...org dalam

Jun 29, 2012

- drama swasta : adiós hutan fantasiku -

heyaaaa....

woaaa...sedar xsedar NTB dh sampai episode 11 dan secara rasminya tinggal beberapa minggu lagi abesla ntok season neh...so still curious nk taw sapela pemenang game anjuran sedara Awie...anda sexcited? anda teruja? akupoooon muahaha..apepon let the best blogger win shall we?
geng NTB season 2
so kali neh meh kite berentry ntok imunity gigih eposide 12...dh mkin nk penutup game neh harusla dituba ngan tugasan2 memeluhkan ketiak *spray*...apepon tetap nk buat since imunity neh penting taw...kalo tgk survivor kt tv tuh kemahen derg seronok xhengat yg derg tuh ngah dirakam punyela seronok dpt imunity..aku pon seronok kalo dpt...mcm ni
apepon moh le kite start dah..so grab ur popkon, sit back dan relax...

1.Apa pandangan anda mengenai tema “Hutan” untuk NTB musim 2 ini.
ekceli aku ade gak follow game neh mase season 1..sbb aku dpt tawu pasal game neh mase sedara awie invite tpi aku tadapat sbb ade probs sket...so season 2 neh aku trus menyahut seruan sedara awie ntok join..overall memang perubahan besar la sbb tema dijadikan elemen ntok game neh..sekaligus game neh mcm a bit teratur n membolehkn behlogers neh perah otak n start merepek meraban pasal hutan imaginasi...so sebagai cubaan pertama...memang nampak la ramai tapaham..takpe..pasneh mungkin akan lebih teratur...so sesape nk join season 3 *sile support sedara awie ntok itu* so kne paham tema yeah..
2.Pilih 1 Tugasan Imuniti yang mana anda rasa paling best.
tugasan imuniti paling best aku ase mase nk buat carta seploh...sbb aku buat aritu pasal tempat seram yg aku gegatai nk g usha n aku terpaksa tangguhkan beberapa hari sbb aku sndri ase xsedap bdn...bahan nk buat entry aku kumpul dri siang tpi bile mlm aku xjdi buat entry sbb ase seram sejuk..jilake kn..aku neh kalo kene mood memang kekadang seram tuh menyirap jugak disanubari..n last skali yg kelli castle tuh aku tnye pendapat org...rupenye tmpt tuh port org amek pic tpi still seram kalo memalam..

3.Sebutkan 5 perkara yang unik ada di dalam “Hutan Fantasi” anda.
 - ada 2 bahagian utama...dark ngan creepy pestu bhgian purest of pain *tajuk lagu..now playing sbb nk amek mood*...so hutan neh mcm seimbang la since ade kuasa yg saling memerlukan antara satu sama lain..bhgian yg dark tmpat hidupan yg xsuka dganggu n yg pain tuh ntok hidupan yg suke ketenangan
- ada lagi yg sentiasa cerah ngan warna baby-blue *this is colour okaaai..* sebagai perlambangan hutan fantasi neh baru  lgi...baru nk mengukuhkn ekosistem dier...so boleh lihat ngan jelas segala menatang yg berterbangan di dada langit...wah
- hutan neh jugak ada air yg sejuk dan menenagkan selain dari kejernihan dan berkilau mcm permata didasar laut yg bergelora...so kalo korg nak tgk hidupan dlm air just cume tgk je n korg boleh nampak sampai dasar..
- satu2 nya penghubung ke hutan fantasi neh is jeti tuh...so korg kene tunggu haiwan tunggangan *wah lgi..* kalo nk keseberang..tu je pemisah antara dua dunia ituuu...so org tepilih je boleh masuk hutan fantasi yg terletak kt sebuat pulau neh...aku? aku tuan tanah..sile hormat :p
-kat purest of pain tuh korg bleh terjumpa istana indah milik hutan tuh..kalo kt bhgian dark tuh jugak ade istana..dgr cerita yg paling seram hanya bagi merek yg meragui diri sendri...so kene tawu kelemahan anda and hutan neh yg akan bawa anda ke destinasi yg nk dituju walupon pada asalnya anda hanya seorg gelandangan yg super gigih..

