...org dalam

Dec 18, 2012

- skil berani mati -

heyaaaa

lately aku dah tade mimpi basah sangat while menunggu annouce dividen taun neh bape persen..mohon naek lagi dri tahun lepas okai..asek 8.8% je..ingat aku ni goyang pinggul ke bayo tetiap bulan? bak sini aku terajang sikit ASIS tu...ASIS? sila gugel sekian

so sementara menunggu bulan dan matahari tesengguk sengguk sambil kaum maya yg dh pupus ribuan tahun dulu nyer kalendar dah buat separuh umat dunia standby nk kiamat segala, aku plak disatu sudut dunia yg fana ni ngah buat research demi melunaskan nafsu serakah sebab xsabar...but through segala kekecohan tuh..aku teringat balek mamat yg betul2 impress aku dlm dunia yg bakal diceburi...wah

perkenalkn kt korg..mamat Mike Larson...dah kawen so silela sedih kecewa secara pukal...seorg wedding photographer dan sah sah la tersohor hendaknya...sebab apa tersohor..meh chekidaud

*mike ngan bini beliau...menyempat aku songlap dri twitter dia*

Mike pehmes ngan skill "CAMERA TOSSING" dier iteeew...myb dia la developer skill tuh dan ditiru dengan kompident dri seluruh ceruk dunia hatta lubang chaching sekalipun..tpi still taleh battle Mike nye skill...mantap bak kata org korea celop melayu...so memang tercampkla tepi segala photographer berangan nk buat jugak skill tu..ada yg patah kaki la..patah hidung la..patah jari jemari mulus la...takpon dslr menyembah bumi dan terus menghembuskan bateri terakhir..sedeh..

so acane plak ropenye camera tossing neh? meh tengok contoh gambar yg mamat neh snap..kalo nk lebeh memukau mata seraya mengakibatkn anda hempas diri guling2 stengah jam silela ke blog beliau...


haaaa....dah tgk...so camner plak dia buat? meh tgk..sapa sapa yg stil syg dslr korg tuh sile la taruk jejauh dan terus lupuskan dihati kalo nk buat skill neh...org tgn laju dan berjari sosej je boleh buat..confident jugak kalo x memang berkecai la air mata membasahi bumi...amaran awal hahaha

haaa...ada beran? well being creative tade batasan tpi nih bebetul berani siaa...xsanggup aku nk buat..kalo camera tu murah boleh la lambung sesuka suki mcm bapak aku bukak empangan hidro sndrik blakang rumah...gitu la kisahnya...anda tercabar..kalo nk buat ajak aku skali...nk tgk jadi ke takpon tgk dslr berkecai..thrill iteeew tgk org meleleh air mata...

seraya aku berangan...
okay..ini cukup melampau...tidak relevan...tidaaaak

apepon tu sajeh kali neh..bakal banyak lagi entry dslr-like-related bakal muncul..harap sudila anda membaca..xrugi pun..bukan ada bayar meh..

babai semua..selamat malam..pui



...sekian mekaseh, yg original

3 org ngereco:

Anonymous said...

ahhhh nnti nk try! bak meh nk pinjam V2!!
pulissssss ;)

anak cik talip said...

bak balik D60 ituuuu..priceless

Anonymous said...

buuuuuu~sengaja ckp cmtue...
:(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?