...org dalam

Jan 29, 2013

- stranded -

nuthing...nuthing much...aku penat sikit..no big deal btw..

...bye



...sekian mekaseh, yg original

Jan 20, 2013

= jambatan itu =

heyaaaa

mari bercerita hohoi!

jambatan itu...penentu..mungkin bukan yg pasti tpi jambatan itu jugalah penimbul kepastian, yg memanaskan segala keraguan, dan menghanyutknnya dalam arus deras sungai...agar hilang sudah segala perit panas, namun air yg mengalir boleh dtg kembali

diseberang jambatan itu, mungkin ada sesuatu yg kita semua tidak tahu, samar samar dan segala nya terlindung...hanya diri kita penentu untuk apa yg menanti, dan diri kita sering diimbangi impian dan ketakutan..

mungkin disebalik jambatan itu ada senyuman dan mungkin sebuah jalan yg terbentang

biasanya sebelum melintas jambatan,mmg harus tgn itu terpimpin dan bukan kosong, sekiranya kosong, mungkin kamu hanya mampu berdiri dua kaki, dan seandainya terpimpin, kamu boleh la melalui jambatan itu, jambatan ke destinasi seterusnya..atau lagi tepat : pelengkap perjalanan

kadang kadang..mimpi terasa indah jika masih tidur...andai tgn terlepas tatkala atas jambatan, jgn terasa separuh dirimu kaku, bahkan jgn dihilangkan hatimu,jgn diselindung sedikit pun nilai nilai kemanusiaan mu...

...kerana senyuman yg menanti,dan jalan yg terbuka luas...

masih menunggu...

dan terus dgn kesejukkan tgn yg kaku itu...mampu menyakitkan senyuman yg menunggu dan jalan yg terbuka luas...

namun senyuman masih tersenyum, dan jalan masih terbuka luas...masih teguh seperti dulu...seperti sebelum tgn yg terlepas...walaupun terasa sakit yg menitik...

mungkin terasa  mahu bertahan....mungkin terasa ingin terus memberi harapan dan segala yg ada...agar suatu hari kamu kembali seperti dulu...seperti yg senyuman dan jalan itu lihat...yang membuatkan keduanya percaya...nilai itu masih ada dibalik tgn yg sejuk kaku

dan begitu....aku juga masih percaya





...sekian mekaseh, yg original

Jan 19, 2013

= pengisian =

heyaaaa...

*krik krik krik...*

ok...merasa kaw lawak basi mbr2 aku kalo derg tawu kite ade citer hot hot tpi derg saja jual mahal tanak dgr....sudahnya buat frasa dia atas sbb jeles leteeeew hahaha...fyi aku mmg xlayan citer melayu...apa nama dia? setia hingga hujung prektikal? aku lgi suka *kriuk kriuk kriuk*...dh macam iklan mee sedap...god bless indonesia

apepon a slow week untuk aku...duk kt CTsuite..ok nama gah semacam tpi tade la sehebat keje2 dokter yg teror sgt buat IV line dikala staff nurse dh tewas nk crik venous vein...sudahnya penuh la tgn patient ngan kapas sbb kne cucuk...itu ngeri...lagi ngeri bagi dokter yg menggunakan bahasa standard ntok pacik degree level upsr itu..mind your words doctor

cmbesa..since klang masih mngamalkan sistem pemerintahan beraja dan segala nya still otai otai belaka, aku kje nye mngecop borg register je..mls nk masuk bilik CT since kolej kiterg ketara pngeluar radiologist2 yg bersijilkn diploma walhal study blom abes..penghayatan watak radiologist diterapkn masa prektikal seraya mengganoyingkn kami yg student ni jugak...aku hanya mampu senyum sinis sebelum ada someone kne lipat tiga dgn emergrncy troli itu...

in b4...lawak chinesse news paper tu sungguh xmenahan okai...kredit tu kak An yg xsengaja bergurau kasar bila menukar radas CT scan dari chinnese paper kepada chinesse news paper..chinnese paper tu absorbent ntok alas montot ok...btw support paper cina...they all telus dan pic  pon daring daring..phew

senanye arini temank kasi #repwed haha...apepon meh layan cover satu lgu neh...ori nye aku xsgt sbb mcm autotune sgt...so sesapa yg suka tu no offense..music way too universal...sekati korg la nk minat apa..cuma jgn ajak aku karok etnik kretip...mmg aku sumpah korg jdi keli goreng...muktamad!

