...org dalam

Apr 30, 2011

~online.maniac.com~





hahahahawau! ni buken nye website baru tpi saje je kasi tajuk entri cmtu..bru nampak maaaancit! haha

ye...memang itu la natijah kejadian sekarang..gile usha2 online stuff ( maksodnyer bli brg online cik kak!! payah bebenor ) tu le suke lagi ngadap netbuk nih dri dok ngadap dak2 umah ni yg pangai sorg2 HYPERACTIVE mengalahkan iklan air cap revive tuh!

sumer nih bermule dari aku berangan nk berBB ( bukan berBINI hokey..lambat lgi..keh2)...guugle2 sane sinih jumpe la mamat ni ( online yek! ) tokey BB tpi dier buat sale online lew...kalo bebarang mahal memang aku chuak jadik aku sanggap ( eh cmne leh silap nih..SANGGOP) aku g le jumpe dier kt opis bli sendrik in person!!

rule #1 kalo brg mahal n elektronik ke...bli sndrik..in person..t kang kene tipu...waima yg deal ngan korg tu duk kat thailand paling ujung sekalipon!! ( tu dia gigih!! )

pastuh trus aku minat plak buat t shirt design sendrik ( correction : taruk pic jer...design sndrik konon! haha ) haha n aku dpt due jew...pasal xde idea ngan nak test2 je..kalo best buat lgik..tpi yo lah...memang semart bju yg ku dpt ( saye bangga,saye ok! )

rule #2 kalo distributor tu dok jauh...derang suke pakai skynet nye pos...cepat n selamat..korg pun leh track brg korg dh sampai kat ner..siap ngan jam n tarikh lagi... ( posmen derang memang ngupdet cm fesbook! ok kagum kejap..)

then aku buat cap! ni special design fully by kenji chai ( yeah clap clap clap) sian dier...ye la..dpt custemer demand cm aku...RM100 hokey...mane x demand haha..ape2 pon santeeek gler cap dier buat haha....

rule #3 pastikan korg puas ati ngan brg yg korg bli haha...besenye kalo online nih payah sket kalo korg tetibe ade msalah ngan item yg korg purchase ituh!

pastuh nk bli ipad 2 plak..tpi duit non-adoo haha..ok diam



...sekian mekaseh, yg original

Apr 10, 2011

== nenek saye cantek ==


:: bukan nenek saye..dier ckp nk privacy so xleh uplod pic beliau..uhuuu ::

yeah...bgun awal2 tetibe ingat nk updet belog kejab..ye..jari2 maseh kejang kesejukan...ni le pasal kalo tetibe rase rindu (oh noooo....kate rock..mane leh rindu2 (T^T)v ....)

hah! salah kew...(sambel protes bawak banner bagai~)

yeah lagi (amek ko feeling rapper saudi arabia...yeah2 sampai ke malam!) lately semacam feeling kt nenek aku...yeap! she's the one n only..yg 3 org lagi tu dh kembali ke rahmatullah (well kt swak "nek" adalah gelaran ntok atok ngan nenek pakej sekaligus~ gitew)

ye...nak je aku jerit cenggini "saya cucu,saya ok!!" bek to de story nenek aku yg sorg ni (yg aku rindu ni....blushing lak sebot ahaha) memang nenek tipikal yg korg leh jumpe kat mane2...tipikal la...korg mane taw~ haha

nenek jage aku dari kecik..dulu dier kemaen ganas...hulk kelaut le jwbnye kalo gado ngan beliau..but trillions tengs to my nenek pasai dia la saye jdi cenggini...dier ganas tyme kitorg kecik dulu bukan ape...dh cucu ramai gile (yeah nenek saye ade 13 org anak---> kalo xsilap! huhu)

bile je kitrg kumpul reramai kt umah nenek mesti bunyi kapal pecah...xpon bunyi org mabok gado pasal ngah tgk kartun kt tv...nenek suke menjait...tu je hobi dier yg aku taw..skrg dier xbuat...jage jari eh salah..dh rabon katenyer...dulu kecik2 nenek memang best! asal free je mesti kene sakat dek cucu...ngeh~

penah skali tu kitorg hampir nk terbakar markas baulu beliau...hangin giler mak aku tyme tuh pasal perangai paling senonoh aku tuh...aaa...ye la..kalo kt bangsal dapur kayu tu mesti ade sarang labah2 yg mudah menyerap kebakaran (ayat penuh~) so kitorng secare x sengaje terbakar la...seb bek mak aku jdik heroin bomba tolong simbah api yg marak menggoda (pas tu kene jentikan manje kt telinga..hadiah katenye...)

