...org dalam

Dec 29, 2012

= 2012 resolution =

heyaaa

wed post kelaut sampai hari ahad...dan ini dipagi ahad ya, 30 ariblan 12 tahun 2012...beberapa hari lagi sebelum tahun 2013...dan seperti biasa..aku kisah plak kan? hahaha as long as clock ticking and im alive...aku bersyukuuur..
*nasty flip hair*
apepon 2012 ada conclusion nya sendrik...how i manage to gather everything, sumpah bukan senang untuk aku jadi stabil macam sekarang, hah! masalah dunia, just fake your smile and everyone will embrace it..shall we? dan  ya...kene move on, do better and enjoy what you love most...terima kasih kepada semua..thats all

p/s : seriously...kepada siapa yg paham, aku bersyukur sangat kamu ada

so here i am..still alive and kicking...dan berada di penghujung saban tahun buat aku realise ape dah aku buat sepanjang tahun and its freakingly awesome...hahaha...tpi lately aku rasa nak balik sangat..apakan daya bapak aku tade buat empangan hidro tersendiri n mmg mustahil nk dpt tiket murah balek kampung hujung tahun ni..so aku decide follow up kisah derg dari phone je..kang pkai skype plak xtido la layan mak aku

teknologi la sangat...

so meh la layan entry asal berbaur #replaywednesday yg xseberapa ini dari danile powter...saat ini jgn cari aku sbb ngan sibuk sedu sedan layan shahdu..raya ke ni? raya la...raya krismas LOL
apepon aku tadela bosan sgt sbb byk benda nk dimain masa lapang neh..eh..sangat eh la statement itu...

contohnya aku buat cut-and-glue *nama reka sendri...aku xtahu nk panggil cmna* so aku buat lipat lipatdari watak adventure time hohoho..terasa jadi kekanak yg girang dan xtahu erti kepayahan hidup di dunia reality...meh chekidaud
okai..tercabar jugak jejari mulus ni nk buat since aku jenis tgn cemerkap n terketar2...dh mcm org xckup glukose giteeeew...tpi seronok walupon xsekemas masa aku buat kt tadika dulu...aku rindu masa tadika...masa kita boleh kencing n berak sekati...eh?

pestu try jugak buat mask..ni real scale...boleh pakai buat merompak kedai runcit kalo pendek akal n nyawa ada sembilan....nampak keksaran lagi..biasala..aku bukan budak seni pon....tpi itulah..demi memastikan semua pihak girang gembira saya akan prektis lagi gigih dengan try buat model human scale plak...tunggu...
*dan boleh join geng ANBU siaaaaa.....*
btw aku nk ucap mekaseh la dekat brader2 pos opis sebab korg accurate plak hantar barang aku kali ni..tadela buat drama suam2 kuku korg ckp interkom umah aku rosak la, guard xbagi masuk la...hoi...so mekaseh la ye..efisien sikit..nak masuk tahun baru ni...mekaseh jugak kat kakak sebab rajin jugak mngepos permohonan aritu...aku ni nk buat ntah nya bila..mls is priority
*shabu ori dari sarawak.....ni craker la...craker yg hanya ada di sarawak*

and then..apelagi ah? aaa...nih aritu tukar dp twitter...maklumla xpernah nk tempek wajah sendiri kang org ckp kita ni fake account lantas xramai follower..blergh...so aku tukar la sbb ada org jugak *banyak plak org ni..* kasi edit pic aku kaw2 pestu tempek jambang...wahaha aku pun serius seriau sbb ye aku jrg ada misai a.k.a somet..tpi admit it..look nice and gangsta..baru rock..
*seploh kali aku tgk mmg aku ckp ni bapak aku umo 20 an cmtu*

huu....agak haru disitu...ok sudah bercakap pasal diri sndri kang org ckp kita mencarik perhatian..ye LOL...kami semua mencari perhatian..sbb kami sendri tidak reti menyayangi diri kami justeru kami perlukan org lain untuk menjayakan part itu....pedulik puuuui!

okeh okeh..cukupla entry rage ni..japgi adela yg nk komen memprovoke..lantak lewwww...aiman xkisah...

bye bye
 p/s : semoga jadila plan paranormal team buat trip g melaka..aku nk join weheeee...tpi practical?