4.Siapa yang anda rasa akan menjadi juara musim ni. Kenapa?
aaaa...azwan ali...eh termasuk masterchef celebrity pulok even aku mmg talayan pon...muahaha...umm asenye yg menang PCL since PCL neh ade game plak okai...beliau sentiasa ada kejutan...well...seorg behloger otai harusla ada taji senjata rahsia...btw kalo PCL memang jgn lupe kite plak haha...penat ampu neh muahaha

5.Apa benda yang anda jumpa dalam “Hutan” yang anda akan bawak balik sebagai kenangan.
aku suke amek batu kalo g memane...sbb batu mcm sesuatu yg terhasil secara semulajadi n memakan masa..so aku akan amek seketul yg bersinar dlm sungai pada waktu tghari ngah tegak atas pale...mase tuh baru rase mcm sensual sesangat wah...t batu tuh aku bawa balek n simpan sampai berharga mcm permata...mane tawu aku penat nk berimaginasi so aku ada batu tuh sebagai kenangan

6.Pilih seorang peserta yang anda nak pergi bersamanya ke final. Kenapa?
aaa...neh plak aku nk pilih Allya plak..sbb ape pilih dier? sbb aku gentelman? sbb dier sorg je antara finalis pompuan? tidaaak..korg silap *ketuk pale sorg2..*...sbb allya ngan aku same je..kiterg dua2 student...aku study kt semenanjung same ngan tanah asal dier *owh..dier asl perak*..dier plak study kt sarawak which is tanah aku...so kiterg mcm ade chemistry..katenye hahaha...lol...tadela..saje pilih allya..taboley? *tunjuk buku lima*

7.Apa aktiviti yang anda sangat sangat nak buat bila berada dalam hutan (1 sahaja)
 
maen paintball yeaaaah...aah...aku teringin gila nk maen paintball tpi tapenah n paintball yg ada pon mcm moden sgt...so tade la feel ala2 rambo bunuh rimau duda gune sblah tgn je...tu bru ganas okai..so nk jugak men paintball ala2 hunger game tuh..panjat2 pestu tembak2 gune peluru mati...so mende tuh dlm hutan je baru feel...t kalo buat reunion NTB season 1 ngan 2 sedara awie buat la maen paintball ye...kite tgk behlogers mane kne tembak kaw2 muahaha

8.Siapakah diantara peserta2 yang tersingkir yang layak sebenarnya ke final(pilih seorang)
 neh plak aku pilih nor zilla sensei...si zilla neh terkeluar mase episode 7 ye adek adek semua..sbb keluar tibeeeh senyap tanpa berita...myb kehidupan didunia nyata terlalu bnyk bertindan..kalo mcm aku takpe..life aku menghadap lappy..kang tade tenet aku tenat la...aku pilih si zilla neh sbb dier la antara behloger yg otai jugak n dier neh rajen pollow behloger pehmes...so dari dier la aku tawu.."owh..neh la yg pemes tuh.." ..."ohh..yg neh masuk tivi aritu"...so kalo dier xmenyepi aritu memang aku ase ke final jugak dier...kite tataw kan..rezeki memasing waah

9.Jika anda tersingkir nanti, anda rasa sebab apa anda boleh tersingkir.
aku kalo tersingkir aku nangis 3 hari 3 malam *..wah tipu*...myb sbb entry xbest sgt kot..korg tgk la aku post pasal apeje..merepek pasal mkn2..pestu meraban pasal yutube...pestu mengomel pasal cuti..mmg la cuti neh aku tade kemane2 sgt so ilham nk mengentry tuh tade bajet sgt..tpi kalo aku buat entry khusus nk mengutuk org boleh sign-up ntok blog baru hahaha..so aku buat memacam demi nk mencarik idea nk buat entry *termasuk memaksa secara manja ngan mak aku demi nk buat tuto pasal rojak muahaha*