:: mungkin begini la mak saye beraksi ketika itew ::

sye suke melepak umah nenek pagi raye...of kos dulu kt umah dier mane de almond london,cheese cake (yg name mcm2 tpi rase semacam!) dan segale yg shedap2 n boleh dimakan dan x hanya dipandang (tetibe lagu raye!)...specialities nenek aku master bahulu...kalo dulu2 memang dier suke buat bahulu...tool dier memang lengkap...kecekapan semua..lepas ujian saringan quality control ngan pensijilan halal...gitew

aku ingat lagi...waktu tu nenek ngan buat baulu...paling sedap kalo ngap yg ngah panas2 tuh..nikmatnye...terpinggir kejab big apple donut n coffee house (pastu tarik balik haha)...nenek punye rendang semua power2..tu la kalo raye pagi2 lagi aku dh menyerbu umah nenek...

:: ni bukan baulu nenek saye...dier lum uplod kt tenet baulu dier ::

kalo mase kicik2 nenek ganas..kitorg dh besar nenek jadik baek..jadi best (ye la..dh besar2 mane jdik hantu lagik haha..) nenek suke buat ape yg kitorg mintak..kalo bab durian memang xyah ckp la...jwbnye muntah nk menghadam durian seguni sorg haha...pling tacing to tyme saye nk g sambong blaja nih..dier pesan cmni... "blaja la bgus2...dh keje t senang nk jage nenek kalo masuk spital..."

--> to my great grandma...walopun im grow older n older...im still ur little boy!!! siyes really miss the moment i kiss ur hand!



...sekian mekaseh, yg original

Apr 4, 2011

== cerita saya minggu ini ==

haaaa....another minggu yg sebok sgt (errr...lam satu minggu leh wat 2 entry...sebok ke? hahaha)...ye la kan...seb bek incik hafoz sudi bawak jenjalan2 kijab ronda2 key-ell hahaha...tpi yg best jalan ngan beliau ini dier taw tempat mane besh2 nk melahap sampai anda lupa anda berada di Malaysia yg indah hendaknya hahahaha

so back to story telling competition ni haha...so stelah lame buat perjanjian rasmi yg ntah keberapa asek delay (syarikat penerbangan peliiiisss take note..haha) so kitorg plan nk kuar di satu petang pasal beliau ckp ade tmpt best nk tunjuk...aku follow je

then kitorg gerak la nk g CENTRAL MARKET..haaa aku taw korg mesti takjub kan?? hahaha...seiyes kalah sunway lagoon (ok bohong haha)...ingat nk nyamar2 jdi tourist ke ape tpi rupenyer tgk muvi...seraya aku menoleh dan terlilau2 mcm org ilang anak ketika banjir mencari kat mane MBO kt situ...ok xde...rupenye ade muvie preview kt ANNEX GALLERY..ade la satu dlm cetral market tu..korg carik la sndrik haha

diringkaskan rupenyer kitorg tgk muvie yg ala2 indie n totally superb...kalo nk compare ngan segale muvie kt wayang buatan pengarah mesia (termasuk pacik rambut tebal ngan bajet 40 jute tu..ko hadeeee haha) memang kelauuuuut le jwbnye haha

ade 6 muvie pendek lam satu sesi tu...best kcuali part dokumentari macik miskin yg bela anak dia 6 ekor tu..pemalas sungguh anak2nya (budak baek termasuk saye jgn ikot..durhaka taw!!)
yee..bukan ape..dh le macik tu ckp cine (aku fail kt situ) pastuh subtitle memang bajet kicik..arrr...tpi motip dier memang sentap..dier buat sempena ari ibu (terdiam jap uhuuu)

pastuh ade lak iklan tv dari STOP MOTION PROJECT...ha..tu lgi seeemaaattt!!! kagum jap..kalo la aku leh buat sekeping iklan cmtu...kalo kuar kt tv memang korng sedar sesangat!! kaw2 kene...then abis sesi tu derang pengarah ni semua la g depan pastu disoal siasat cm kt penjara iraq (tetibe haih~)

abis je kitrg balik then g mkn..ok lapo..mkn tu kat tempat name PALLET PELLET



...sekian mekaseh, yg original
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?