...org dalam

Mar 31, 2011

== azam saya ==

dulu mase2 kicik cikgu selalu tanye... "ijam (name aku kicik2 dulu)...dh besau t nk jadi ape?"
seraya aku menjawab berdasarkan majouriti peberet kekanak ketika itu... "jadi cikgu!" ha..ngko..tros je nk jdik cikgu..ye la...kalo duk kt kampong2 cikgu tu la disanjung2...org2 yg pandai je boleh ajar org lain...tpi bile aku masuk darjah 3...semua tu berubah....

aku nk jadi bomba pulak...ha kn....mase tuh lam tv hero2 mesti ade effect2 api...ade satu tu hero pebret abg aku..yg ade mtr tu..lupe arr...tpi memang...asal hero je ade la api....asal api je ade la hero (pulak dah..) ye la...kan pas hero abis setting gado ngan villain mesti hancur segale bagai set dier..mesti derang bomba dtg padam segale api..tutup paip bilik air yg terbuka (err...abaikan haha)...

bile aku masuk skolah menengah lak aku blur..remaje katekan..ngah sibok google nk jadi sbgai ape...ye..aku pon pelik ngan interest aku mase tuh...sekolah kt sekolah agame (nama penuh sekolah itu dirahsiakan) tpi x warak sgt...maksudnye xde nk hegeh2 join aktiviti agame..nk join pertandingan azan sape sampai langit ke tujuh ke....ketayap sape paling haluuuus...sape paling comey turun masjid...xde...memang...pasal aku budak sains n aku jugak ahli club PUM (persatuan ungka malaysia...err silap...persatuan usahawan muda...bhgian promosi segala...)

xcukup ngan tuh aku join lak koperasi sekolah..gile2 kalo sukan segala..kene jage 2 gerai haha...pum n koperasi...ntah cmne aku terlibat aku pon xtaw...aku jugak admire ngan kemahiran hidup...(ok class dier memang sonok!!!)

bile abes spm aku pon masuk tingkatan 6...aku masuk lagi class sains...haram aku nk pandai kt situ..payah gile silibus...dh le mase blaja singkat..aku pon kantoi..trus aku xnak balik pas stpm pastu carik keje...

aku wat keje kt restoran...memang suke gile pasal aku pon xtaw cmner aku suke memasak2...haha maksud dier suke tgk wajah custemer yg kepuasan bile tgk food yg kite serve...sonok sgt..mcm kt cloud 9 hahaha....aku suke2 aku suke...alih2 kt umah mak ayah lak bising....nape x carik keje len...samapi ade umat tu ckp result aku teruk sampai xde org nk amek keje....x juge dilupakan nilai2 murni yg sahabat (bekas sahabat baik...demyu!!!)aku dengan menganjing aku dipagi raye sambil menyalak (setelah ditranslate ke bahasa melayu)

" ko dulo2 kt sekolah kemain pandai x hingat..tgk sekarang..keje kedai mkn je...aku yg xpandai ni leh jadik CIKGU!!! sampai bila ko nk cmni?? "

seiyes aku teserdak cartilage aku yg ke-3!! ade haram ke aku kalo x menganjing? haaa...ya kawan2...jgn ikot pangai dak ni...bru je masuk blja kt tanjung malim yg dipinggir hutan (aku taw pasal akak aku kpli kt sane..jadi tau le cmne gaya idop sane miahahaha)...trus nk blagak setanjung...ape ko hingat ko dh sah2 jadik cikgu ke? olllloooooo~ fakyu!!

sedey giler!! (sambil tgn segere search line wifi laen..tukar speed mbps katenye)

tpi ntah cmne aku tukar keje..dpt lak masuk kedai restoren jepon...ni best pasal jepon..food derang memang unik..penat aku blaja name segale pastu care nk buat..sedap jgn ckp la...memang memenuhi selera naga aku haha...hari2 layan kalo manager xde kt outlet haha..jahat giler pangai...xlame pastuh aku terpaksa brenti dlm keadaan tergesa2...dpt twaran sambung studi jdi superhero...er silap lagi..jdi radiographer katenye...

erm...mak aku penah ckp... "kalo ko boleh meramal mase depan ko...tu adalah bukan mase depan tpi cuma impian dari angan2 ko...mase depan ko mungkin lebih baik dari ape yg ko impikan jika ko memang yakin ko mampu" haa..kn...tu la belog ini dinamakan "im not fuckin fortune teller"

dikesempatan ini...saya cuma ingin mengatakan..sate nk tambah berat je..tu le azam saye...yg kt atas tu intro je..pjg kan? hahahaha tengkiu2...