10.Penjelajahan “Hutan” anda sudah tamat, apa yang anda temui dan rasakan di penghujung eskpedisi itu. 
neh aku tapaham sgt maksud sedara awie..so since aku xpaham sbb slowpoke sesangat mungkin so aku jwb gune kaedah terlarang kias melayu...sepanjang perjalanan ke hujung hutan fantasi neh aku boleh belajar mengenali manusia2 yg laen..wlupon pada awalnya tanggapan aku lain pda mereka tpi ternyata berbeza lepas penghujung neh..ade yg boleh djadikn kwn ada yg mcm nk berlawan..so aku pon tetapkn diri aku dan teruskn perjalan sampai abes sbb tuh adalah tujuan asal aku dtg ke hutan tuh...so sesape je yg menoffer jdi penghalang memang aku tolak ke dlm gaung *eh..gurau je..tolak tepi je*..tpi since perjalanan neh hanya la seorg je yg mampu bertahan dan menang so aku kene jaga belakang aku..aku harus mngenali kelemahan dan atasi seawal mungkin ntok mencapai tujuan aku..tpi sekiranya aku tewas aku xkisah since aku yakin aku dh buat sehabis baek..cumanya mungkin bukan rezeki aku untuk menghabiskan perjalan itu dan aku mungkin gagal di mata org lain tpi aku menang dlm menjadi siapa diri aku untuk menghabiskan tugasan sehabis baek
waaah...aku ase xcay eplak bley buat entry mcm neh..sorry sedara awie..pjg kemahen..makin nk abes neh makin la nk kasi yg terbahek..selamat berweekend!



...sekian mekaseh, yg original

= rojak legenda mak tercinta =

heyaaa...

harineh lepak lepak ngan mak aku kt dapo..yeah..dapo umah aku heaven sgt kalo time lelapa cenggini..maunya xmerangkak kalo dh mak aku msk mcm2 kat dapor..ok aku tertawan...so aritu ade org hantar buah nenas..so mmg adat org kmpung cmtu..ade hasil tanaman derg share..sbb aritu mak aku g anta la buah tembikai kt dier..
then nenas tuh tebengkalai la buat beberapa mlm tak disentuh..so aku suggest la kt mak buat rojak..lame jugak xmkn rojak yg dier buat..so akibat dri mensuggest mende alah iteew so secara xlangsung aku melantik diri sebagai kitchen helper arineh..trus la kiterg tukar dapo tuh jdi set class memasak geng kak senah sekeluarga... 

resipi : rojak style mak aku *proper sket*


tukar set...cooking with mama


hoh....so meh kite tgk ape bahan bahan yg digunapakai dlm rojak neh...so kalo nk tambah memacam lgi boleh je ikut selera korg..nk tambah tofu goreng pon boleh...nak tambah cucur ala mamak tuh pon boleh

-pitis (sambal rojak)

 
-kacang tanah
-cili kering
-secubit garam
-gula apong (gula melaka)
-nenas
-sengkuang
-timun
----dan yg penting adalah manusia pelahap yg harus dipaksa join sekali tlg buat okai

cara cara nk buat senang je..so same yeah..tade sukatan sukatan segala sbb mak aku maen taruk memacam sesedap hati..cmtuu...n pastikan korg memiliki lidah yg berfungsi seratus persen ya..amat penting sbb mata boleh tertipu ngan ilusi semasa menyukat...

