...org dalam

Sep 24, 2012

- bukan kisah cinta serius -

heyaaa...

dengan ingin saya pemilik sahih blog yg xseberapa nk apdet ini dgn confident straight nya mengaku mmg malas nk hapdet blog 2 3 hari neh..aku pon dh kematian kutu kt kapla tataw nk tulis ape..walha memacam boleh goreng kt sini..ioollls ade life taw...tumbuk kang

antara sbb aku xhapdet is sbb bz berkerjaya n nak pikir pasal xtvt minggu neh..waaah..penting sgt keeeee...gile x penting..kalo miss neh boleh terbakar satu kj...okai..senanye kaki aku skit..so aku biase dh tido awal..katenye..so tade mase la nk hapdet segala...ntah apepalk kaitan kaki sakit n tido awal? bincangkan...


but tetibe arineh aku terpikir nk kongsi satu rahsia *tibeeeh iklan oreo*..satu cerita la..neh antara adegan yg paling aku tersentap kt siri kegemaran xramai iaitu Greys Anatomy..jyeeah..wlupon citer derg merepek n xsemua layan..tpi bgi aku tuh masterpiece..sbb kalo korg xtgk korg taleh judge taw...sape judge aku pukul pakai urine bag..yg dh penuh dan suam punya

so neh ade satu episode..senanye aku lupe season bape episode mane..tpi meh aku ceciter dulu...kisahnya pasal ade sorg mamat neh..Henry name dier..beliau mengidap sakit *dan aku lupe sakit ape*..sampaikn segala insyuran n duit dier habis nk sara sakit dier..bukan sara bereillis..check in spital sana sini...so last skali dier masuk plak seatle grace hospital..kat situ dier jumpe Teddy as doktor ngan pesakit...

one day yg xberapa nk lucky...Henry neh kire mcm kne halau la dari seatle grace sbb dh tade bajet nak tampung bil spital dier...yg dana ntok support pesakit yg xmampu nk byr bil pon dah dicantas Henry habis habisan...so Henry mcm dihantar ke rumah ntok mati..mcmtu la kekdahnye..kne tegas sket..bru sedih jalan citernye huhuhu...so tetiiibe hakak heroin muncul...harusla Teddy kan...*meriam 3 pat das*

so Teddy secara xsengaja terkeluar idea ajak si Henry kawen...since Teddy neh mmg patah hati patah arang segala pas crush a.k.a mbr rapat dier Chieft Hunt dah dicinta habis habisan oleh Yang...so merasa jugak kaw kawen Teddy...senanye plan asal nk cover si henry nyer operation je sbb Teddy ade insyuran yg melambak tpi xpenah gune..n byk lgi since dier dokter...so derg bekawen cemtu je...

mase tu plak Teddy neh ngah sangkut tangkap cintan ngan sorg dokter yg ditugaskn memantau tahap mental semua yg terlibat dlm insiden tembak menembak aritu yg mnyebabkn Yang ngan Meredith cuak kaw kaw...so  derg ni mcm kapel..salu dinner sesama...so slalu borak pasal Henry neh..until one day..secara xsengaja...Henry ngan dokter tuh bertemu n berborak kt spital n mase tuh Teddy bru kuar dri opis n bedeting ngan dokter iteww...Henry plak balek dari check-up routine dier...sentap la mamat Henry neh sbb dier senanye dh jatuh hati kat Teddy..dlm diam..kronik la kaw mamat Henry

dipendekkan cerita..Teddy tetibe dlm dilema..nk pilih sape...last last dier pilih henry sbb mamat dokter tuh dh setel keje dier kt seatle grace..so tanak komitment jarak jauh n tanak layan skype selalu kot..so Teddy ngan henry start hidup as suami isteri pas Henry melamar yg bebetul punya...Teddy seronok kaw kaw...ye la..sumpah xfake punya...sbb Teddy neh tersohor dgn senyuman fake hanya sbb nk please kn org...
until one day..tibeeeh Henry masuk spital sbb muntah darah...mase tuh dier kne buat operation jugak n since teddy neh bini dier..Teddy taleh bedah henry..so kne carik best surgeon kat spital after Teddy..sape lagi xlaen xbukan dokter Yang..perantis si Teddy...so Hunt buat la game plan..sorg pun taleh kasitaw sape pesakit yg kt meja bedah tu dekat Yang...sbb derg tanak Yang stress sbb tu laki cikgu dier pestuh buat silap..so semua setuju termasuk Teddy...

Yang pon bedah mcm biase tanpa tahu sape pesakit dier...then tibeee ditakdirkn Henry xstabil n trus meninggal kat meja bedah...Yang ngan muka slamber ckp patient dah mati walhal mase tuh semua muke cuak level cicak telan remote estro...Yang saspek la ade bende plik then check sndri n rupenye Henry yg dibedah...mengamuk la Yang dgn Hunt sambil meracau mcm kne sawan siput...mase tuh Teddy pon ngah buat operation jugak dan tak tahu yg Henry dah takde...derg terpaksa berbohong ckp Henry ok walhal mase tuh Henry dah takde n atas sbb Teddy ngah bedah org...so taleh nak kabo berita sedih...drama sgt taw

bile Teddy dpt tahu henry dh takde..trus tunggang tebalik kejap...Yang apatah lgi..so yg kene blame Hunt sbb buat something yg melampau bak kata derg..so lepas tuh Teddy mcm xpuas hati ngan Yang...setiap kali Teddy membedah..mesti dier panggil Yang n ulang balek ape yg berlaku hari Henry mati tuh...sampai Yang menangis sbb terlampau sedih n rasa bersalah...
okai..tuh saje babak dari greys..aku saje tulis sbb aku tataw knape aku nk tempek jugak..kalo nk lebih penghayatan tgk la kt yutube..yang gigih tuh sile  la google free download n gunela torrent ntok kelajuan maksimum...selamat berjaya n babai semua...

-nota sisipan xseberapan penting : sobss sobss...*sumpah sedih kalo tgk sndri*



...sekian mekaseh, yg original

2 org ngereco:

Shamsul Amri said...

mmg best!!!! Suka sgt watak Christina Yang...

anak cik talip said...

ahaha metapore dia power cam siak hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?