...org dalam

Sep 11, 2012

- its been a while.. -

heyaaa...

semalam tawu x ape jdi? okai...meh refresh sket otak to few years backward...mostly org akan ingt balik tragedi september 11...satu hari yg penuh dgn teori dan andaian yg lgi banyak bermain lam pale otak semorang dari situasi cemas yg berlaku mase tuh...mungkin segala teori dan konspirasi yg dibuat tuh mngelakkn org ramai lupe sekejap ttg mana mana pun insan yg naif yg meninggal pada hari tersebut..

mase insiden neh aku maseh lgi sekolah mnengah...mase tuh kecoh semua student g belek al-quran sbb derg ckp pasal kehancuran harituh ade dlm al-quran..ok aku dh tgk pun ayat tuh n mcm biase al-quran ade rahsia nya tersendiri dan aku ttp percaya kalo org nk mintak advice dgn kite,kite jgn la bagi solution...kite bgi metaphore...suh derg figure sendrik ape solution derg..tu je care nk blajar...aku percaya al-quran pun mcmtu...
selepas tuh muncul la memacam propaganda yg mmg sah2 dibuat2 sampai tenggelam mana yg benar n batil..manusia ni rakus ngan info..salah x salah semua nk kebas pestu hadam...tu lagi naif dan daif..asal jdi yg leading dlm mngetahui perkembangan semasa..bek aku duk umah blaja buat sambal blacan ngan mak aku..perut kenyang hati girang...tido pon senang

pestu kuar kisah satu family indian dari malaysia yg anak derg terkorban mase nahas tuh...ade sedikit kisah pasal derg...yg pelik kan mase insiden neh, langsung org x endah pasal mangsa sebaliknya derg asek ckp ni konspirasi la ape la..satu rancangan pemberontak la...tade sesape ke kisah pade yg terkorban...yg xbrdosa tuh? ...until photographer sorg neh amek pic org yg terjun dri bgunan tinggi tuh sbb xsanggup nk kne hempap ngan ribuan ton konkrit...
mungkin mase tuh kite bru tersedar ade rupanye memorial ntok mangsa yg terkorban...bru kite tersedar ade family yg kehilangan anak...hebat media massa ketika tuh..pom pang ckp terorist sane sini..rampasan sane sini...angka ribuan nyawa melayang..yahudi sana sini..dunia dunia...
*2753 buah keruri-boleh-lipat *hehe* dipasang sebagai memperingati jumlah mangsa terkorban...Bryan Park 11 September 2011*

okai itu saje...emosi plak entry neh muahaha....*kekibar bendera sempena hari malaysia*



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?