...sekian mekaseh, yg original

Dec 25, 2012

= 25th dis and ho ho ho =

heyaaaa

phew...kalo sekarang korg nk g mall ke nak g jenjalan ke silela tinggalkn suku kaum kerabat anak pinak korg tu..tayah gigih nk bawak nk sorong stroller ape la kang jam pulak mall tuh..sekarg neh ngah penuh musim manusia berjimba shopping mcm esok kiamat hendaknya..aku? elakkan situasi cmni..bahaya..bek duk umah buat bodo bodo
disamping tuh sebuk la pulak ustard dan usta-jadah instant sebok duk sebar2 haaaaa...memacam la kepakaran derg mengugel segala hukum hakam dlm intenet yg luas n very accurate katenye..kepochi la korg..tade keje lain ke? kalo confirm tu baru sebar..ni kalo xbetul? kang jadi fitnah...aku? buat bodoh..bosan layan org bingai..tu la..kekecik tanak mampus dah besar nyusahkn org *firework firework*
wish sempena krismas? kepada sesiapa yg menganuti agama yg berkaitan..selamat bershopping sakan...selamat berjumpa segala kaum kerabat korg...selamat mengepau pacik ngan macik korg,ingat..demand ipong 5,demand psp ke...ape ape je la..semua la selamat...to my beloved christian mbr..Glenny Carol (apentah lagi nama ko..pjgkn?) tayah keje weih sempena krismas ni..balek rumak dan mabuk...bukan selalu...LOL

inb4...Glenny Carol is one of my bestfriend...rindu kamu la Glen..lame xmerepek sekali hahaha...gawai jemput aku ngirup ba rumah nuan...apuuuuu...

aku? dpt bepdey present semalam..thanks alot..aku pon xreti nk guna mende alah tu..tpi yeah..its nice...thanks btw...really appreciate it..to Dr.Mohd Kunna...u waaaay too awesome...shud u do me a favour if we can hang out at Highland Tower...and bring along ur starbucksss..gonna be a long night...or someplace creepy at hospital myb..this is an INVITATION hahaha
bukan present sempena krismas okai ustard-ustajadah sekalian..

apepon...selamat hari natal dan selamat selamat la semua hendaknya..aku nk sambung berhibernasi ni...wake me up when 2012 end...penat sudeeeh dgn 2012 rumours...melodi sangat *campak remote*
*dafuuuuuuu...monyet*
babai...babai...



...sekian mekaseh, yg original

Dec 23, 2012

+ di antara semalam +

heyaaa

phew..kita di penghujung tahun..dan surely ramai buat list new year walhal recycle taun lepas...aku? sama je *ok tepuk tepuk*...2012? nuthing much...perbanyakkan bermain dan hilangkan kegusaran dan hadapi semua dgn senyuman...gigih katenye
skrg ni ngah tunggu ramalan mayan tu..menipu sgt..sebaik xmcm derg yg dh prepare kaw2..udah2 le korg..kembali ke kehidupan sebenar dan get a life..same kn?

so semalam is hari yg aku rasa paling biasa aku hadap..a perfect time border nak kira umur secara accurate kalo ada yg tanya berapa PERKIRAAN umur kaw sebenarnya..mmg keje aku usung sempoa nk kira kira segala persoalan ko...persoalan aku plak, adakah umur aku melambang siapa aku...adakah aku bersedia dengan umur ini?