#1 kacang tanah tu korg garingkan dlm kuali ye...jgn kasi hangus n jgn taruk minyak..goreng kering je *adekah?*...lagi bagus kalo gune kacang tanah yg still ade kulit tuh..bru seronok menggoreng..xhangus sgt..kang xpahit..bru rojak mantap
#2 pestusejukkan kacang tuh then kupas kulit dier..keje neh agak leceh sbb nk buatsatu2 mustahil..so gunela telapak tgn korg yg mulus itu....gosok2 sampai semua jdi kacang togel...pastikanmase buat kacang neh jgn ade bibir gatal dok pelahap kacang tuh..ade yg rapat sile siku sepenuh hati
#3 dh siap kupas n sejuk..korg kisar halus kacang tuh..jgn halus sgt jgn kasar sgt sampai tahap boleh tercekik..ckup2 enak2 dikunyah...kalo tade blender boleh gune lesung batu *waah tradisional..*...same jugak..pastikan tade jemari mulus mencolek kacang kisar anda...wajib!
#4 pestuh korg rendam la cili kering tadi..kalo nk pedas kaw2 pakai sekali bijik dier..kan sembelit jgn salahkan aku plak..mak aku pakai yg dh dbuang biji...pestu korg tumbuk cili neh halus...masukkan secubit garam...cukup2 la selera korg *sorry pic lesung batu senget..aku tataw kenape*
#5 then kupas la segala buah2 yg korg nk guna...arituh tade tofu goreng so kiterg gune buah nenas, sengkuang ngan timun je..pas kupas tu sile cuci...then korg potong kecik2 secukup besar lebar masuk mulut sendri..kalo bsar sgt kn tesangkut kang leher..boleh xberaye kang...
#6 pestu masukkan pitis secukup korg ase..jgn banyak sgt kang muak plak korg mkn rojak tuh....cukup2 ntok mixkn segala buah2 ituu...masukkan cili tumbuk skali...pitis neh macam tawar sket...kalo korg jenis suke mkn sengkuang korg leh taruk pitis atas sengkuang then tabur kacang tumbuk..layan jugak weih
#7 pestu masukkan plak gula apong a.k.a gula melaka...neh tayah byk sgt kang high glukose...so tempek secukup je..kang xmanes tambah lgi...tamau plak korg try resipi level potong kaki weih...kosi roda mahal skrg weih
#8 so dh siap masuk sumer mulelah mengayuh...gaul sepenuh hati sampai sebati n sedap2 dimakan..jgn ganas sgt..kang hancur plak bebuah tu semua..ala kadar sudeh..pastikan kacang dn pitis tu bercampur...adat rojak mesti sebati..baru mencengkam sedap dier
 
#9 okai....dh siap tuh boleh la mkn on-de-spot..aku suke mkn kacang bebanyak..okai mak aku ckp muke pon dh mcm kacang..satu pujian yg melulu tanpa usul periksa...so ape lagi...sedia sudu ngan mulut serta perut yg memang bertunjangkan nafsu naga kepala tiga...
 
okai..siap sudaaah...mari menjamu selera...neh kalo mkn petang2 memang sedap la...so aku plak menangis sensorg sbb kpedasan..sekian class memasak arineh..selamat mencuba...jgn sampai tebakar dapur..kang bomba dtg pelahap rojak korg plak...menahan menagis xberlagu weih...

selamat berhujung minggu!!



...sekian mekaseh, yg original

Jun 28, 2012

- easy & last -

heyaaa...

selamat hari jumaat sumer...woa sedar xsedar dh nk abes weih cuti sem neh..alahai..nk kene balek sane lgi..bru je bajet nk menambah lapis perut...tpi kt sane pon ade je org boleh dibawak menambah lapis perut muahaha...
so anihow mase aku lepak2 kt umah neh memacam la citer sensasi aku dgr..skandel sana sini...org baru beranak..org baru meninggal..org baru kawen..overall mmg byk aku miss sepanjang aku duk sane..well malas nk amik taw since aku pon jenis xkenal sgtjiran tetangga yg super permai..unless tgk derg ngan btg idong sndri...neh pon tdi derg sebok men teka2 nama real penghuni kampung selain dri nickname femes katenye..

so arineh meh la kiter berbrotips...tibeeh dpt ilham pepagi pas tbgun ngan sore derg pecah panggung riuh rendah bekumpul reramai..aku ingat sapela tdi bekempen nk rampas kuasa ketua kampung weih..takpon blackmarket maen oloo...haih

kaaaan..betul x..maksud aku ayat tuh..bukan pic camwhore depan lif neh..tpi somehow aku suke plak tgk since nampak cm berisi haha...anyway derg sini pon ckp aku dh berisi haha..kiter suker kiter suker..bukan senang nk tambah berat okai..kne gigih menjamu selera diri sendri tanpa rasa bersalah ngan org sekitar

so yeah..memang..aku dri kecik dididik kalo nk something kene usaha..bukan sbb mak aku xmampu tapi memang kiterg x dimanjakan sgt...kalo yg x materialistik tuh ok la...setakat choki2 tigepat btg tuh mak aku banjer la kalo tolong dier wat keje..neh pasal bende laen yg kekal lame..
mak aku slalu pesan..kalo nak sesuatu tuh carik sendri...bukan sebab dier nk kiter dpt ape yg kiter nk tuh tpi belajar ape yg kite lalui n pahami sepanjang nk kejar demi mendaatkn bende tuh sndrik..ape yg aku buat..ape yg aku hadapi..wlupon usia sgt muda...mase tuh aku blajar...brg yg susah dpt is something yg worth kalo aku jaga n lindung selagi boleh...

