...org dalam

Feb 11, 2011

:: gelak galak golek ::


ini saia bru teringat satu citer yg leh nyebabkan saia meleleh ketawe...tpi pasal nk uplod ke belog nih jdi terpakse buang2 part2 lelucah demi menjaga keharmonian segale stalker2 yg membace...

so mari kite gegar2kn anak tekak (warm-up) ntok menghayati cerita tershebot~

<----------------------------------------------------------------------->

citer bermula bile 3 sahabat yg dok sekampong...yg dulu2 tyme kicik2 same2 ngorat anak tok imam pastu sesame la g mandi bogey kt sungai sampai lebam...pas dh remaje lak same2 kene zasssss!!! leh tok mudim (paham2 sndrik hahaha)


:: sekadar gambo hiasan..jgn tgk lebeh 3 saat..dose hahaha ::
so...nk dijadikan citer..derang 3 nih belaja le jejauh ble abes je spm (bukan Sijil Perkahwinan Malaysia keh hahaha)..budak2 pandai katenye...so derang 3 sahabat neh bername...Ali belaja kt Kolompo....Adi lak belaja kt Amerika nuu...pastu yg last nk ckopkan 3 org lak si Aseng yg blaja kat China..

so pas 3 taun xjumpe ngan x kontek2 sesame sendirik...(ye la..jaman tu feesbuk xlepas lgik hahaha) derang pakat la nk reunion pas abes study...komplot punyer komplot (pakai telegram pon buley...) derang pakat jumpe kt pekan terdekat kt kampung derang...

venue ari tuh setting kt kedai mkn..disebabkn derang neh mengharomkan name kampung derang (memasing dh berjaye kan~)..tokey kedai tu sponser la derang bufet free...dh name nafsu serakah x hengat..derang angguk2 tande setuju...

mase mkn2 tu 3 sahabat ni rancak borak2..citer2 pasal tyme kicik2 dulu..pastu borak pasal keje2 derang sekarang...ternyata...gara2 blaja kt obersea..si Adi ngan si Aseng jadi bongkak...ckp gebang2 ngan nak semua A jeee....

si Ali lak terase pasai dier blaja kt Keyell je..so dier terpikir la care nk mengenakn mangkuk ayun 2 ekor tu...so Ali ajak la 2 org sahabat beruknya battle..bukan battle breakdance or battle WWE tpi battle bab makan2...tpi kene ader syaratnye...stiap sorg dri derang akan gune cutleri yg derang paling pandai dlm sesi mkn2...

so si Aseng dh biase pakai chopstik jdi dier pileh chopstik...si Adi lak pileh pisau ngan garfu n bile tibe part si Ali lak derang terkejut pasal si Adi pilih pakai tgn je...so let the battle begins...

menu pertama....lambchop (biadap) 3 rasa
ngan pantasnya si Adi melahap lambchop tersebut...si Aseng lak terkial2 ngan chopstik beliau pastuh si Ali lak tergolek2 kepanasan...pasal dier pakai tgn...kata sepakat hakim..kemenangan berpihak pada si Adi...

menu kedua....mee bandung kacukan jawa
ngan sekali libas chopstik je si Aseng meratah sehingga untaian mee terakhir..tergamam para hakim n 2 sahabat beliau..si Adi memang xleh nk mkn pasal biase sedut sagetthi je...si Ali lak sebok menuip sup mee yg panas mengewap itew..sian...si Aseng dinobatkan juara..menang tanpa bertanding katenye...

menu ketiga
....ntah cmne lak waiter tu kasi tumpah segale lauk pauk yg bkal diratah...so syarat pertandingan ditukar...si Ali terpikirkn sesuatu yg lebih berinovasi & kretip...nescaya beliau akan menang...beliau mengajak sahabatnya itew bertanding mengorek idong (ni hobi si Ali tu..jgn heran sgt hahaha)...dengan mengggunakan segale kutleri yg dipakai sebelum2 ini...maka~


:: ekstrim..pon jgn tgk lame2..bahaye gambo2 edit2 segale nih hahaha ::

si Ali menang..ngan trademark.. "gune jari pon boley!!!"...si Adi ngan si Aseng dikejarkan ke hospital akibat pendarahan teruk dihidung...sian derang...si Ali balik sambil gelak2 sorg mengenangkan sahabatnya itew...sambil ketawa..."ambek korg due!!! hahaha" keluo dri mulut beliau...sekian...

:: pon gambo hiasan..mamat ni bersin sambil melahap jem strewbery..jgn tiru! ::

---> ni citer zaman dulu2...krayon lum ade lgik kot...jdi korng jgn ikot taw...xbek aniaya kengkawan...n yg dh berjaye tu..jgn lak sombong xbertempat..xyah sombong2 lagi bek hahaha



...sekian mekaseh, yg original

2 org ngereco:

Miz Dave said...

ko ni has, prasan jak ada stalker kn...hahahahah

hasmizam abu talip said...

haha saje je dave..xde sape pon taw saye perasan..seb bek mu taw hahaha malu2....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?