-->siyes aku tetibe seram pasal xtaw knape...harusla jgn tekejut kul 4 pagi lagi..toooobat!



...sekian mekaseh, yg original

Mar 29, 2011

--aku bingung? --

--> penah x korang pikir korang nk balik pade satu mase dulu dimana korang mungkin ngah sonok berangan tok ape yg korang ngah kecapi sekarang?

--> penah x korang rase pelik bile wishlist korang tercapai? macam ade yg kurang je...

--> penah x korang rase sia2 ngan ape yang korang buat sekarang?

tu la yg aku hadap sekarang..rase sedeh lak ble kebelakangan ni cm hilang harga diri...err bukan kene rogol segala ek...hilang arah sekijap!! rase cm aku ngan kene pause pastuh blur2 bagai~

balik je class trus xtaw nk wat ape...yg aku taw petang pkul 6 dh kene siap2 turun part time (ade sesape kisah? hahaha) then balik keje pagi lam kul 1 tu trus bukak lappy the blaja...kononnya...

at some point aku cm kehilangan something tpi deep in me denied it! demyu!! nampak cm x bersyukur pun ade gak..n kalo la keturunan aku nanti cipte doremon memang aku nk sekeping pastuh g balik mase silam..didik aku jdi seseorg yg bukan mcm ni..yg pikiranye memang setting larik ngan xtaw ntah hape2...

btw...antara mende2 baru yg happen kt aku this few week....

--> dapat lappy free cap HP dari TM...tengs kat akak TM...
--> ngah training cashier kt tempat aku mencari sesuap duit hahaha
--> bli anggurhitam versi ribut 2....sayang dier giler...trus aku updet fesbi setiap saat setiap waktu....(itew dier kemaruk lagi~)
--> dpt balik kwn lame aku yg menghilang kan dri satu ketika...yeah!! harta ke dia? oppsss..korg xtaw..diam hahaha
--> got my first renoma fews day ago..cm gampang kalo shopping undergarment..trus x hingat!!
--> join herbal life....xnak kwn ngan korg kalo bdn aku nek hahaha...
--> jadik stalker belog hardcore hahaha..ade belog mamat sorg nih dh kene komen kaw2 haha..padan muke beliau!!!
--> aku jdi uncle lgi n lagi...to kyaiz hafizan....welkam to the family...semoga mase depan ko bgus lgik dari uncle2 n even abah ko sndrik...
--> jumpe tmpt mkn pling best di kelana...murni ss2...syidap ooo...
--> tetibe x sbr nk balik umah...apekah ini normal? arr...
--> jadi kaki muvi balek...sape yg betangung jwb sile angkat tgn cm saye (T^T)/


tu je kot hahaha...sakit malas nk updet belog...ye la..rase2 nye pasneh nk try wordpress lak...boleh ke kalo belog ni convert ke wordpress? matila murtad uhuu~ ye la...pasal BB support wordpress jew..t senang leh updet belog kt mane2 hahaha...kt jamban pon voley~ *cis pengotor ahah!



...sekian mekaseh, yg original

Mar 27, 2011

-- sukan kanak2 riang --

ye..riang ke korg? hazab aku nk jawab...xpe2...tu bru first derang buat soookan...kononye la~


ngeh2...mule2 memang aku xtaw celah mane dtg idea derang abg2 n akak kkm wat suken lak...lum lgi tibe part nk pileh sukan ape nk dimen hahaha..lagi sadis..so ape2 pon sukan ito suda berakhir ngan heningnya semata2 nk menghiburkan kitorg yg kebosanan duk terperap kt kelana yg indah kurnia ini...