aku? tarek bantal terus tegolek atas tilam..surely aku lupa soalan tdi...layan ngantok sepam dua

mature me? shud be u were the one whom flew out from my tiny little heart to told me that...shud you told me im immature just from ur unbelievable amazingly accurately observation? impressive...pretty sure my maturity flow out only on certain things..apart from that..taste my disobedient...

birthday mood swing?...mungkin sedikit..just dont touch it..u may hurt yourself...

apepon selamat tahun baru semua...n terima kasih..ntah kat sapa tapi terima kasih

in b4...ice cream cake tu memang ohsem..konsep je lari sikit..thanks btw (:



...sekian mekaseh, yg original

Dec 20, 2012

Zee Avi - Siboh Kitak Nangis

heyaaaa

so kita terlepas rabu lagi..makin cuti makin malas nk merepek kt sini..alaa...lgipon sape nk baca ye dak? hahaha apepon sebagai rutin mingguan meh aku tempek plak vid dari tanah tumpah darah aku neh...bak skali aku bagi lirik dia pengertian ntok korg yg xpaham bahasa ibunda aku

inbefore...aku kagum sebab si zee nih reti plak menyusun segala words ibunda neh jadi lagu sebab somtime even kiterg yg bertutur ni bunyi lawak walaupun hari2 ckp mende tuh...sbb kebanyakan bhsa ibunda aku dtg dri bunyi yg terhasil dari perbuatan...
eg : tutup = katup...ok contoh korg tutup pintu kete ke pintu umah ke..pintu hati ke eh...kan bunyik dia "...kaaaaatup" senang kn?

so jom tgk vidklip nya...pestuh baca la translation kat bawah neh..aku rasa kalo x accurate tu jgn cemuh okai..aku org kampung haha


Siboh Kitak Nangis [takperlu kamu menangis]

Oh Sayang
Siboh kitak nangis [takperlu kamu menangis]
Mulut urang nang kadang kadang jaik [mulut orang kadang kadang memang jahat]
Oh Sayang
Jangan ambik ati [jangan terasa]

Tok kelak akan pergi [nanti akan hilang]
Sik lamak agik [tak lama lagi]

Sik kesah ribut ka guntur ka kilat ka [tak peduli ribut ke, petir ke, kilat ke]
Kamek akan di sebelah kitak [saya akan sentiasa disebelah kamu]
Mun kitak perlu kamek [jika kamu perlukan saya]

Oh Sayang
Udah gik kitak nangis [berhentilah menagis]
Kamek sik suka nangga [saya tak suka melihat.....]
Kitak patah hati [....kamu patah hati]

Oh Sik hal sayang [oh xmengapa sayang]
Dunia tok memang adil [dunia ni memang adil]
Asalkan kitak jangan lupak dirik [asalkan kamu tak lupa diri]

Sik kesah ribut ka guntur ka kilat ka [tak peduli ribut ke, petir ke, kilat ke]
Kamek akan di sebelah kitak [saya akan sentiasa disebelah kamu]
Mun kitak perlu kamek [jika kamu perlukan saya]

Mun kitak perlu kamek [jika kamu perlukan saya]
okai huu...so sekian la kali neh..nak smbung berhibernasi jap..mane taw bagun2 je trus jdi beruang..boleh plak aku nk cakau2 org yg berjimba kat pool dan buat bunyik bisisng ceharom...korg ingt korg nye gembira-biru tu aku sanjung la...ni nampak? *tunjuk mindlle finger dgn sopan santun*

babai semua..selamat malam



...sekian mekaseh, yg original

Dec 18, 2012

- skil berani mati -

heyaaaa

lately aku dah tade mimpi basah sangat while menunggu annouce dividen taun neh bape persen..mohon naek lagi dri tahun lepas okai..asek 8.8% je..ingat aku ni goyang pinggul ke bayo tetiap bulan? bak sini aku terajang sikit ASIS tu...ASIS? sila gugel sekian
so sementara menunggu bulan dan matahari tesengguk sengguk sambil kaum maya yg dh pupus ribuan tahun dulu nyer kalendar dah buat separuh umat dunia standby nk kiamat segala, aku plak disatu sudut dunia yg fana ni ngah buat research demi melunaskan nafsu serakah sebab xsabar...but through segala kekecohan tuh..aku teringat balek mamat yg betul2 impress aku dlm dunia yg bakal diceburi...wah

perkenalkn kt korg..mamat Mike Larson...dah kawen so silela sedih kecewa secara pukal...seorg wedding photographer dan sah sah la tersohor hendaknya...sebab apa tersohor..meh chekidaud

