aku..siap memaklumkan yg aku neh kurus..terkedu aku disebalik lead gown...rupanya geng derg yg buat petisyen agar elaun kiterg dinaikkan...so kiterg yg merasa..mekasih seniaor KSKB...pestuh lead gown kene haijek ngan dokter yg xsemengah plak..merasa thyroid aku terbakar tdi..
pas abes kes kiterg terus turun..total hour 3 jam aku berdiri..lenguh siap letup2 dh lutut...tpi xsesejuk semalam sbb aku curik2 pakai stokin haha..sebaik crocs yg ada nama AYOB tu fit..kalo x mesti kantoi aku pkai stokin..mau kne hukum pancung berdiri kalo kantoi nih...xsanggup aku tgk jari kaki masuk dlm kaki..korg tataw cuba bayangkan aje...kang aku demo semua pitam masuk ICU...

okai semua..tuh je ntok arineh...t sambung lagi...apepon jaga diri lah ye..bawak kenderaan elok2 hatta anda naik LRT..tu kne jaga bontot tkut wallet plak kene raba..babai...



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?