so after korg dpt brg tuh senanye korg akan feel puas..bukan sbb korg dpt bende tuh tpi korg dpt capai satu lagi level bru dlm idop korg...which is korg dpt realisasikn sesuatu yg sekadar angan2 mulanya tpi korg berjaya maju...so ape yg korg rase ketika tuh hanyala puas sbb dpt meyakinkn diri untuk sesuatu yg korg ase mustahil asalnya...tu la pengajaran yg mak aku nk bagi senanye..
menghargai..kaitan kah?
so once korg dpt bende tuh korg akan lebih menghargai since tu adela titik peluh korg..memang setiap org pengalaman xsame..sbb tuh klo aku ade sesuatu mmg aku jage bebetul..sbb bgi aku nk cari sesuatu bukan senang...bukan boleh bukak mulut n trus dpt..mcmtu la...hargai apa yg korg dpt...xkira la barang ataw seseorg..sbb kita tak tahu bila ia akan hilang...so hargai selagi boleh
kami x dilatih semanja panda
okai...neh je...bapak la soundtrack "cukup cukup sudah" plak playing..nyaris nk sedey wuahahahaha ...apepon t nk hapdet pasal makana lagik...selamat melayari balance cuti korg wahai student vision!



...sekian mekaseh, yg original

- selera kamek oi -

heyaaaa...

woaa....agak lame aku x bermahrajalela jenjalan mcm tauke balak kt kuching neh..yeaah since pling last aku dtg sini is tahun lepas...overall neh tanah tumpah darah aku tpi iteeewla..kolej kesayangan kami semua memang mahal mahal belaka cutinye...sekadar cuti seminggu memang aku habiskan masa konvoi balek umah je la...
sedih katenye dpt cuti pendek
so kali neh plak sementelah memacam plan2 yg xmenjadik...aku ahernya berplan nk jenjalan sesambil makan2 kt tempat yg aku tapenah jejak..since skrg byk kedai bru bukak...lagila aku mcm org ilang akal crik tmpat makan...tpi kali neh aku korek2 la tips2 katner best n silelah layan review aku yg xseberapa inih..

btw sesaje je nk buat review neh since aku dh tade medium laen nk kasitaw korg ktner port baek kt kuching neh..lgipon setiap org xsame kn? why dont korg try dlu tempat neh pestu kasitau aku pendapat korg...xsalah mencuba sbb aku bukan penjaga kertas peperiksaan...so meh la kite layaaaan...jgn lupe tongkat dagu..kang terliur plak muahaha

okai..first of all meh nak pomot beger yg memang taste-bud sesape yg giler meroyan nak mem-beger...pestu dgn harga yg murah korg leh memuaskan nafsu naga nk mkn beger yg memang meluruskan lidah...seraya tanak menyesalkan anggapan korg meh aku tayang pic dier...
nih beger ayam...4 ringgit tunaaaaai
haaaa...amacam? ekceli aku luper weih ape name sebenar stall beger neh...biase derg refer stall neh sebagai beger encik buyong coz stall dier port kat depan sekolah kebangsaan encik buyong kat kampung bedil besar...haaa penah dgr? sesape yg memang layan beger grill stana tu bley la usha plak beger neh...serius korg melekat kt situ...btw harga boleh tahan then ade ayam, daging ngan rusa (kot)...n mcm biase disini beger dier beroperasi mlm sampai kepagi...neh map dier