*mike ngan bini beliau...menyempat aku songlap dri twitter dia*

Mike pehmes ngan skill "CAMERA TOSSING" dier iteeew...myb dia la developer skill tuh dan ditiru dengan kompident dri seluruh ceruk dunia hatta lubang chaching sekalipun..tpi still taleh battle Mike nye skill...mantap bak kata org korea celop melayu...so memang tercampkla tepi segala photographer berangan nk buat jugak skill tu..ada yg patah kaki la..patah hidung la..patah jari jemari mulus la...takpon dslr menyembah bumi dan terus menghembuskan bateri terakhir..sedeh..

so acane plak ropenye camera tossing neh? meh tengok contoh gambar yg mamat neh snap..kalo nk lebeh memukau mata seraya mengakibatkn anda hempas diri guling2 stengah jam silela ke blog beliau...


haaaa....dah tgk...so camner plak dia buat? meh tgk..sapa sapa yg stil syg dslr korg tuh sile la taruk jejauh dan terus lupuskan dihati kalo nk buat skill neh...org tgn laju dan berjari sosej je boleh buat..confident jugak kalo x memang berkecai la air mata membasahi bumi...amaran awal hahaha

haaa...ada beran? well being creative tade batasan tpi nih bebetul berani siaa...xsanggup aku nk buat..kalo camera tu murah boleh la lambung sesuka suki mcm bapak aku bukak empangan hidro sndrik blakang rumah...gitu la kisahnya...anda tercabar..kalo nk buat ajak aku skali...nk tgk jadi ke takpon tgk dslr berkecai..thrill iteeew tgk org meleleh air mata...

seraya aku berangan...
okay..ini cukup melampau...tidak relevan...tidaaaak

apepon tu sajeh kali neh..bakal banyak lagi entry dslr-like-related bakal muncul..harap sudila anda membaca..xrugi pun..bukan ada bayar meh..

babai semua..selamat malam..pui



...sekian mekaseh, yg original

Dec 15, 2012

- fire -

heyaaaa...

kembali ke beberapa detik masa lalu...dimana aku adalah seorg budak nakal yg comot dan degil dgn semua org..perilaku ini mbuatkn aku sering mendapat sesuatu yg mungkin mmbuatkn aku myesal, tpi sebaliknya aku  gembira...sbb aku belajar sesuatu yg mungkin org xpercaya aku dh buat sesuatu diluar jangkauan mereka...
*what would u expect? im immature remember?*
satu hari...petang yg suram...aku ikut mak ke kebun...kami banyak kebun...dari segala tumbuhan yg korg pernah tgk kat tv..sampai la yg korg xpernah makan sekalipun..ya..duduk dihutan menjadikn aku seorg budak yang nakal dan degil..supaya aku xtunduk tertindas kepada sekeliling aku

sampai je kebun mak terus buat unggun api...aku tnya kepana perlu buat? mak cakap sbb nak halau nyamuk..aku tanya lagi kenapa nk halau nyamuk...mak jwb sbb nyamuk hutan merbahaya...selain nyamuk mak nak halau semua hidupan yg boleh mengancam kiterng...mmg..aku banyak bertanya sbb aku melangkau zaman kanak2 aku yg hanya menurut kata..aku kan degil?

