...org dalam

Mar 10, 2012

== mari bercerita part 3 ==

 heyaaa....ape bikin weekend? ape..? xdengar..abaikan...hahaha

pepon..tibeeeh kn teringat kesah lame  neh bile berborak pasal citer2 seram-meram nih..boleh jamin arr cbut bulu tengkuk pas abes bce entry ni...

pepon...ni nak kasitaw awal2..sile skip bce entry ni kalo dh lepas jam seploh mlm (kalo penakut nauzubillah sgt, seploh pgi pon tableh taw..) n kalo korg2 sensorg kt umah takpon pakai lappy mbr..kang kne ketuk sbb bukak entry seram gune reta dier...

 
ntok penghayatan sile bygkn derg2 nih menjadi watak2 pendukung *pitam*
okeh2...duk2 leklok...arineh nk bercerita kesah seram sket..waa...untung mood seram byk lgi nih...temanye cik pon (nk full name kne pikir sndrik..mls nk sebut..xsuke xsuke)


alkisaaaah (citer dh start...)

adela 3 cik pon bersaudara...jantina? ok speechlless..inih bukan twilight taw sampai tahap boley wedding pkai gown memahal okai...yg sulung, tengah ngan opkos si bongsu yg sengal2 ayam...

derang bertiga neh amatla syg-menyayangi antara satu sama lain..kan..kalo manusia mcm ni kn bgus..tade huru hara even kerajaan nk mansuhkan sbpa (cemtu ke eja? hadeee?)...so alkisah...si sulung xtahan tgk si bongsu ni mcm tade nilai2 ke-pontianak-kan langsung...asek kalo si sulung dpt mangsa mesti si bongsu join kenduri...mne x si sulung bengkek..

penah si sulung menasihati si bungsu...g suruh carik mangsa dier pegi bantai ayam sereban...tu pon nyaris kene tangkap sbb leka maen sembunyik2 ngan ayam..kalo si  tengah x sedar awal mesti dh dlm btol kicap si bungsu...

lepas tu si sulung wat AGM (annual general meeting)...kemahen propa standet bagai...modus operandi si sulung hanyala nk halau si bungsu keluar dri kwasan jajahan dier ngan si tengah...

siap je packing..blahla si bungsu nek KTM (sbb tu slalu lmbat taw..jage2 hahaha)...syarat si sulung cuma balik lepas 3 tahun..n akan ade test...dh mcm amek diploma..si bungsu turutkan aje..tanak kne cop cik pon yg durhaka...

*3 tahun berlalu*

si bungsu dtg...kali neh siap ade lencana mcm pengangkap tu kalo dh lepas certain2 test...riak toksah ckp..3 batu bley nampak dier mendabik dada..mungkin dh hebat kot,cetus si sulung

mlm tu derang lepak2 tepi highway kacau mat pet merempit...mcm sedap...lepas tu si sulung saje nk mengusha power si bungsu...cik pon bru nk naek memang pantang kne cabar...siap hurus2 taring lagi...

si tengah dgn bangga ckp bley habiskan sekumpulan mat pet tu 10 menit saje...si sulung plak ckp bley habiskan satu highway tu 5 menit je...

zup...berterbangan la cik pon riak due ekor tu demi nk mmbuktikan kehebatan derg...si sulung tgk saje dri jauh...selang 5 menit si sulung dtg ngan mulut berdarah2 serentak kuar kt tv satu highway kne serangg ngan cik pon yg gian...

selang seploh menit dtg plak si tgh huyung hayang sbb sedut drh mat pet ngah high..darah kt mulut panas lgi...si bungsu pon ready..lme xtest power ktenye..

dier smpat kasitaw..dier tade set mse...blum confident..tpi dier nk try kt kwsn perumahan depan tu...cik pon berdua iyekan aje..sbb dier tawu si bungsu xhebak mane pooon...

si bungsu pon blah..dier berlari je sbb xreti nk terbang sgt..kang terjatuh matila kne bahan satu minggu..

xsampai 2 minit si bungsu patah balek...si sulung ngan si tgh terkejut sambil muntah hijau n tegolek2 tgh jalan sambil tumbuk pipi memaseng sbb xpercaya...

bukti? cik pon berdua tgk la mulut si bungsu bedarah...dh hebat si bungsu ni pkir derg..dpt pecah kn record cik pon yg lgi berpengalaman...
lepas mkn buah delima,pestu camwhore sbb nk aplod kt fb
blom sempat si bungsu bersuara, cik pon berdua memuji2 cik bungsu sambil melolong2 mcm apek menang 4D...gamat la bunyi derg sampai ayam teberak kapur..sungguh indah suasana keramaian ketika itu..tang bunga api je tade..kalo x..kalah new year

bile ditanya ape tips si bungsu..dier hnye menjawab...

"saye xsempat nk masuk sbb terjatuh sampai bedraah mulut kt depan pagar tdi...so patah balek sbb pak guard dh kejar duk tnye IC...sy manada menatang alah tuuuuu" kte si bungsu sambil picit jerawat batu...

esoknya..keluar di metro muke depan...2 cik pon mengamuk mogok lapar di lebuhraya menyebabkan kesesakan lalulintas dibeberapa bahagian...



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?