layan semua...jemput jemput..buat macam yuhtub sendrik

asalnya aku tergerak nk dgr cover pas tgk PITCH PERFECT...ok aku slow poke sbb bru tgerak nk tgk...tu pon pas dpt dri org yg donlod mubi segigihnya *clap clap clap*
and certain scene dri movie tuh mnyentuh hati kami yg berjiwa lara dan jiwang karat after midnite...owh dan kami bangga dgn itu btw...apepon aku suka part ni je..the truth always hurt but from it you learn how to bleed and heal...




and yeah..seamat berhujung minggu semua...and even sekejap masa yg ada..terasa berbaloi untuk semua senyuman sebelum tidur...

babai semorg



...sekian mekaseh, yg original

Jan 10, 2013

= H.O.M.E =

heyaaa

sepatutnya masa neh dh terlena dah tpi gara2 si deni emegency nk dtg aku tunggu la..japgi jgn tnya kalo aku tido dpn pintu plak..ok

apepon arineh nk tempek lagu sket..soryy la mcm bz kaaaaaw sbb prektikal kn..tade masa nk goyng kaki segala..namepon sem last..so nafsu rajin tu membuak..jenuh tadah baldi

so meh la layan lagu dri mubi latest neh...Parental Guidance..okai bapak lucu cita dier memakin budak kecik yg ginger bongsu tuh..pangai macam ntah hape2..mungkin aku kekecik dlu cmtu..mungkin la...

apepon selamat malam semua...chalo bette..



...sekian mekaseh, yg original

Jan 8, 2013

= kisah 2 hari yg lalu =

heyaaaa
sem baru dh masuk so kiterg semua dh siap seterika muka panas2 sebab nk kene prektikal lagi dan begitu jugak aku cuma agak bernas sbb aku sterika baju je...so kali neh aku kembali ke hospital first yg aku masuk prektikal dulu which is HTAR yang gah dan gemilang dgn ke-crowded-dan umat yg bertandang disitu...cuma tade la stay lgi kt rumah yg suspected denggi tu...

baru start semalam, 7/01/13...masuk je xsangka semua dh banyak berubah..yg best HTAR kali neh ramai staff baru masuk a.k.a freshie graduated student so mmg sah2 la pangai pon still bebudak dan boleh di bawak begurau senda di pagi raya hendaknya untuk memecah kemuraman jabatan iteeew...yg akak akak pon tadela nk emosi sgt kalo kiterang buat salah..tade yg tegas2 atau buat muka kerek...ok tu bru beberapa hari...

mostly kt situ kiterg duk mengapal nama orgla..based on previous prektikal so tawu la ni bekas skandel sapa, ni kapel sapa, sapa yg dah kawen, sapa yg dah pegnen, sapa dah kuros...tpi mostly xbanyak berubah sbb still xnaek naek pangkat lgi..ni la payah kje gomen..kipas xkuat tadela nk merasa gji besar kaw...selain tuh siap siap dhplan nk kumpul kes sbb kali neh tetibe ada rule plak dri pihak jabatan...sbb derg sebelum ni main request2...tu la korg jujur sgt buat buku log...mmg xckup kes kalo ikut bebetul...sauk la sikit...kompom mcm aku nye log book..miumiumiu

so minggu first neh aku kne tempek kat bilik 5..tempat ntok xray chest je..aku mls nk kumpul kes sini sbb chest aku dh abes..derg lain dh terkial2 nk kumpul kes..bagus derg ni...so far ntok dua hari mmg menggoda tang2 part mengantuk...kekadang layan jugak la lelap walupon betongkat dagu...

apepon masuk spital yg pkai sistem filem neh mmg mencabar sket sbb peluang nk repeat tu tinggi..ye la..dh tade canggih manggih mcm serdang..sini semua manual..kne pandai main kvp mAs...kalo x mmg rentung la film iteeew..kalo kat serdang takpe..edit edit skit tadaaa...siap...tayah dh nk repeat kecuali ter-cut part yg dixray...jimat tenaga ni..