aku suka bermain api..bahkan api yg mak buat tu aku marakkn lagi dengan segala benda yg aku boleh capai...ranting kayu,daun-daun kering...sampaikn api tu mula menjalar dekat akar pokok durian...mak memang menjaga pokok durian di kebun itu...segera mak menegah aku dari terus membakar akar pokok..sbb pokok berjasa dgn kita...jgn dibalas begitu, kata mak

api yg marak buat aku ceria, mungkin bukan sbb panas tpi aku suka bila adrenalin memuncak melihat ia mnghancurkan segala yg aku campak kepadanya..ibaratkn api ni tidak takutkn apa2..ia bebas bergerak dan tiada apa yg mampu menghalang laluannya..mungkin api ni lagi degil dari aku..siapa yg tahukn?

ada kalanya terasa perit sbb api ni...mungkin di awal permainan mcm seronok tpi lama kelamaan api semakin memeritkan..mak pernah cakap...api kecil2 jadi kawan..dah besar jadi lawan...mungkin api ni xcukup besar ntok membakar aku tpi ckup la sebahagian diri aku yg terasa bahangnya...mungkin itu yg lawan dari kata2 mak itu..

mula mulanya api tu dtg dalam bentuk yg menyeronokkan,mnyebabkn kita teruja dan leka dgn sekeliling..tpi bila lama kelamaan,api pun tunjuk rupa sebenar..sehingga kita keliru,kita perlu jadi apa untuk berhadapan dgn bahang api..mungkin jalan terbaik untuk lari dari api itu sebelum ia membakar kita dan menghilangkn siapa diri kita

mak pesan..kalo api tu besar sgt harusla dijirus dgn air..biar reda sikit panasnya tpi ternyata kalau api dh meninggi memang xterpadam hanya dgn air yg dijirus...aku paham situasi itu tpi siapa yg ingin membunuh segala saat2 seronok dan indah yg sementra itu..tpi aku lupa..yang api pun ada jalannya sendri..ada takdiran dan urutan yg dia perlu capai...jadi aku tak terpadam..aku kan degil?

sebab suatu saat aku percaya, api terpadam jua apabila segalanya terbakar,segala yg terhenti dan segala yg tak terlihat dek api...masa itu aku boleh menggenggam api sampai menjadi bara...walaupun sedikit panas tpi kedegilan itu mengatasi perasaan takut itu...dan aku terus menunggu dan melupakan segala yg berlaku disekeliling aku..saat itu walaupun terasa hening sekali tpi sekali aku terasa ketenangan....

dan tika itu jantung ini berdegup perlahan,disebalik api yg ditelan asap halus...



...sekian mekaseh, yg original

Dec 12, 2012

- teruja -

heyaaaa...

keterujaan - tu la aku hadap skrg..sakit okeh sbb kne tunggu few month lgi bru dpt jumpa baby baru...dpt gomol2...dedah sana sini...ini baru gigih...apepon aku mmg nk sgt ni..tpi masalahnya ape mende iteeew? tunggu la kemunculan beliau...jgn panas bontot dulu..save it for later...anda x sabar? aku lagila..sebaik beriman lgi inih...alhamdulillah~

apepon entry neh spatutnya kuar masa tarikh yg kt fb mesti mencanak naik sbb 12.12.12 katenye...apeda...selambe sakai la ni...aku bleh plak lupa kn..its been a while...tinggal lgi 10 hari untuk aku bergelar young adult umo 24...waaaah..saya sudah mengalami ketuaan pada umur...nape still tade jambang? kenapa?


apepon meh la layan lagu neh...aku pon tataw modus operandi asal nk tempek lagu neh....tpi best jugak dilayan...
haha..seriusly aku xsbr...masa..cepatla berlalu...cepat la...still decide nk kaler itam ke putih...pui

babai



...sekian mekaseh, yg original

Dec 9, 2012

- aku dan semut -

heyaaaa...

