...org dalam

Mar 31, 2011

== azam saya ==

dulu mase2 kicik cikgu selalu tanye... "ijam (name aku kicik2 dulu)...dh besau t nk jadi ape?"
seraya aku menjawab berdasarkan majouriti peberet kekanak ketika itu... "jadi cikgu!" ha..ngko..tros je nk jdik cikgu..ye la...kalo duk kt kampong2 cikgu tu la disanjung2...org2 yg pandai je boleh ajar org lain...tpi bile aku masuk darjah 3...semua tu berubah....

aku nk jadi bomba pulak...ha kn....mase tuh lam tv hero2 mesti ade effect2 api...ade satu tu hero pebret abg aku..yg ade mtr tu..lupe arr...tpi memang...asal hero je ade la api....asal api je ade la hero (pulak dah..) ye la...kan pas hero abis setting gado ngan villain mesti hancur segale bagai set dier..mesti derang bomba dtg padam segale api..tutup paip bilik air yg terbuka (err...abaikan haha)...

bile aku masuk skolah menengah lak aku blur..remaje katekan..ngah sibok google nk jadi sbgai ape...ye..aku pon pelik ngan interest aku mase tuh...sekolah kt sekolah agame (nama penuh sekolah itu dirahsiakan) tpi x warak sgt...maksudnye xde nk hegeh2 join aktiviti agame..nk join pertandingan azan sape sampai langit ke tujuh ke....ketayap sape paling haluuuus...sape paling comey turun masjid...xde...memang...pasal aku budak sains n aku jugak ahli club PUM (persatuan ungka malaysia...err silap...persatuan usahawan muda...bhgian promosi segala...)

xcukup ngan tuh aku join lak koperasi sekolah..gile2 kalo sukan segala..kene jage 2 gerai haha...pum n koperasi...ntah cmne aku terlibat aku pon xtaw...aku jugak admire ngan kemahiran hidup...(ok class dier memang sonok!!!)

bile abes spm aku pon masuk tingkatan 6...aku masuk lagi class sains...haram aku nk pandai kt situ..payah gile silibus...dh le mase blaja singkat..aku pon kantoi..trus aku xnak balik pas stpm pastu carik keje...

aku wat keje kt restoran...memang suke gile pasal aku pon xtaw cmner aku suke memasak2...haha maksud dier suke tgk wajah custemer yg kepuasan bile tgk food yg kite serve...sonok sgt..mcm kt cloud 9 hahaha....aku suke2 aku suke...alih2 kt umah mak ayah lak bising....nape x carik keje len...samapi ade umat tu ckp result aku teruk sampai xde org nk amek keje....x juge dilupakan nilai2 murni yg sahabat (bekas sahabat baik...demyu!!!)aku dengan menganjing aku dipagi raye sambil menyalak (setelah ditranslate ke bahasa melayu)

" ko dulo2 kt sekolah kemain pandai x hingat..tgk sekarang..keje kedai mkn je...aku yg xpandai ni leh jadik CIKGU!!! sampai bila ko nk cmni?? "

seiyes aku teserdak cartilage aku yg ke-3!! ade haram ke aku kalo x menganjing? haaa...ya kawan2...jgn ikot pangai dak ni...bru je masuk blja kt tanjung malim yg dipinggir hutan (aku taw pasal akak aku kpli kt sane..jadi tau le cmne gaya idop sane miahahaha)...trus nk blagak setanjung...ape ko hingat ko dh sah2 jadik cikgu ke? olllloooooo~ fakyu!!

sedey giler!! (sambil tgn segere search line wifi laen..tukar speed mbps katenye)

tpi ntah cmne aku tukar keje..dpt lak masuk kedai restoren jepon...ni best pasal jepon..food derang memang unik..penat aku blaja name segale pastu care nk buat..sedap jgn ckp la...memang memenuhi selera naga aku haha...hari2 layan kalo manager xde kt outlet haha..jahat giler pangai...xlame pastuh aku terpaksa brenti dlm keadaan tergesa2...dpt twaran sambung studi jdi superhero...er silap lagi..jdi radiographer katenye...

erm...mak aku penah ckp... "kalo ko boleh meramal mase depan ko...tu adalah bukan mase depan tpi cuma impian dari angan2 ko...mase depan ko mungkin lebih baik dari ape yg ko impikan jika ko memang yakin ko mampu" haa..kn...tu la belog ini dinamakan "im not fuckin fortune teller"

dikesempatan ini...saya cuma ingin mengatakan..sate nk tambah berat je..tu le azam saye...yg kt atas tu intro je..pjg kan? hahahaha tengkiu2...

-->siyes aku tetibe seram pasal xtaw knape...harusla jgn tekejut kul 4 pagi lagi..toooobat!



...sekian mekaseh, yg original

7 org ngereco:

Anonymous said...

be urself

people change, so their interest

keep it up man~

hasmizam abu talip said...

haha...nk kene buat anugerah kepada komenter tunggal belog ini hahaha...

reveal!!!! haha

Anonymous said...

haha.. damn~ u still have other persons who drop by few lines in ur blog [eg: miz dave].. so i'm not the 'komenter tunggal' ok!

--> remain the mystery hahahaha

hasmizam abu talip said...

ahah...u got the point there...

Anonymous said...

haha i'm a smart guy, huh? haha

Bear said...

Naper tulisan komen ni susah nak baca? Funky betul.

Nak kasi suggestion... kalao leh setiap entry selit2kan gambar supaya mata tak penat nak baca hasil karangan 5 juta patah perkataan itu.... :p

Teruskan menulis yeee

and btw, setting section Moosic tu tayah ler play terus...tekejut aku. Dah ler dengar mp3 sendiri...tertibe masuk blog ko ada music plak... kan dah ganggu cam semak...kesian readers...

Sorry ye nak tegur untuk better improvements...

hasmizam abu talip said...

ah! incik abah!!!!!
hehe tengs...tengs sebab tgur huhu...xtaw le..xde idea la sgt tuh haha...kang letak pic byk2 dri tenet bosan lak reader uhuu (ade ke reader..ngeh~)

huhu sori2..taw..slalu gk tegeliat leher kalo tetibe kuar lagu haha...ampun ye...kang jap g setting balik uhuu...

teruskan mengomen ye haha...tengs lagi...

p/s suke font ni haha...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?