yg best kt htar neh mudah nk jumpa kes pelik2 ngan patient pelik2...so nafsu nk begosip pasal tuh mmg tinggi..tpi kiterg professional..tunggu saat yg sesuai baru bukak sesi pertandingan bercerita...konsepnya cerita yg baik harus dikongsi..bru meriah...pastu da la yg senak rahang katenyer
apepon sampai sini saj..kalo tejumpa kt HTAR tuh tego2 la..t aku bawak round2 jabatan kiterg pestu bagi shooting free..tidakkah anda tergerak nk jadi model xray kiterg? hahaha
*posing posing masa belum mengatuk*

babai semua....*sambung iron baju sendri, maid dah lari*

p/s : bosan tgk org yg suka carik perhatian...dude...world doesnt revolve around you...



...sekian mekaseh, yg original

Jan 7, 2013

- PENAT -

terasa sangat penat...dan aku sangat letih...

letih berdiri menongkat degil
letih berlari memuja senyum
letih menari mengimbau memori
letih bernafas untuk terasa hidup

practikal langsung xpractikal..buat aku lagi letih

untuk benda yg sentiasa berulang
dan
siapa aku saat itu



...sekian mekaseh, yg original

Jan 2, 2013

- #replaywed!! -

heyaaa

phew...macam biasa kami yg seksited dgn tahun baru...weee arineh adalah rabu pertama tahun 2013 dh esok adalah hari yg ditunggu oleh pemegang pemegang asb...melainkn esok jugak la hari mngemaskini buku pestu pengumuman penigkatan kadar peratusan berbanding tahun sebelumnya...ok dh melalut cm berita tv dh kite yall...apepon its a celebration!
dan kami esok ada VIVA...sebaik list name aku dpt petang...boleh la terkinja kinja study konon2nya pestu segera memohon tips bgi grup pgi iteeeew...ok berbalik pasal eksaited dgn asb..haruslee...setahun menunggu n dh siap plan nk berbaby bru dgn duit itu..muahaha...apa dia? tungggu *xsaspen xsaspen*
apepon mcm biasa la rabu tabuat wordlesswednesday so kite buatplak replay wednesday...menempekkan sesetengah lagu yg xberapa aptudet *sbb tuan tanah sangat xcool* so meh la kita layan..ni lagu semangat aku nk berviva besok..mohon la muka aku serius dgn ganasnya dan boleh perform xmcm viva yg sebelom inih...

tadaaa...silela layan


lagu dia rancak sikit so agak sebati la ngan jiwa yg masih belia remaja dgn pangai kebudak budakkan hohoho...aa...ekceli ramai jugak yg final besok ya..tgk kt temlen pun boleh detect la sesetengah yg suka meroyan kt temlen dh hilang..nak kata meninggal xkot sbb tade org brodcast tweet mintak sedekah alfatihah..so mesti ngan pulun study? begitula hendaknya

aku? study kt internet katenye...larat?
*konon study*
okai..neh je entry ntok kali neh...to daini...aku pun xsure cmne nk ajar ko ejas blog itu..kalo ko ada sini bleh la aku tunjukkan..aku pon baru blaja jugek hahaha basic tu tawu le jugaaak...apepon selamat maju jaya...gegodluck ntok yg test...yg buat model tuh buat leklok...

selamat malam semua....babai



...sekian mekaseh, yg original

Jan 1, 2013

= 2013 =

heyaaa...

pertama skali nk wish la jugak kat korg selamat tahun baru..mls ni nk msg wish segala wlupon bertubi2 kne broadcast wish new year..nampak sgt xikhlas disitu..pui..apepon mekasih jugak la kt yg broadcast tu wlupon aku mmg xbaca sepatah harom...aku delete je..resis sgt korg broadcast retis lagi aku mendelete *flips hair*...korg broadcast lgi aku delete je jaaaah profile engko...ko ingat ko retis nk menujah org dgn broadcast...bukan
 *twitterian yg jenis semua benda nk di #twtup...#twtupURUT hahaha*