aritukan...aku ingt nk sedut mubi dri encik pojie..maklum la beliau dh senak mendonlod mubi latest so ingat nk memohon simpati sikit..so berbekalkn hd yg xdigomol selama seminggu tuh g la nk menyedut kn...tpi tetibeeh ade semut beduyun-duyun kuar dri hd..ko ingat neh rumah anak kebajikan ke nk tumpang free?...xsempat nak snap pic semasa kejadian gempar tuh berikutan nikon 1 xterbeli lgi dan perasaan geram yg mencanak canak...
*eh eh eh eh*

kami lepaskn geram dgn minum air teh peng diiringi hujan akustika...

lepas tuh terus kiterg pecut g giant carik skru..ingt nk bukak cover dia..ngan harapan kami dpt menyapu bersih semut2 yg bersetinggan dlm hd tuh...balek dri giant trus aku korek..geram ni geram..kalo dpt play-doh mmg aku kunyah2kan depan mata semut sekalian tuh sbb geram teramat...semut neh ntah apa horny nya nk besarang dlm electric appliance neh...seronok ke acane?
*penyebab utama*
dulu umah aku slalu kne kat kotak suis tuh..kalo dh switch on tuh tak on2 jugak lampunya mmg bersemut la suis box tuh..kalo bukak mmg dh jumpa segala tok nek moyang dlm tuh...siap yg tgh bejimak pon ada kot...3g sgt haha..apepon kalo nk besarang pon elok2 la sket...buat border ke apa..ni x..sekati memberak je sampai short letrik rosak suis box itteeeew

okai okai back to the story shall we? *betulkan simpuh*

so dh bukak tuh mmg belari satu rumah aku sampai naik ke siling *menipu sangat cerita kaw* sbb semut bersemarak merebak sampai ke lengan..nyaris  aku tewas tpi segera aku berlari ala ala pijak semut tak mati ke singki...cuci tgn segala then aku sambung menghalau derg2 yg xbayo sewa nih...dh la kt hd...ingt hd ni ditatahkan secara ikhlas dari original recycle-able plastic ke hape? ko jawab...ko jawab

abes je koloni tu melarikan diri tinggal plak telur2 yg derg xsempat nk sauk..nampak sgt dh lama derg bermahrajalela dlm hd neh...sebaik la hd neh ada bhgian yg kedap tuh..tpi still aku xsedap ati n still xcucuk lagi kat lappy..tkut woo...so aku biarkan la hd tuh "berehat" seketika dari aksi aksi ganas menonton mubi kt dlm iteeeew...

lepas beberapa hari yg bosan di kelana jaya....dan jugak suasana suram di serdang hahaha
tergerak plak di sanubari nk tgkhd tuh bernyawa lgi takpon dh lama kembali dan bersama disamping hd hd yg dh kecundang dlm hari2 perkhidmatannya...so dgn dada bekobar kobar *atas sbb dh lama xtgk mubi kan* so try a jugak..diyakini hd ini mampu meneruskan perkhidmatan tetap beliau...dah connect tu kne la refresh beribu kali lemon
tadaaaa....hidop lagi ghupenyer..trus nk pelok cemolot segala dan terus senyum lebar ke telinga sbb memory still ada...dah mcm newborn and yeah..welcome to family Mr.HD! its been a while kite xbersenggama bersama...gile kaw..mcm2 mubi dlm tuh..pebret plak walupon tgk sampai beratus kali haha...hardcore ni
*on FTW...*
so trus la layan mubi sekeping dua dlm keadaan hd tuh naked..waaa..now i did see your true color hahaha...sebaik la hdneh ok..asa kecewa kejab aritu sbb dinodai secara xbersalah oleh sang semut..nak jugak terasa menangis dlm hujan seraya belok kepantai terus tembus ke ekdai hd bli yg bru...apakan daya ekonomi semasa jatuh merundum *terjun gaung*
*gamer 2009*
apepon neh saje nk buat entry penghilang bosan eh rindu eh bosan senanya...maklum la prektikal dh abes kn..dh aku plak xhanyut ke sarawak..japgi melampau sgt bosan mmg aku partime cuci pool kt kelana putri neh...