pestu aku duk bantai mee kolok...alaaa kt kuching neh mee kolok tu besepah2 org jual mcm org jual choki2...tpi nak tgk sedap ke x tu kne usaha sikit...so aku slalu mkn kt haji lim neh..haji lim tade la restoren mewah ala ala tigablas ribu bintang dilangit tpi just sekadar ckup2 nk bagi customer dier mkn kt situ...so neh plak mee kolok aku beli depan stall haji lim sbb haji lim xbukak hari ahad ngan mlm...dier beroperasi siang je..
just nak tayang cemane agaknye mee kolok itu
pestuh haji lim jugak pehmes ngan mee cendawan dier..aku bet la neh masakan ala ala cina tpi di tukar certain ingredient...neh kazen aku mmg gile kentang ngan mee neh..pas dier suh aku try trus aku ase nk pelok pelok hj lim wlupon beliau ngah bz kerja..ok bohong...sedap la n sape yg suke msakan cina boleh dtg ke gerai haji lim..pot baek kt blakang parkson riverside..korg kne gune pintu blakang yg menghala ke arah the hills...
pic senget lgi..neh la mee cendawan
lepas tuh kalo bab fastfood plak aku paling suka ke sugarbun..bukak sbb aku penah kje sini tpi aku ase mcm neh la tmpt yg agak best nk makan2 selain aku memang peminat gile combo yg satu neh..ade fish fillet,ayam ngan nasik kuning...n kalo aku balik swak nk cuti memang aku akan singgah skejap semata nk mkn mende alah neh...fish fillet dier pon sedap tahap boleh mengaum kegumbiraan...port baek kat matang jaya sebelah siang siang cafe..n ade byk lgi outlet dier sekitar kuching
haaa..neh la combo tuuuh.... *gulp*
pestu sape tringin sangat nak try laksa yg menyentap kalbu? meh la kite reramai berbaris berarak ke teresa laksa port baek balakang parkson..same port ngan haji lim tpi dier blok sebelah..kedai biase2 je tpi laksa boleh kecewa kalo habis..neh port baek kalo nk mkn lewat mlm sbb derg bukak sampai pagi..laksa dier jauuuuh indah dri laksa sarawak kt laksa s***k..seriusly aku kecewa mkn laksa sarawak kt laksa s***k..
perrrgh...lab u teresa laksa
then kita ada ABC kalo hari panas..eckeli byk tempat best mkn ABC neh..tpi yg paling sedap kt kuching neh la...swee kang kat jalan haji taha...kalo korg otw ke town area kedai dier sebelah kiri...n kalo nk dtg sini jgn mase tghari sbb memang akan penuh kedai dier n korg rase terabai...tpi since tghari la sedap nk mkn ABC kn? nampak je mcm biase tpi memang style ABC dulu2 tpi still sedap..

so overall aku x spend byk mase pon since plan memacam tpi xjdi..so sesape yg jdi tour guide aritu mekaseh weih...jasa korg dikenang muahaha...apepon byk lgi tmpt mkn best kat kuching kalo korg berani bertanya agar tidak sesat di tol...so kalo korg jenjalan dikuching singgah2 la byk2 tempat sambil makan2 n menikmati suasana yg panas dgn gaya berhemah
okai...tu saje ntok cuti kali neh..aku pon dh nak balek kolej...nk mule sem baru ngan azam ntok menaikkan lgi rating cgpa yg merundum..hadeeeh..



...sekian mekaseh, yg original

Jun 27, 2012

- replay wednesday : hinder -

heyaaaa....

ari rabu yg panas telahpon menipiskn lelemak diperut..ade..dh taleh nk dibelai mlm kan..so sesape yg teringin nk buang flat tyre berharga iteeew...meh join aku sauna outdoor di kampung..kompom muke korg besegi2 sebab cheekbone sumer tesembol kuar...pestu cleavage dh tahap boleh sangkut hanger..neh dh panas ala2 savana..olee oleee
apepon memang aku berkubu tepi peti es..kejab2 bukak meneguk air sejuk..dh mcm karburetor kete dh panas neh..mencengkam jiwa...tpi panas2 cmneh lamak aku suke..apelagi..mase nk mencucisegala benda ygbolehditampung oleh ampaian...kang hujan harusla mcm petir belari demi nk mnyelamatkn hasil cucian secara pukalnya itu

so arineh mehla kite melayan yutube..neh video dri lagu lame ntah zaman mane...myb korg penah dgr...n to those yg suka menuba telinga dengar Justea Bibir takpon Keng-Pop meh la melemaskan jiwa anda dlm something yg selayaknya digelar seni...*drumroll*




huuuu...so dh tawu..? penah dgr? neh lagu dri Hinder : lips of an angel...lgu neh aku dgr mase aku still keje kat fastfood..tuh tahun 2008 n roomate aku slalu duk psg lagu neh...aku mmg seronok giler dgr lagu org sore garau..mcm feeling tu memang meresap..tu kalo tilawah aku suke dgr pacik2 bace...*tibeeeeh*
It’s really good to hear your voice saying my name
It sounds so sweet...Coming from the lips of an angel
Hearing those words it makes me weak
so lagu neh stiap kali aku dgr memang aku teringat lgi saat2 first aku keje fastfood..byk sgt la kekejian aku buat..sampai bos pon mcm xendah dh ngan pangai kiterg sbb dh terlampau biase....n dier tawu..bukan org laen pon..kiterg jugak yg kje kt situ muahaha...