justeru..saya merangkap org yg suke ambek gambo kengkawan ngah testing a.k.a show off skit beby bru saie keh2...(tu dieee...riak haha..) xde2...sape tdi..babap kang! haha...

ari tuh sabtu..26-3-2011 bertempat di kolej sains kesihatan bersekutu sungai buloh...so ntah ape2 event sukan derang buat...cm happening x sampai..seb bek g ngan model2 vision yg mantap..leh snap2 gambo sambil cuci cuci ape yg patot..ye x? hahaha..seb bek jugak le aku xdok dslr tercinta lgik..kalo dh ade memang gambo2 korg aku taruk kat mag..haha yellow pages pon aku tarok..supaye org gemar membaca yellow pages hendaknye...

ahh..boring mengarot..meh tgk gambo2 ari tuh...ade 2 version taw...satu cokia 5700 n satu lagi beby elegan haha..so layan...


tu dieer...ntah haha

nizam : next time kite bawak lappy je...layan wi-fi hahaha

bincang2 ntah hape2 sambil melalut tunggu pangajur puas menjemur kitorng...gitu~



khemah derang kskb...sungguh bajet!

ni plak time temankan derang g men sukananeka...

makan2...ni kalo presiden itali tgk mesti menitis air mata..sadis! haha

tekeq : hero jepon kitorg import ntok memeriahkan suasana-sini

pilih2..jagung rebus ade..cekodok ade..pisang goreng ade..ayam golek ade... *tetibe

sambutan istimewa dari pihak kskb sebaik shja setiba nya kitorg..

pose di laluan kecemasan...haha

cantikkan hostel derang...tpi lagi mahal la PKNS kitorg...haha

kenangan dak kolej len sebelum kalah sukan aneka hahaha

james bergerak solo...motip nk tangkap ikan sorg2 haha

syijukkk!!!

model terlampau adidas..dikesan disekitar kskb ngan kasut pink! haha

tgk..pomot kasut lagi hahaha...

abg heiler...dier je smngat ari tuh...yg len haaaarrrraaaaam!!!

japs..aku lupe name dier hahaha...

budak2 kolej len...ramai siyut!

ni aku jeles haha menyempat ko merase snapshitshot dslr haha

pagi yg panas : title lagu grup indie HUJANG (hujan hang) yg bru..sile donlod!

khemah bajet...mcm tempat akikah lembu korban.. *tetibe lagik

sieyes mati2 aku ingat yg belon tu akan dilepaskan ke udara...haha skema pelancaran konon haha

acara memanaskan kangkang seblom soookan..haha

im pocok2 (sebutan uganda) pro

chicken dance : sape x menari kene tempak dahi haha

kecerian stelah berjaya kuar jauh dari kelana nan damai...

x gitu ye budak pandai? hehe

tan : baru saia nampak kamoo haha

ni...err..no komen haha

azwati carik gado ngan akak kskb

sukan bawak baldi : penting ketika bilamana anda sakit perut yg emergency

beramai2 buat babak emergency...matila terikut2 bile balik kolej...ajaran freemasam haha

kecerahan dicelah2 rumput~

sukan membaling buah pingang dlm bilik OT : ini stimulasi jew...
\
abg hiler bagi arahan...sape ingkar kene liwat ngan kucing haha..gatal derang~

"buat barisan..sape ingkar kawen ngan abg!!!" kate beliau seraya mempomot

malangnye budak2 len menjauhkan diri..mandrem xkuat abg nih haha

pperhimpunan parti liar yg xberapa haram...fatwa~

rusuhan berikutan elaun disekat untuk membeli tepung

ini bukan effect photoshop..ina memang ade disitu haha

hukuman kepada yg x senang duduk...ikat kaki pastu tolak kt tepi tangge haha

praktis perarakan ntok bupday kkm haha..motip sangat

sukan bancuh cekodok gune mulut...xde perisa..ori taw~

pastuh berlari g goreng cekodok jugek

sukan membaling kelapa ke sahabat handai terdekat

amacam? ada beran? haha

abg heiler takjub dgn konsep kelapa tua yg digunakan...terbaik & mesra alam

ha..ni xtaw dari mane tesembol tetibe ade air lak...