babai semua



...sekian mekaseh, yg original

Dec 7, 2012

= yuhtube hari ini =

heyaaaa...

phew..bru abes prektikal neh trus nk tebus balek segala pengorbanan pengorbanan suci yg aku lakukan demi nk setel segala koje  rumah yg kiterg kne buat ntok melengkapi segala request request manja lect sempena g prektikal as in ada buku log la...kne kumpul kes la...kene mintak sign la..tpi dirisau jangan sbb semua itu sudah disetelkn dgn gah dan ensem sekali melalui shortcut yg compiden...hell yeah! hahaha
terima kasih kepada pihak yg terlibat dlm mnyiapkn log book iteee...beribu lemon gracias

so arineh aku melayan yuhtube ngan tv tebongkang jdi bekground music je..jenuh aku nk dgr gosip sampai ke berita pon nk gosip memanjang...so kite layan tenet since router aku on selama 5 minggu neh sebagai perhiasan belaka...arineh bru nk guna kaw kaw...router rage on action!

apepon teserempak plak ngan satu channel neh..dlu aku peah tempek yuhtube derg tpi aku xpreview plak vid yg lelaen..so mlm neh aku terview yg laen tuh sbb mcm best plak aku tgk konsep derg..being proud jugak sbb derg org malaysia..tpi sbb utama ialah selepas aku tertgk video neh..aku snapshot je part yg menarik perhatian aku tuh hahaha...kalo korg nk tgk video asal g la channel derg...play la vid derg sampai meroyan

okeh....sapa yg tahu tuh nape part neh aku snap neh tawula kan...hahaha..tadaaaa...apepon byk jugak antara vid derg yg mcm seronok ditgk..n reality is semua very malaysian mentality....aku plak duk layan vid neh dri tdi..mcm kisah drama pendek tpi ada betulnya..xde la jiwang sgt tpi still ada betul nya..so layan la walupon hati korg seteguh karang tpi sekali sekala layan cerita drama cinta merepek sbb benda tu ada betul nya


aaaa...part 2 ada pjg sket...tpi happy ending as always..well semua org nk happy ending la...and so byk lgi vid derg boleh korg tgk sndri..mls nk elaborate lebih sbb nk tgk vid laen jugak...apepon nice lah! great job direktor ans in owner channel yuhtube neh iaitu JinnyboyTV...subs la weih...

apepon babai semua...dah pkul 2 pgi neh..dan aku still cergas..selalu masuk je 12 dh hanyut dlm alam mimpi yg penuh fatamorgana...awuuum selamat malam petaling jaya..selamat malam shah alam...

babai



...sekian mekaseh, yg original

Dec 5, 2012

- kangen waklu -

heyaaa
weee..semalam xhapdet plak behlog-forever-alone neh..ah dulik plak aku kn? apepon semalam aku tetibeh stay up merajinkn mata sikit buat buku log..adat sgt student wat kje last menit..termasuk aku...kalo buat awal2 bukan ada org nk puji pon...buat last menit jugak thrill haha..apepon buku tuh siap dan ready nk dihantar...yeaah! cuma tataw betul ke x kat dlm tu hahaha
so esok kne hantar la kt tuan haji n mintak chop sebagai penutup prektikal kiterg..alhamdulillah..ade satu sem lgi sblom abes belaja..cepat plak masa berlalu..best jdik student neh...boleh bejimba sakan mandi sungai...mkn2 mcm esok banjir besar..takpon begelak sakan sampai lecture hentak meja suh diam..mmg xla aku nk jdi lecture pasnih..kencing manis melayan kerenah student...taubat
apepon arineh nk tempek jugakla repwed iteeeew...so arineh aku tempek lagu lama..best la jugak tpi neh cover yg org buat since tade plak official video kt yutube..ok jgn plak nk nanges hentak kaki, aku debik pinggang kang...so layan dulu...but damn...lgu..best sia!
marila berangan..org busking nyanyi lagu neh..mmg aku rakam naek g yuhtube..sygnya aku xreti pegang gitar since jari sosej neh mcm cacat2 je movement dia..so aku pendam hasrat la nk blaja gitar..kang blaja ntah ke mana gitar tu patah 3...so berangan je mampu ni...*duduk atas baldi tertelangkup tepi perigi*
apepon...jaga diri semua oi...bawak kete moto leklok..jgn bawak mcm esok nk kiamat..biar steady asal selamat...ingt seronok ke pasang illiazarof ngan POP berbulan bulan? kalo x silala berpesan ngan org tersayang...awak bawak laju laju saya siku padu padu...

