...org dalam

Mar 5, 2011

+ mari bercerita part 1 +



semalam kitorg satu rumah layan citer antoo..ye donlod punye pasal..siap ade closed grup kt fesbi lagi pasal share donlod link latest muvie...so dgn rasmi nya "belia x g mewayang" jdi sebutan haha..

pastu saia teringat la satu kesah neh...bukan citer cmne saia lahir yg trus2 montel tpi citer tyme bebudok lagi kt sekolah2 dulo hahaha...sumpah xleh lupe haha..pasal disebalik citer tu ade pngajaran keh2...moh le kite dgr2 haha...

--> jeng..jeng..jeng..

citer bermula satu mlm..kitorg xdpt tido jdik bukak la wayang citer ket..of coz secare lisan (ape? ingat kt hostel leh bwak tv plasma bagai? haha)...pling2 top mesti citer2 antoo..hehe..so ditakdirkan le mlm tuh budak2 yg join budak2 junior..form 2..ramai mlm tu pun lam 5 org termasuk tok dalang (aku haha)..mungkin sebab ujan jdi xramai penonton (tido lew..sedap ape~)

so mlm tu kitorg ngah rancak2 becerita..siap ngan effect kilat n "snapshot" sambung menyambung...memang feel la..sape yg penakot memang tahan nk terkucil jew..so dipendekan crite mlm tu kitorg tutup pawagam pas seminit nk azan suboh..amboi..layan bebeno..fanatik nih...

so the very next morning..ade sorg budak neh bertanye (kaunter pertanyaan konon~)...

(perbualan anda akan dirakam untuk tujuan pengemaskinian)

saia : mende? (ni le respon kalo bertanye ngan org ngantok haha)
budok itu : betol ke citer mlm tdi? cm kelentong jer?
saia : betol..sekolah kite neh "black area" jaman jepang dulo2...xtaw ke?
budok itu : "black area" (ngan mate terjegil)
saia : kwasan jepon budus!


ehsan gugel : sesaje effect lelame dulo2

budok itu : owh..hehe tpi x seram la..mcm buat2 je cite tu haha
saia : kalo ko nk taw sekolah ni dulu pon markas jepon termasuk asrama nih
---> info berguna [sekolah kitorg sekolah lame]
budok itu : fuuhhh!! iye2 je..xcaye...
saia : ok..mlm nih mlm jemat..ko cube duk berande belakang tu kalo berani..tpi dgn syarat pandang kt utan blakang bilik ko...
budok itu : wlupun saia bru form 2 tpi saye berani taw...xde hal...

sekadar hiasa : camni la hostel kitorg..ade hutan

so mlm tu tersebar la berita yg wayang ditunda...(alasan munasarawak : homework tok dalang banyok!!)..ramai la budal2 yg siap bekal biskut n air milo panas (pengeras tok dalang bercerita) frust menonggeng haha..so derang pon tido awal le..nk dijadikan kekdah..ade la si bengap sorg nih x tido (a.k.a budak itu)..dier g lepak kt berande blakang bilek...

dipendekkan citer..keesokkannya...sabtu! xde class n leh membuta..

nk taw ape jdi ngan budok itu? beliau terpakse balik kampung..berubat!! lemah semngat kate rumate beliau..haha..n sape punye angkare? meh cite haha..

mlm tu aku pakat le ngan member2 yg len..mintak derang acting jap hehe...so..aku jdik la producer ntok wayang real nih haha..dh siap2 setting aku pon jerit.."action!!"


credit to : saia_faiz
( gara2 x suke tgk pic encik pocH yg xseksi langsung itu-->letak pic kartun haha)

mane x terngange budok itu pabila melihat seekor kak poc (poH~cHong) terkinja2 kat ampaian bawah blakang hostel tu..tepat2 lagi kt blakang bilik budak itu..seb bek bilik dier tingkat 2 n pementasan kitorg kt bawah..haha..pastu x cukup sekor saia tambah lagi sekor haha..xke begegar pundi tahan kencing haha..so nk dijadikan kesah..ade la mamat sorg yg jdik kak poc nih tersangkut kaki dier kat tiang ampaian (note : kat situ byk dawai2 ampaian)..so trus dier tersembam kt atas tanah n pasal xleh bgon dier pon tergolek2 ke tepi...lagi effect seram giler dowh!! sah budak tu trauma haha


ampaian : kepade sape2 yg xtaw cmne rupe dier haha

yg tragis nye wayang trus xde gara2 insiden tersebot..bebudok len dh kecut perut..sian gak tgk derang n nk kabo brite sebena tpi xyah le..biar rahsia saia n pelakon2 mlm tuh..btw penat saia nk cuci cadar yg dh kotor pasal derang heret atas tanah...org suh kat atas simen derang g balun tanah..xnak nampak kaki la tu haha...sah fail jdik director (T_T)v


note : indahnye duk hostel kan?

so moral of the story xyah takbor sgt2..tu bru aku buat..lum real2 lgi..mesti ala2 home teathre..hahaxke terhadam segale usus pastuh haha...n jgn buat pangai cmni..x helok ok?

the end!


--> tpi byk lagi le citer2 seram & pelik kt skool..xkire yg asrame penoh @ x..overall memang sonok la dpt stay kt hostel... (^_^)v



...sekian mekaseh, yg original

4 org ngereco:

Anonymous said...

hahaha
u r sooo mean. i hope that boy would read this story haha

love it!

hasmizam abu talip said...

naah~

naseb badan le dier tu haha..

suke2~

Anonymous said...

luculah part antu tgolek2...hahaha...ng teror ko as....

hasmizam abu talip said...

ngeh2..secara sik sengaja bah haha...effect menjadik yay!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?