...org dalam

Dec 20, 2012

Zee Avi - Siboh Kitak Nangis

heyaaaa

so kita terlepas rabu lagi..makin cuti makin malas nk merepek kt sini..alaa...lgipon sape nk baca ye dak? hahaha apepon sebagai rutin mingguan meh aku tempek plak vid dari tanah tumpah darah aku neh...bak skali aku bagi lirik dia pengertian ntok korg yg xpaham bahasa ibunda aku

inbefore...aku kagum sebab si zee nih reti plak menyusun segala words ibunda neh jadi lagu sebab somtime even kiterg yg bertutur ni bunyi lawak walaupun hari2 ckp mende tuh...sbb kebanyakan bhsa ibunda aku dtg dri bunyi yg terhasil dari perbuatan...

eg : tutup = katup...ok contoh korg tutup pintu kete ke pintu umah ke..pintu hati ke eh...kan bunyik dia "...kaaaaatup" senang kn?

so jom tgk vidklip nya...pestuh baca la translation kat bawah neh..aku rasa kalo x accurate tu jgn cemuh okai..aku org kampung haha


Siboh Kitak Nangis [takperlu kamu menangis]

Oh Sayang
Siboh kitak nangis [takperlu kamu menangis]
Mulut urang nang kadang kadang jaik [mulut orang kadang kadang memang jahat]
Oh Sayang
Jangan ambik ati [jangan terasa]

Tok kelak akan pergi [nanti akan hilang]
Sik lamak agik [tak lama lagi]

Sik kesah ribut ka guntur ka kilat ka [tak peduli ribut ke, petir ke, kilat ke]
Kamek akan di sebelah kitak [saya akan sentiasa disebelah kamu]
Mun kitak perlu kamek [jika kamu perlukan saya]

Oh Sayang
Udah gik kitak nangis [berhentilah menagis]
Kamek sik suka nangga [saya tak suka melihat.....]
Kitak patah hati [....kamu patah hati]

Oh Sik hal sayang [oh xmengapa sayang]
Dunia tok memang adil [dunia ni memang adil]
Asalkan kitak jangan lupak dirik [asalkan kamu tak lupa diri]

Sik kesah ribut ka guntur ka kilat ka [tak peduli ribut ke, petir ke, kilat ke]
Kamek akan di sebelah kitak [saya akan sentiasa disebelah kamu]
Mun kitak perlu kamek [jika kamu perlukan saya]

Mun kitak perlu kamek [jika kamu perlukan saya]
okai huu...so sekian la kali neh..nak smbung berhibernasi jap..mane taw bagun2 je trus jdi beruang..boleh plak aku nk cakau2 org yg berjimba kat pool dan buat bunyik bisisng ceharom...korg ingt korg nye gembira-biru tu aku sanjung la...ni nampak? *tunjuk mindlle finger dgn sopan santun*

babai semua..selamat malam



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?