babai semorang...aku xrindu kamu pun (:



...sekian mekaseh, yg original

Dec 3, 2012

- suatu hari nan indah -

heyaaaa

ari isnin tanpa berbekalkn monday blues kiterg semangat semacam masuk spital arineh sbb memasing dh pasang nafsu nk buat assessment...hah..walupon xconfident asal semangat tuh ade dah kira cukupla...biar PACEMAN tegolek golek asal boleh lulus cukupla...so far alhamdulillah...semua dh lepas satu assessment..tinggal satu lagi...masa tinggal : minggu neh je last
aku plak tdi kne booking ngan tuan haji buat cervical..siap mintak oblique cervical yg sememangnya dokter yg cemerlang gemilang terbilang ngan kaki buku je boleh mintak view mcm tuh...stop kejab usus kecik aku vibrate...tpi pas dier tnya cik katty n trus kene remove sbb tade buat oblique kecuali dokter request...so aku buat pelvis dulu ngan cik katty...maap la cik katty sbb xserius sgt sbb ngan cemas...tpi cik katty luluskn jugak wlupon byk kekurangan sbb nebes wooo...
apepon petang tuh kiterg ade CME....neh mcm class...ade org akan buat presentation...so memacam topik dibuat la...kalo kt serdang semua staff kt dept kne dtg CME wajib! taleh eskep tpi kalo yg on-call je kne stay kat bilik buat kes...so kiterg neh join je sbb kne paksa..tpi kali neh special sket...sbb org yg buat presentation kali neh adalah seorg yg kiterg bebetoi kenal as in beliau tuh bekas lecture kiterg..terasa jugak dunia ni kecik...
so sekarang en.lim neh dh xjdi lecture kot since kt kolej aritu pon dia mcm skejap je ngaja...partime la tu...so sekarg dia join gideon ngah bisnes baek punya jual mesin MRI..so dia dtg aritu sbb nk buat talk pasal teknologi baru mesin MRI yg lagi senyap, efisien, dan futuristik katanya...semoga sempat la kita tgk di hospital yg sanggup nk tukar MRI derg tu kepada yg baru okai...
kiterg neh plak menikmati CME last sebelom cuti sbb minggu neh last prektikal kn..sedar xsedar dh 5 minggu jugakulang alik ke serdang nan jauh neh...staff sana pon dh terlebih friendly aku tgk....dlu mase mula2 masuk mcm la tgk kiterg neh lauk 5 rasa..hahaha
okai...tu saje pic sempat snap mase CME...kite dtg nk dgr talk bukan camwhore okai...so jaga adab tu sebelum kne gilis hidop hidop ngan mesin mobile...tpi sempat jugak layan lelap sblum kene kacau ngan macik2 yg duduk sebelah...pantang la tgk org lelap mata tu..

okai semua..neh je..saje nak kabo jumpa En.Lim...yeaah..its been a while...lecture pon saban sem tukar2..xsempat nk manje2..semua lari pas ngaja kiterg..kiterg xnakal banyak la mane pon...nakal sikit je hohoho

babai...



...sekian mekaseh, yg original
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?