kskb jalankan kewajiban frienster

kan.... *aku speechless

santai2 tgk bangla buat bangunan..."abg dh bli umah kite kt tingkat tu hehe"

air muntah semut : baek ntok keampuhan di hari sukan

ni tepi padang...lgi tepi ade kubo...ngaaa...

ni..kaye macik keychain pasal korg haha

bincang nk rompak medal emas sape pasneh haha

ina menunggu msg dari incik fikri daud (bukan name sebenar)

ini promosi dari macik kskb nye produk

"kedah belah mane yek?"

rindu ngan kamoo wahai tilam bin bantal!!

hahahahahaha...tan seorang yg cukup jujur haha

bodek macik ayam supaya dpt extra hehe

dh nak balik..ngah tunggu LIMO sekeping sorg

senior kskb

apekah~!

puas dpt cuci mate..xcaye..tgk mate pon dh biru haha

haa...kan hahaha..xtaw xtaw xtaw.. *matila entry ni kene band haha

--> aniwey...ari tu agak2 best sampai aku pon leh tersesat gara2 cuci mata kuat sgt haha...seb bek pengiring byk haha...cumanya mungkin derang kskb nk jimat (program minor earth hour) karan so derang xnak bukak lagu kuat sesaje nk memeriahkan kesuraman hospital sg buloh itew...

pe pon kite banned sukan taun depan!!! hahaha...xde gurau je...u shadap! haha



...sekian mekaseh, yg original
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...sile klik

...label

student (62) bosan (50) cuti (30) #replaywednesday (29) weekday (26) memori (19) gile gile (17) sahabat (16) yutube (14) entry in serius sangat (13) brotips (12) vision college (12) NTB (10) anak mak yang comey lote (10) cinta (9) htar (9) makan (9) test (9) prektikal (8) saya (8) weekend (8) Air Asia (7) komik (7) movie (7) sarawak (7) buwek (6) cinta monyet (6) kasih sayang itu suci (6) love u (6) budak stampin yang baek ati (5) comic strip (5) grey's anatomy (5) jenjalan (5) raya (5) sayang (5) ade org kasi (4) bbm heng la...apedaa (4) kisah askar dan seorg budak perempuan (4) lapar (4) mengurai (4) mercun (4) smka shoaw (4) tutorial (4) aku (3) alasan (3) awas (3) bapak (3) cheese (3) cheese cake (3) hari guru (3) kucing (3) lebat (3) magik (3) mengamuk (3) paradigm mall (3) picassa (3) rosak (3) seram (3) smk dpha gapo stampin (3) #TJParanormalTour (2) TM (2) ade (2) bbq (2) cheese cracker (2) cik Eyma (2) comel (2) cume (2) dan berkhasiat (2) encik abah (2) exam (2) hidung (2) mak (2) malaysia study (2) melaka (2) modem (2) partime (2) tag (2) terukir dibintang (2) the fray (2) twitterjaya (2) uban (2) video (2) vision food fair (2) AIA (1) MAS (1) adventure time (1) bahasa sarawak 101 (1) biodata (1) buku (1) cik Tajju (1) cikgu matematik (1) crocs (1) dslr-like (1) gif (1) hantu (1) hari ibu (1) hungergame (1) hutan (1) keluarga (1) left4dead (1) marche (1) minyak masak suci murni (1) mirrormirror (1) monday (1) nando's (1) new year (1) panjang (1) pulau pinang (1) rage (1) rambut (1) sedikit (1) segan (1) selipar (1) the avengers (1) tmnet (1) varsity (1) vigilstudio (1) yuna (1) zainal abidin (1)
There was an error in this gadget

...problem?

warning : blog neh penuh ngan mende2 merepek n semua yg berlaku adalah benar dan bertapis..sesuai ntok tontonan umum yg reti membaca...no hurt feeling...n semua pic dlm neh ntok suka2 je..so tade yg elok ditenung lame2 hahaha...ade kekurangan sile tegur n if korg nk remove ape2 pic ke dari blog neh sile kontek tuan tanah...apepon..selamat membaca...
adios amigos santros
~
yeehaaaa!!!
*efect bunyi kuda*

...meh tgk heartBeat weh

aku dah ade...korg bile plak?