...org dalam

Feb 6, 2011

~~org kite dan amalan ketika mkn~~


:: sekadar hiasan..saia xde modal nk letak pic ape haha ::

today saia nk ckp pasal event2 besar yg semua akn hadap ari2...of coz la mkn kan...(xtermasuk blan pose ye..nk merasa tour pakai van mayat bolehla dipersilakan~)

muka surat seterusnya~

org kita ni ade habit yg sama je bila mkn kt luar...xkire deting ngan awek ke....ngan mak awek ke...bpak awek ke...keluarga nenek kazen laki mak awek ke...xkire la sape2 pon..sumer ade buat adat2 habit yg kurang rating nya di kaca mata pemilik kedai terbabet haha

so..mari kita cekidout habit2 brkenaan...mane taw anda ada juga bekelakuan demikian..sape taw?...ingatlah! wahahahahahaha

habit 1
--> order lagi lama dari mkn
ni memang seronok...lagi2 kalo kedai yg konsep2 fastfood...xke muntah angin custemer len menongkat dagu tunggu turn...ni kalo kat tol memang dh terbagi 3 la kete pasal kene henyak ngan palang penghalang (fuhh...penuh sukukate haha)...korg2..jgn le melambat2kna mase kelaparan org len...kesian taw..adelah menyedihkan melihat org yg menahan kelaparan diatas kelalaian kite dlm mempercepatkan proses mengORDER...

habit 2
--> order yg demand
ni yg pling berbulu..seb bek abah aku bukan gaban..kalo x mesti dh jdi gaban kalo jumpe custemer cmni...nk extra tpi xnk byr extra..kalo kt umah dh mkn piring la jwbnye..hmmpph!!!

habit 3
--> pantang order lewat
ni cm kene penalti taw..pantang lewat sket trus nk mengamuk..baling2 botol la...mencarut pengadil la (err..tu kat padang jer haha tpi situasi same haha)...padahal kalo yg lame nk setting order tu memang dh ade info ckp "bang...ni lambat sket nk siap taw" pastu ade skema jwpan kuar "xper..abg tunggu" pastu x sampai 5 menit "hoi manusia...mana mknan aku..sblum engkau aku mkn!!!!" haaa...cmner tu...encik budiman sile jwb!!

habit 4
--> order salah anta trus kene ngap tanpe rase bsalah
ni cm lucu ade gak haha pasal dh separuh kene kunyah baru ckp..
"err adek...macik yg anggun xde pesan nih pun.. (sambil mulut tekunyap2)"
xke bedarah jiwe org yg empunya order tu tgk food dier kene ratah leh org len?? haha

habit 5
--> bile salah ambik order trus ngadu kt manager yg para2 "waiter yg bek hati" x pandai buat keje
hahaha xnak ckp panjang...taw sape salah sape x...biase ade repeat2 kalo order kn? haaaa....taw xpe...sian taw dak2 waiter... (T_T)

habit 6
--> upacara bermaen tisu pas mkn
ni jenis tgn terlupa remote control kat umah...memang sadis la kalo tgk..ye la..pas mkn je x ckup sekeping tisu pakai lap mulut@tgn..nk2 habis sekotak..padahal area of interest tu x sampai seekar due...ke seronok gentel2 tisu..leh buat origami sambil tunggu kedai tutup...hahaha pandai kn..? errrr...

habit 7
--> buang abu rokok atas lantai sedangkan ashtray gedabak atas meja
haaa....ni model2 dunhill ngan yg sewaktu ngan nya haha..taw la mende tu halus tpi payah taw nk ilangkan kesan dier..lgi2 lantai kayu yg divarnish...xsalah kot kalo gune ashtray tu kn...

habit 8
--> senyum itew sedekah
mak ai..nk mkn pun muke serabut mcm bru dpt result stpm! senyum2 la mengadap rejeki tu..kang xde lgi la serabut muke tu...tu bru senyum..ntah ade x bce doa mkn..tu tande bersyukur..(ini tazkirah..harap maklum)...xpun senyum tpi jgn la buat muke cm nk mkn org hahaha...

sekian...di sini saia menegaskan bhawasanya jgn la anda membuat habit2 diatas..xbek taw...ingat2 sket...wlupun org yg serve kite tu xde kelulusan cm korg yg leh mkn kn tempat mhal2,derang yg menetukan KESELAMATAN mkanan anda...jgn sampai kene sabotaj sudah...haha heppy mkn kt luar bebeh!!!

if ada lgi saia terekod perlakuan2 ber"habit" ini...akan saia caraskan di next episoodddd!!!!

-----> post kali ni xde gambo sgt....xde duit nk mengupah model2 posing2 ala2 waiter terlmpau haha(err..aku x ok..haha aku baek2 je)..



...sekian mekaseh, yg original

0 org ngereco:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?