...org dalam

Nov 27, 2012

= bukan kisah surgeon =

heyaaaa....

weee..sedar xsedar dh masuk minggu ke4 kt serdang itu...xterasa saat2 yg berlalu sbb memasing sangat rajin, tegas dan berdedikasi dlm menyauk kes kes org lain...terutama si din..haaa...sekali hadap monitor abes kes org disauk secara pukal walhal xbuat...din..t aku tumpang copy muahahaha

so kalo ikut jadual..kiterg secara rotating akan masuk setiap bilik kt dept x-ray termasuk bilik DIRTY LINEN atas tugas extra sebagai PPK x rasmi xterlantik dept xray buat sementara waktu..kami ni (bukan kamini jayaselan) baik budaknya..kami amat mengasihani PPK terlantik dan bergaji itu dalam membiarkan beliau untuk menjaga kaunter pendaftaran sbb kiterg mana reti buat keje register..kami kasar org *tunjuk urat leher*

so arineh turn aku plak naek OT a.k.a operation theatre...tertempek kat tingkat 4 dan aku plak kne amek lif yg jauh sbb tade access card kalo naek/turun sorg2...tpi sebaik akak Devi yg anggun menawan tpi selalu kecoh kecoh sbb lupa, angkut aku sekali sauk naek ngan dia..siap tunjuk mana tempat tukar bju scrub yg kaler biru iteeew ngan bilik juru xray sekali...mekaseh kak Devi oi...n tugas kiterg nek OT hanyala handle C-arm n shoot xray ntok dokter dokter semua...
*dari tingkat 4...siap ada taman ats bumbung okai...deco deco kejab*
pestuh trus la kiterg berlari manja manja kat hallway sbb dh kne call suh ke bilik 8...ade buat kypo pgi tdih..tu macam masukkan simen cair kt tulang blakang sbb kt situ ada ruang kosong..cmtu la kot..aku dtg lenggang kangkung tgk je..mase masuk tuh bilik OT lagi besar dri HTAR...dokter sume pon elok2 dan baik hati..tade marah marah..tpi sumpah la lead gown dia berat nak mampus..kalo sejam pakai ni mmg haus sternoclavicular joint aku...
pestuh diselangi ngan kes pasang k-wire kat brader cina neh...tgn beliau kne stamp mesin pestuh ibu jari je selamat...horor jgn ckp la..aku xtahan bau hanyir je...ngan jarum..mase derg cocok2 tuh aku plak huyung hayang...perrrgh..kalo aku kne cocok tuh mmg mengaum la kt satu floor...sian brader tuh...sebaik dia di alam maya...4 jari dia dh terpisah..tpi derg sambung melalui tulang guna k-wire...its drilling time!
*neh la C-arm...mesin xray yg kecik n hanya ada kat OT*
setiap selang kes..bolehla lelap mata jap..mmg xtahan ngan suasana sejuk tahap boleh bunuh beruang kutub...aku tgk jari kaki pon dah masuk dlm kaki *ok lawak medik sgt..pui*...ne pening tdi turun sbb sejuk ngan lapar...mls nk turun mkn mase lunch break sbb kne jalan jauh...laen la kalo ade nurse hantarkn gune wheelchair mmg aku berbunga hati sbb mls nk berjalan...
*hanya mampu tgk dari jauh sbb jarum byk sgt kat situ*
pestuh ptg tuh just kes inject steroid kt tulang belakang...sbb dgr kata derg rasa sakit n taleh jalan..tpi kes neh kejap je...tpi buat prosedur neh mase patient ngah jaga okai..ada yg sampai mintak urut pala sbb gatal..ok tu tade kaitan..aku senyum je tgk dokter muda tuuu..berbakat jugak dia mengurut...so tepat 4stengah semua setel so aku ngan akak Devi merangkak turun bawah trus berpiknik kat cafe...makan besar la...apa lagi...ok..what a day...

so esok kne naek OT lagik..aku ada masa dua hari je join OT..pestuh masuk general balik..g belek2 patient pas eksiden..macik2 sakit lutut..takpon macik POWPOW dari ward..pergh..tpi enjoy jugak la kot..apepon kene ihklas dan redha bak kata din..dan dan je...

apepon..neh la ntok first day kat OT...tkut jugak nk naek OT t kne suh buat homework mcm kat HTAR dulu..tu mase zaman rejim..ade homework bagai hahaha...okai...neh saje je merepek sbb ase nk dmam since OT neh sejuk sgt..esok naek lagi haih...harus try main salji kalo ada..
*misai hanyala hiasan semata mata di mulut*

babai semua...bwk kete moto leklok...jgn nakal nakal dlm kereta di lebuh raya (:



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?