okai..itu sajeeeh..mari layan lagu neh sampai pitam muahahaha *sobs sobs*



...sekian mekaseh, yg original

Jun 24, 2012

= random =

heyaaa...

aku suke amek pic..hatta melalui phone ke takpon kamera yg gedabak gedabak level 3 kali gji bru bley bli satu ituu...sometime aku amek tanpa sbb...sometime aku ase mcm aku nk amek..so end up aku ade byk pic yg aku ase mcm nk delete tpi tasanggop but yet tade function...owh aku hoarder sesangat

so...arineh just nk tempek pic yg aku ase mcm aku nk haplod boleh? so korg bukak mate tuh luas2 sebab aku pon tataw knape aku nk haplod pic pic neh...sambel2 tuh boleh la mengumpat eh..bercerita pasal pic pic iteeew...meh kite layan

neh pic aku amek kt taman sahabat..sorry pic tasantek..sbb snap pakai camera biase je...but view kt sini nice..best kalo nk buat couple bupdey party ke...lepak2 ngan member ala2 aman damai ke...jogging ke takpon berdeting dlm kete..awuuum




pestuu..neh plak disnap kt tasik biru bau yg saheh nya bekas lombong....kalo korg g tgh tasek neh korg leh nampak airnya yg terlalu jernih ngan bekas2 org melombong dedulu kt tasek tuh...kinda keras jugak n penah berlaku eksiden bas sekolah terjunam dlm tasik...n tasek neh tade org mandi manda gumbira sakan sebab kandungan arsenik yg tinggi...

neh plak game bola yg aku minat minat gile n paling reti maen dri super mario yg mudah mati disebabkn kekure iteeeew...so sape aku ckp xminat bola..cume yg kt tv tuh aku mcm xtertarik sgt tpi neh derg mcm ade skill...santek la jugak n super jeles n berharap aku ada skill nk buat move mcmituuu...neh aku nye player dulu..cantek nama yg dipertua tuu..mahal okai..

neh aku xingat dinner ape tpi dibuat kt parkview kelana jaya masa awal2 kehadiran kiterg kt vision college..neh dgn gang senior vision yg sama kkm jugak...beramah mesra katanya..owh n tema mlm tuh black-n-white...ce try carik mane aku...hoho

neh plak kt waterfront aku try amek panoramic pakai nokia lame aku tuuuh...5700 katenye...so skrg nokia  tuh still wujud lagi sejak aku pakai dri tahun 2008 sampai sekarang...still boleh begayut sakan kalo bupday okai...all hail celcom...
neh plak mase aku form 6 kt dpha gapur stampin...mase tuh ade lawatan ke satu sekolah neh..aku pon lupe daaaa...so mase balek tuh kiterg singgah plak kat sini..tempat dier memang cantek ok..air dier jernih...so neh la aku satu masa dlu..super super super sehlim...uhuk!

pestuh neh plak ade satu macam talk pasal photography kt majlis bandaraya kuching selatan...kiterg g reramai even tataw menahu pasal talk tuh..saje dtg tunjuk muke n dapatkn sijil koko *kokurikulum bukan coco...*..penting woooo...same jugak aku suatu mase dulu..awuuum

hai..inih la aku (: ...diambik kat mekdi taipan asenye..masetuh ade exam...so mmg habitat aku kalo da test aku lepak luar study sbb umah mcm x kondusif nk study since ramai..kang study grup katenye jdi borak grup...alamat esok menangis air mata xberlagu nk jawab pekse...

okai..ituuh saje entry me-random-kan petang weekend yg suam suam sbb esok bru elaun huhu ..sekian...selamat bekerja esok (:



...sekian mekaseh, yg original
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?