...org dalam

Apr 10, 2011

== nenek saye cantek ==


:: bukan nenek saye..dier ckp nk privacy so xleh uplod pic beliau..uhuuu ::

yeah...bgun awal2 tetibe ingat nk updet belog kejab..ye..jari2 maseh kejang kesejukan...ni le pasal kalo tetibe rase rindu (oh noooo....kate rock..mane leh rindu2 (T^T)v ....)

hah! salah kew...(sambel protes bawak banner bagai~)

yeah lagi (amek ko feeling rapper saudi arabia...yeah2 sampai ke malam!) lately semacam feeling kt nenek aku...yeap! she's the one n only..yg 3 org lagi tu dh kembali ke rahmatullah (well kt swak "nek" adalah gelaran ntok atok ngan nenek pakej sekaligus~ gitew)

ye...nak je aku jerit cenggini "saya cucu,saya ok!!" bek to de story nenek aku yg sorg ni (yg aku rindu ni....blushing lak sebot ahaha) memang nenek tipikal yg korg leh jumpe kat mane2...tipikal la...korg mane taw~ haha

nenek jage aku dari kecik..dulu dier kemaen ganas...hulk kelaut le jwbnye kalo gado ngan beliau..but trillions tengs to my nenek pasai dia la saye jdi cenggini...dier ganas tyme kitorg kecik dulu bukan ape...dh cucu ramai gile (yeah nenek saye ade 13 org anak---> kalo xsilap! huhu)

bile je kitrg kumpul reramai kt umah nenek mesti bunyi kapal pecah...xpon bunyi org mabok gado pasal ngah tgk kartun kt tv...nenek suke menjait...tu je hobi dier yg aku taw..skrg dier xbuat...jage jari eh salah..dh rabon katenyer...dulu kecik2 nenek memang best! asal free je mesti kene sakat dek cucu...ngeh~

penah skali tu kitorg hampir nk terbakar markas baulu beliau...hangin giler mak aku tyme tuh pasal perangai paling senonoh aku tuh...aaa...ye la..kalo kt bangsal dapur kayu tu mesti ade sarang labah2 yg mudah menyerap kebakaran (ayat penuh~) so kitorng secare x sengaje terbakar la...seb bek mak aku jdik heroin bomba tolong simbah api yg marak menggoda (pas tu kene jentikan manje kt telinga..hadiah katenye...)

:: mungkin begini la mak saye beraksi ketika itew ::

sye suke melepak umah nenek pagi raye...of kos dulu kt umah dier mane de almond london,cheese cake (yg name mcm2 tpi rase semacam!) dan segale yg shedap2 n boleh dimakan dan x hanya dipandang (tetibe lagu raye!)...specialities nenek aku master bahulu...kalo dulu2 memang dier suke buat bahulu...tool dier memang lengkap...kecekapan semua..lepas ujian saringan quality control ngan pensijilan halal...gitew

aku ingat lagi...waktu tu nenek ngan buat baulu...paling sedap kalo ngap yg ngah panas2 tuh..nikmatnye...terpinggir kejab big apple donut n coffee house (pastu tarik balik haha)...nenek punye rendang semua power2..tu la kalo raye pagi2 lagi aku dh menyerbu umah nenek...

:: ni bukan baulu nenek saye...dier lum uplod kt tenet baulu dier ::

kalo mase kicik2 nenek ganas..kitorg dh besar nenek jadik baek..jadi best (ye la..dh besar2 mane jdik hantu lagik haha..) nenek suke buat ape yg kitorg mintak..kalo bab durian memang xyah ckp la...jwbnye muntah nk menghadam durian seguni sorg haha...pling tacing to tyme saye nk g sambong blaja nih..dier pesan cmni... "blaja la bgus2...dh keje t senang nk jage nenek kalo masuk spital..."

--> to my great grandma...walopun im grow older n older...im still ur little boy!!! siyes really miss the moment i kiss ur hand!



...sekian mekaseh, yg original

6 org ngereco:

Anonymous said...

lovely post!
pray for your nek...

hasmizam abu talip said...

ngeh! tengs! huhu...tu la..hargaila nenek anda ki=etika beliau maseh ada...wlupun beliau tiada pernah untuk mengoogle belog ini tetapi cintaku mekar dihati ini (lagu lagik~)

Anonymous said...

who knows? maybe your nenek is google-ing this blog via iphone.. haha joke..

Miz Dave said...

i luv my neneks too!! ahahah...
*['s' for more than 1 nenek]

pocoyo hunny said...

aku rindu arwah nenek aku juak..ko tok, tm aku rindu nenenk tm ya juak ko rindu nenek.huh

hasmizam abu talip said...

haha silah poyo...yay! pa cita cikgu?? alu sik nengar kabar..tauk la ngah ngajar nektok ehee...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?