...org dalam

Mar 1, 2011

-- ke "fenat" tan yg berkualiti --


ehem2...lately aku perasan gak yg if aku online fesbuk ,mesti tyme2 ayam2 dh start karok kt bawah umah kitorng....ekceli maksud dier tyme org len (a.k.a hausmate aku) sedap ngigau aku lah tengagah2 online...reply segala bagai pepagi tuh...



so terang dan jelas xyah spot light fentas pon sudah maklum yg aku suka tido lewat dh..ngeee..habit burok yg amat! tpi nk wat cmner kan...dah xde pilihan yg len...tu je aku mampoo haha...



kekadang memang bdn sengal gile mcm dh kene gilis ngan gajah putih india nuu..tpi tu lagi dasyat kalo kene lak class pagi2...hah! xke melolong cm panda kene bgon awal2 pastuh siap2 ala kadar burung madu g carik cacin ntok bekpes! pedih wooo...

ni pon atas usaha sndirik nk mencarik nafkah halal dikotaraya (hambek ko..sebijik cm tajuk lagu haha) n atas sebab tu la xleh komplen2...ayat2 nih selalu terngiang2 kt telinga cm nyamuk lalu..

"susah2 dahulu pastuh senang2 kemodian"

haaa..kan sentap dgr ayat tuh hahaha...xpe2..urut2 dade..tahan bebeh! ye..thats me..sape2 yg xkenal aku memang xpaham nape sanggop susah2 buat mende2 cmneh sedangkan byk lgik care senang nk dptkn something...syontoh2 :~

  1. g mintak sambel nages2 guling sampai lebam kat parent tercinta ( drama giler haha )
  2. jual brg2 terpakai yg kite sndrik xpenah gune ( tu brg yg xbergune lagik namenye haha)
  3. g carik support di luar kawasan umah ( aiyoo...sugardedy-nyer-konsep )
  4. tolong mak ayah meniage pastuh paw ( same je kekdah kt #1 haha )
  5. simpan duit blaje yg x pakai ( 3 kali raye bru ckop kot? )
  6. buat bisnes sendrik ( modal ko lepas ke? arrrr )
  7. pinjam kat ah-long ( pinjam duit tpi percume nisan ngan kubo haha )


so...aku pileh care yg aku pling suke n x menyosahkan org...penat2 tpi berbaloi xpe..kepuasan sndiri..bak kate org..kalo x merase kuarkan peloh ntok cari sesuap rezeki..xde la kite nk blaja menghargi ape yg kite ade...

tpi sieyes dlm ati..nk2 je cepat2 masuk bolan 6..pastuh leh le aku concentrate blik tujoan asal msuk study neh...pastu leh bermalas2san sket ngaa...

--> dh2 aku ngantok neh...bluweeeekk kt sesape je haha..nite bebeh!



...sekian mekaseh, yg original

15 org ngereco:

MinoRity said...

seronok baca.. update lagi..

Anonymous said...

a good and long rest time is extremely needed. dont push ur self, but it's not a big deal. u urself know ur own limit... chaiyok2!

hasmizam abu talip said...

minority: ngeh2 kan...idea dtg kalo ade bahan jew haha..byk nk ckp tpi xde mase nk ngupdet jew kih2...

encik anonymous: wahhh...manyak suda incik2 anony mai hwuuu...sape kah anda...t saia print quest log ntok anda keh~

MinoRity said...

hahaha... boleh buat novel kalo begini.
idea banyak mana tau boleh menjadi jutawan seperti jk rowling.
hahaha
:P

hasmizam abu talip said...

hahaha..x agak2 kn..jk rowling tu sah2 kaye raye modal setinggi x hingat haha..saia neh ape jew adow hahaha...buat kecilan2 sudah...

Anonymous said...

ha i'm not a blogger, i'm just a blog reader...

no need of novel, if the stories could be filmed it would be much better.. turn it out to sumthin real... n u'll be the scriptwriter! yeah....

hasmizam abu talip said...

uuwww..incik anony

haha...xkose kot nk buat kesah2...xkan nk pecah panggung kot..pecah punngong ade la (uik jgn meluceh hahaha)

btw..keep support my belog haha..ade idea curah2 kan..saia buntu! ngeh2

Anonymous said...

just continue with ur own stories... pictorial story or 'cerita bergmbar' would be nice n cool... snap2 n upload the story... exactly like the bbq event that u had last year... ok?

hasmizam abu talip said...

er...kalo dh tempek gambo sndri sampai loya tekak tgk pon xbest boh~ hehehe

Anonymous said...

if u urself see ur own pictures, for sure la 'loya tekak' would happen.. but for a reader or follower like me, it doesn't matter... knowing the owner much closer..

'always' is not a must, 'sometime' would be interesting

hasmizam abu talip said...

aip...better not post to0 much personnel detail ha3~


--> nk kenai tuan taneh? meh dekat2 haha

Anonymous said...

the tuan taneh is in kelana jaya... it's quite far to reach there [only takes about few minutes je pun]... knowing the tuan taneh thru his blog would be much easier...

hasmizam abu talip said...

huhu..adess..keep supporting..nk apply adsence pasneh..leh kaye hohoho

--> sah aku xnak kalah ngan kamu dave hahaha

Anonymous said...

hahaha u r so funny...

dave? never call me so haha

hasmizam abu talip said...

er..dave is my formal classmate lol~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?