apepon kali neh baru new year aku di pj accurately di kelana jaya yg tercinta sbb taun lepas teperuk kt klang sampai buat BBQ last menit semata nk menghiburkn hati...so taun neh outing je la ngan derg2 neh sbb mmg bosan mlm new year...bukak tv pon asa nk je campak kat bwh sbb bosan jugak...so kiterg plan la g mkn doyan...berikutan encik hamdan ni teringin sangat..kang x g meneman kang jadi biru plak dier...
so cam biasa port baek mkn doyan ni haaaa kat ss2...aku xtaw nk ajak sape dh sebab ramai x mkn durian ni...mungkin sbb doyan rasanya xmcm pasta ataupun lasagna..ataupun sbb durian ni tade import import so org padang sebelah mata je buah ni...takpon derg prefer durian bau CKone takpon playboyVIP...kalo kt kampung dgr je "..duuup" kat kebun terus lintang pukang carik durian yg jatuh...begitu tinggi nilai buah ni...arwah atok aku lgi la...mmg faveret dia...slepas tempoyak n bubur durian..huuuu kecur kecur

p/s : playboy VIP tu sumpah  sedap bau dia..yg eu de toilete *cemtu ke eja? lantak la...*...yg body perfume tu xsedap...boleh beli buat bunuh lipas pun elok..taruk api sekali

so kiterg dtg la ss2...tpi bukan area murni tu okay..ade area durian durian ngan tokey yg suka lelambai org...haaa situ byk kedai..korg boleh pilih nk port mana...aku pun xingat kedai mana kiterg terjah tpi mcm best plak mkn situ...org pun ramai dtg mkn...siap ada grup dtg pinjam kulit durian table lain semata nk camwhore mkn durian bebanyak...tokey tanya la...nak durian kampung ke d24...sebab harga lain lain..kalo durian kampung rm9 sekepala...kalo d24 plak 13 ke 15 eh..lupa...ni tepu ngan durian la ni...kiterg amek yg d24...maka penuh la meja ngan durian...heavenly treat
so layan2 durian ni...lgi seronok kalo mkn kat dusun...baru fresh sbb makan kt situ pun dh xfresh..mungkin sbb dh penghujung musim or dpt durian lama...d24 pun terasa mcm durian kampung...mungkin nk timbal balik la mkn lasagna takpon pasta...hahaha..tpi surely durian lgi sedap..selera kampung nk wat cmne kan..telepas rindu ngan musim durian...agaknya belom sakai lagi nk kecoh ngan crepe durian..haaa...tu bru cara urban mkn durian..tpi aku? prefer tekangkang2 kopek durian...org kampung

lame jugak kiterg duk situ..order plak air kelapa...kalo kt kampung ni byk pantang larang nk mkn durian...taleh campur mkn tu..taleh mkn ni...nk mkn durian kene minum air putih je...pastu kalo dh abes mkn tu mak selalu pesan...letak air kat bhgian dlm kulit durian tu pastu minum..nk ilangkn panas durian tu sndri..aku ikut...dah tabiat
kiterg mkn banyak woooooo...xsangka aku..terik dah perut..ilang 6pax segala..leulz...pestu balek la...tokey dah sound dah..byk derian dia kne gomol ngan kiterg..mana taknya..yg xsedap tu terus lambung buang dlm tong...yg betul2 xsedap okai..tpi yg best mkn situ..ramai cina..hardcore okeh derg ni...sikit je melayu dtg mkn...mesti derg bukan jenis yg dtg restorant terus mintak sijil halal..haih la...termasukla kiterg...aku kedai cina redah je..janji sedap
pestu esoknya kne paksa lgi ikut tgk mubi..les miserable...amek wayang jam 12.30 start...sebelom tuh maen bowling sat kat OU...sempat jugak countdown ngan strike 2 3 kali...ok tipu...pestu senak urat leher tgk hugh jackman nyanyi dlm citer tu...mcm org kne cucuk pinggang dgn shotgun...mcmtula siksanya...tpi jalan cerita best...n costume...owh ada mamat the dictator dlm cerita tuh jugak..tpi kali neh tade la nampak totey mcm the dictator..rosak selera aku makan..pui

apepon semoga 2013 mcm taun taun yg sudah...less expectation,more happier,more merrier...ulolololololololo *pecut naek kuda*...
babai semorang....



...sekian mekaseh, yg original
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?